Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
máte někdo zkušenosti s monitorem dechu, co se připne přímo na plenku? Klipsem se to prý připevní a i když máte dítě v kočárku, neustále to má hlídat dech… Poraďte a napište zkušenosti prosím. A kolik to tak stojí? Můžu ho mít za 1500kč…
Vlastní zkušenost nemám,měla to známá.Blíže jsem se o to nezajímala,tak nevím,na jakém funguje principu..
Nevím ani o počtu falešných poplachů.
Známá byla spokojená do té doby,než se dítě začalo otáčet.Potom už je to nepraktické,při otočení na bříško to zavazí,tlačí,dítě se to snaží sundat už kolem 3 měsíců,kdy uchopuje věci do rukou..
Myslím,že je to vhodné pro extrémní nedonošence,kteří potřebují neustálou kontrolu nebo do rodin,kde už se SIDS vyskytlo.
Zdravému dítěti podlě mě stačí monitor do postýlky..
Užiješ to jen první 3-4 měsíce,víc ne.
Mam pouzivam, kdyz jedu s detma nekam autem sama, ale v aute to neni stoprocentni, kdyz to drnca. jinak to sebou beru, kdyz spime mimo domov, jinak mam v postylce nanny. Nebo kdyz si hraje na zemi nebo lezi v lehatku a ja neco delam.ty muzes mit ten, ve kterym si muzes vymenit baterku sama?
IMI píše:
jinak to sebou beru, kdyz spime mimo domov, jinak mam v postylce nanny. Nebo kdyz si hraje na zemi nebo lezi v lehatku a ja neco delam.
Jejda, můžu se jenom přeptat, IMI, rozumím tomu dobře, že malý má vlastně monitor dechu celý den neustále na sobě?
To já to teda asi pěkně zasklívám ![]()
Bohunko,jmenuje se to Respisense,jestli je nějaký další,nevím..
Miminko to má celý den na sobě připlé na plence.
Neee, nema. V kocarku nema, kdyz sme doma a hrajem si dohromady tak taky ne, ale kdyz jdu treba vedle do mistnosti veset pradlo a skladat vyprany a malej usne v lehatku tak mu ho nenapadne soupnu, i kdyz taky ne vzdycky aby se nevzbudi. davam mu ho fakt spis v aute, kdyz jedu jenom ja sama a dozadu nevidim a jedeme dal, ale to je spis pro klid duse a na navstevu na noc.
Bohunko,trochu jsem nepochopila Tvou otázku na IMI,omlouvám se ![]()
Každopádně si myslím,že pro zdravé dítě to být nemusí
Vzhledem k financím,frekvenci používání a délce používání asi 4 měsíce..
jana Pak jeste nejaky jsou ale nevim jestli i v CR. http://www.anawiz.com/…Monitor.html
IMI,díky..
Pro mě je to stejně už passé.
Jen jsem nepochopila Bohunčinu otázku.Myslela jsem si,že se ptá na ten monitor,který může být celý den na plence.Že o něm neví..
Potom jsem si to přečetla znovu a pochopila jsem,že ho asi má,jen ho nepoužívá celý den ![]()
Maja To nevim, ja ho kupovala novej za cca 2200 Kc. Takze asi jo baterka stoji 280Kc tusim, kdyzby byla vybita. Hlavne se to nauc ovladat, ja vymlatila dve baterky, pac se blb. Nastesti na ty firme taky pochopili, ze sem blba ja a ne monitor a treti baterku mi poslali jako pozornost zadara. ![]()
IMI, Jana206: Holky, díky oběma - já tenhle monitor nemám, spíš mne jen udivilo, že ho IMI používá takhle často, proto jsem se zeptala, čistě ze zvědavosti ![]()
Já sama, abych se přiznala, monitor dechu nepoužívám vůbec a nepoužívala jsem ani u Helenky…
Bohun Ja mam nanny po prvnim mimcu, tenkrat bych nachodila v noci kilometry k postylce a sledovala jestli dejcha. Ted ho zdedil druhej. Ale planujem letet k babicce na delsi dobu, tak abych netahala s sebou nanny. Navic budeme mit delsi cestu autem, tak pro klid duse.
IMI, nechci ti kazit radost z koupě, ale podle mě to v autě nemůže fungovat… Být tebou bych udělala takový test, až pojedeš autem, tak dej monitor jenom tak vedle sebe na prázdnou sedačku, zapni, a sleduj a jestli se zapne poplach. Podle mě nemá šanci poznat, že s ním netřese miminko, ale auto. Ale zajímalo by mě to, jestli tenhle pokus budeš provádět tak prosím napiš výsledek ![]()
Stejně tak směrem k zakladatelce: v kočárku jako v jedoucím kočárku? to bych se fakt divila.. Nebo to funguje na nějakém jiném principu, než že to snímá drobné chvění?
Tak o tom slyším poprvé,ale ten test v autě by mě také zajímal výsledek.