Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
čauky všechny těhulky, chtěla jsem se Vás zeptat, jakou máte zkušenost s jednotl. druhy koup. kyblíku a s koši na pleny (myslím ty s náplní , které stojí kolem Kč 1000,–).
Slyšela jsem chválu na kyblík Tummy Tub, ale cena Kč 760,– mě trochu zaráží. Jiné značky jsou o dost levnější. Je v nich vážně takový rozdíl?
Děkuji moc za jakoukoliv radu.
Kyblík Tummy Tub je ze všech kýblů nejmenší a má rysku, kolik vody do něj máš nalejt (podle váhy dítěte). My jsme měli Santala Baby Bath (stál něco okolo 500 Kč v Hypernově) a množství vody jsme vyzkoušeli a udělali si rysku. Pravda, jak dítě rostlo, museli jsme dávat vody méně, ale už jsme to měli „ve voku“.
Co se týká kýblu na pleny, neměli jsme ho a popravdě, ani nám nechyběl. Plně kojené mimino neprodukuje až tak zápašný obsah a když najedeš na příkrmy, zase už nekaká tak často. Vždycky se to dá řešit nějakým pytlíkem od rohlíků ze supermarketu.
LaPepa
Oboji mi prijde dost zbytecny. Do kybliku se ti ve trech mesicich nevejde a kos na pleny nevyuzijes, protoze se ti stejne nebude chtit kroutit kazdou plinu zvlast
My prdolu koupem od dvou mesicu ve velky vane a pokajdeny pliny hazime normalne do kose. Stejne ho manzilek musi kazdej den vynaset ![]()
Ahoj mam kos na pleny tommee toppee a používám ho stále malá má 16.m.Mám ho na přebalováku hned po ruce, takže je všechno hned uklizené.Když dojde náplň musím pleny každý den vynášet.Manžel mi s košem nezajde jak je rok dlouhý.
Zato mi koupí tu náplň.
Jinak jsem spokojená, ale leze to do peněz.Takže tak…
My máme v šuplíku starý pytlíky a tašky z hypermárketů, každou plínku jsem strčila do tašky, zavázala a hodila do koše. Nesmrdělo to a po koši jsme ani nevzdechli ![]()
Ahoj.
Hlásím se k postupu Aprilmouse.
Kyblík je otázka zvyku, dneska poměrně módní věc. My koupali v poděděné vaničce do 5 měsíce, a pak v normální velké vaně.
Penízky bych asi investovala do jiných věcí.
Beruška ![]()
My mely kyblik Tummy tub a byl super. Cena nevadi - da se dobre prodat dal na inzerat jeste za slusny peniz. Mala se v nem koupala, dokud si nezacala stoupat -tj. do 7 mesice. Je blbost, ze by se do nej nevesla ve 3 mesicich… a to vazila pri narozeni pres 4 kg!
Ja bych to doho sla znova. Je to i dobra uspora vody!!! Vhodne i na cestovani!!!
H.
Holky,
já nechcu nějak moralizovat, ale to balení hodně špatně rozložitelné plíny ještě do igelitového sáčku, který by se měl třídit do plastů - není už to moc?
Nezlobte se na mě a nedurděte, ale ne všecky kidy o ekologii jsou jenom kecy!
Nevyřešil by to kyblík s pevným víkem? A pokapat pár kapkama voňavého oleje, ať nezasmrádne.
A kybelek Shantala už mám koupený a těším se, až použiju.
Ahojky,
my měli kyblík od Bebe Jou…není tak drahy, tusím kolem 500 a službu taky udělá. My jsme v něm malýho koupali cca do pul roku a v pohodě se vešel, moc si to užival a líbílo se mu v něm. A ta uspora vody .-) Urcite do toho bezte.Ze zacatku to chce trochu praxi
radeji jsem vzdy koupala s manzelem ale pozdeji jsem to zvladla uz sama . Ze zacatku doporucuji koupat ze mimi budes drzet v bavlněné plence.
Pa
ZU - my to taky davame do igelitaku a tridime petlahve, sklo papir…
stejnak to vse dohromady palej tak co… az bude u nas stejne jako v zap.Evrope bezne,ze dojdes k popelnici a tam muzes vse rozdelit a ne behat s PETlahvema nekam x stovek metru abys zjistila ze je nekdo neseslapl a je to zase plny… mimochodem hori lip Pet lahve s vickama ci bez ???
papiry tridime- dost, i papir.obal od tavenych syru apod..ale obyc.kontejner s papirem preplnenej a papiry apod.vsude kolem.
Jinak kyblik -asi neni spatnej,ale ja si ho nastesti jen pujcila od kamosky,pac malej se v nem necitil, stejne jako v satku, ma takovyho vic „free“ ducha ![]()
D
Já mám kontejner blízko, tak mám to rozhodování jednodušší, to je fakt, ale stejně…
I my mame kontejner u baraku, ale preplneny jsou teda fakt casto. A popelnici na krabice od dzusu a mleka mame snad 300metru a navic smerem, kam jdeme jen vyjimecne… takze parkrat jsem se snazila, ale posledni mesic jsem se nastvala - ze jsem za jedinyho blbce na sidlisti… ale asi se vrhnu na sbirani kelimku od jogurtu - je fakt, ze jich snime stale vic a tech plastu z toho…
H.
Jako já vím, že plínka v igelitu pro ekologii nic moc… nicméně my tu žádný popelnice na třídění nemáme, nejbližší jsou asi 2 km.
Asi před půl rokem teprv sem hodili jednu popelnici na plasty. A to je konec. Takže třídíme na plasty a zbytek… navíc jsem na vlastní oči viděla, jak se tříděný odpad sesypal do jednoho vozu a odvezl s netříděným na skládku, což můj vztah k práci s tříděním ještě slušně podhodnotilo ![]()
máte všichni pravdu, ale já se musím snažit a myslet, že pro ty naše mima dělám aspoň něco. Ach jo… ![]()