monitor dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
327
5.12.06 21:58

Akrim,
nečetla jsem co psaly holky. Napíšu jak to vidím já.
Když jsem byla těhotná a mluvila o tom s přítelem, tak ten argumentoval tím, že nechce aby bylo kolem prcka další elektromagnetické pole. To mi přišlo logické a Nany nepořídila.
Když se mimčo narodilo, byla jsem hooodně dlouho strachy bez sebe a běžně ho chodila kontrolovat když klidně spal a já byla v druhé místnosti. Malý bývá u počítače, v místnosti s televizorem a nevím co ještě a elektromagnetické prostředí neřeším. Na druhé mimino si podložku pořídím aspoň z druhé ruky, protože vím, že mi to ulehčí život. Asi nehrozí, že by se něco stalo, ale čerstvá maminka ten strach prostě má. Kdyby se něco stalo, tak bych si to nikdy neodpustila.
Tak to je můj názor.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.1.07 11:50

Ahoj! My ho budeme mít, protože nám ho půjčí kamarádka. Ale porodní asistetka, ke které chodím na předpor přípravu (mimochodem - doporučená od porodníka a mj. specializovaná i na plavání, manipulace atd s kojenci) říkala, že je to zbytečnost. Protože kdyby se - nedej Bože - něco skutečně přihodilo, tak s tím mimčem doma stejně nic neuděláme, že i ona jako profík by měla problém ho bez vybavení resuscitovat. A že i ve většině porodnic se používá pouze pro nedonošené věci. Takže třeba to začně pískat, ale bohužel to v konečném důsledku k ničemu není:-((( Ale věřím, že to může být dobré pro psychický pocit vystrašené maminky:-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.1.07 15:39

No nevím, já jsem si ho pořídila, ještě před 4 lety, kdy byl docela drahý. A nikdy nezapomenu na noc, kdy začal houkat. Dceři bylo 2,5 měsíce. Byla celá bílá, prostě jsme ji s manželem vzali a zatřepali s ní. Nevím jestli měla příznaky SNÚD, ale praktická lékařka říkala, že podle popisu snad ano. Jak ale holky píšete, tak jste mě uklidnili, že snad ne. Ale stejně je to super věc.

• Citovat
  • Upravit
1490
5.1.07 22:11

monitor

monitor je super věc, rozhodně se vyplatí -my ho pořídili taky, a rozhodně nelitujeme, pozor ale na použité, upozornili nás na to v nemocnici, je nutné u nich vyměnit po roce používání podložku (stojí asi 600Kč), protože má životnost prý pouze jeden rok. I když při koupi nového přístroje máte ze zákona 2-letou záruku…
Domnívám se, že z toho důvodu to tedy po roce v té nadaci vyřazují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
5.1.07 22:16

Ahoj,

tak ja nedam na Nanny dopustit, Bara ma reflux, tak to byla i nutnost.
Nejak mi to prislo i jako samozrejmost, ho mit, jeste nez jsme vedeli, ze budeme mit mimis refluxem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
20.1.07 14:58

Ahojky,
máte někdo zkušenosti s tímto monitorem dechu Respisense? Líbí se mi více, než ty s podložkou a připadá mi praktičtější, můžeš ho mít i v kočárku…
 http://www.vitalshop.cz/…nse/d-66882/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
14.3.08 16:33

Také uvažuji o koupi monitoru Nanny, ale docela mě zarazila jedna věc.
Dočetla jsem se, že se umistí pod matraci. My v postýlce máme pod matrací rošt a matrace je dost vysoká (asi 11 cm). Prostě nechápu, jak to může zachytit dech mimča. Nemůžu to dát na matraci pod froté prostěradlo?
Ale co když se stane nějaká blinkací nehoda apod. - neublíží to monitoru?
Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.3.08 16:42

I kdybys dala tři matrace, tak to přes ně zachytí dech miminka, neboj :) Pod prostěradlem by to tlačilo - je to jako kuchyňské prkýnko na krájení…
A monitor je v gumovém potahu, kdyby malá problinkala matraci tak to monitoru neublíží - ale za sebe doporučuji pod prostěradlo chránič :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
14.3.08 16:45

Ave - dává se to mezi matraci a rošt, my taky máme vysokou matraci v postýlce a mělas vidět ten tanec když se nám z toho asi v 6ti měsících odkulil a začalo to houkat. Nemusíš mít strach je to skutečně hooodně citlivé. Pod prostěradlo si to neumím představit, tloušťka té snímací desky je asi 5mm, možná trošku víc a je to tvrdé - to by asi momoušovi nebylo moc příjemné. Koupili jsme z druhé ruky a určitě to nejsou vyhozené peníze, za ten klid když nemusíš pořád běhat k postýlce to stojí. Když byl starší tak jsme už nezapínali na celou noc (cestuje po postýlce a pořád by to houkalo), jenom když jsem šla spát tak jsem to zapla, nechala 2× bliknout pro klid duše, vypla a šla spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
14.3.08 18:37

Holky, díky moc za info. V pondělí jdu určitě zakoupit, teda pokud neporodím :lol: . A že by bylo na čase!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.08 20:01

Zbytečně velký rozruch

Můj názor je ten, že monitor dechu má opravdový přímos jen pro miminko předčasně narozené, či nemocné, jinak je to jenom zbytečná investice, nad kterou si mnou ruce výrobci monitorů (což mi potvrdila i porodní as). Slyšela jsem, že monitor pípá, i když dítě nějak nepravidelně zadechne, což se stává a maminku to zbytečně vystraší. Mám taky dítě, a i když ho nadevše miluju, nejsem maminka, co chodí každých 5 minut kontrolovat, jestli mimi dýchá. To je dost přehnané - čím víc se o mimi bojíte , tím spíš se něco stane. Je mi jasné, že SIDS se může týkat jakéhokoliv miminka, každopádně si myslím, že dnešní trh je přesycený spoustou „nesmírně důležitých“ pomůcek, které zdarvá miminka ani nepotřebují.

• Citovat
  • Upravit
6412
21.3.08 14:19

Já monitor mám a jsem šťastná, narodilo se mi zdravé a donošené dítě, přesto monitor několikrát houkal! Myslím, že je mnoho zbytečných investic, ale monitor to rozhodně není. Raději koupím o hračku míň, ale monitor považuju za důležitý. Bohužel syndrom náhlého úmrtí se týká i úplně zdravých miminek, většinou není možné dopředu poznat nějaký problém, protože děti ani tak pravidelnými a důkladnými prohlídkami neprocházejí. Naprosto nechápu maminky, co jim je líto peněz za tak životně důležitou věc. Já sice vím, že spousta dětí přežila i bez něj, ale je otázka, ale ona je to vždycky otázka štěstí a náhody. A lepší 100 planých poplachů než jeden pravý a nezaznamenaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.4.08 14:09

Monitor dechu

Čekám první dítě a absolutně souhlasím s většinou maminek, které píší že je to dobrá věc. Jsem pro ni rozhodnutá od začátku těhotenství! A jako zdrav. sestra vím, že bych se bez chůvičky nevyspala a neustále kontrolovala dýchání. Pro můj klid i klid miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
3.4.08 19:59

Ahoj,
zajímá mě cena monitoru Nanny? Hledala jsem na netu a cenu nového monitoru jsem nenašla. Nanny se vyrábí přímo v Jabloni odkud jsem ale upřímě řečeno ani zde se cenu nedozvím..nemají podnikovou prodejnu. Chtěla jsem se ještě zeptat, jak tady píšete že jste si ho zapůjčily a poté mohly odkoupit…je ta možnost i někde v Ústí nad Labem? A kde?
Děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.4.08 09:12

Nanny

Ahoj Jirro, v obchodě jsem monitor dechu viděla od 2600 do 2800. Na netu se dají sehnat levněji. Mrkni
 http://www.rajmaminek.cz/…itory-dechu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport