Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, chci se zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenost, případně v čem může být problém.
Od narození syna, kterému už je 6 měsíců, používám monitor dechu Nanny. Jednu desku mám v kočáru, druhou v postýlce a třetí byla v mojžíšově košíku. Do košíku se už malý nevejde, tudíž jsem desku přesunula také do postýlky a jsou tam dvě, aby kryly co největší část. Nicméně od té doby máme celkem časté poplachy, do té doby, co spal malý na jedné desce, což bylo zhruba do 4,5 měsíců, tak ani ťuk. Baterky jsme už měnili, desky různě polohovali… už jsem z toho celkem nešťastná, vždy máme v noci šok, jak to začne houkat. Malý byl pokaždé díky Bohu v pořádku, kolikrát se dle kamery, co je v pokojíku, už hýbal během toho výstražného tikání. Doktorka řekla, ať desky dáme pryč, že je to už zbytečnost a bude klid. To se mi ale úplně nechce, chtěla jsem je mít ještě nějaký čas, ideálně do roka. Desky jsou jinak nové, takže opotřebené by být neměly.
Díky za případné zkušenosti ![]()
Ahoj, myslím, že jedna deska začne houkat jakmile z ní malý „sleze“. Nám se to stalo také, že začala v noci houkat a bylo to vždy, když byl nacpany v horní části postylky jakoby v hlavove části (desku jsem měla niz).
Zkušenost má i mého okolí je ta, že Nanny je nespolehlivý - dělá falešné poplachy. Krátce po příchodu z porodnice jsem přešla na Babysense a posloužil na obě děti parádně.
@AuraAnna píše: Více
Proč máte monitor v kočárku? Přímo výrobce uvádí, že je to blbost.
@korn123 Tak záleží, jak to používají. Mít ho zapnutý během vožení, je samozřejmě blbost. Mě ale děti v kočárku spaly hodně - uspala jsem je, kočárek zaparkovala pod okno a spaly třeba 2 hodiny, aniž by se kočárku někdo dotkl. Pak to smysl má.
@AuraAnna Také jsem měla Babysense. S monitorem Nany jsem neměla dobré zkušenosti z práce (novorozenecké odd). Dělal falešné poplachy. Může tam dělat problém i ta spojka pro dvě desky.
@korn123 Máme ho tak proto, že malý často v kočárku popspává, spí tam hodinu, dvě… proto tam monitor chci mít, za jízdy samozřejmě nesnímá.
Nejspíš bude jedna deska rušit tu druhou. V půl roce už se dítě různé točí. Buď to vyndejte všechno nebo nechte jenom jednou.
Podložku jsme přestali používat někdy kolem toho půl roka. V 10 m. putovala jinam. Šílela jsem z toho houkání. Holka pořád hopsala, skákala, perovala a monitor hučel. protože byla furt mimo desku. Tak šel.
s kočáru bych to teda taky vyrazila. Má to mít určitou výšku matrace a to kočárek zaručeně nemá. Takže je to úplně k tomu… Spíš si myslím, že jsi přestrašena. A houkání monitorů tě příliš znervózňuje. ![]()
@paja120 Děkuji za názor, jak píši, začalo to krátce poté, co máme ty desky propojené
Asi zkusím opět jen jednu, akorát z ní zase odcestuje a budeme asi tam, kde jsme teď ![]()
@AuraAnna píše: Více
No ale přes tu nízkou vložku asi taky moc dobře nesnímá ![]()
@Anonymní píše: Více
Zkusíme tu jednu:) přestrašená samozřejmě jsem, už z toho spím na jedno oko ![]()
@AuraAnna ahoj…my to měli u dcery každou noc.
U synů před tím i po ní nic.
Stejný monitor.
U dcery fakt každá noc skoro.
Bylo to tím že hluboce spala.
Ty šoky znám.
Zástavu nikdy neměla..ale bylo jí i těžké probrat.
Uff.
Nech v postýlce jen jednu desku.. Já jsem monitor dechu vyndala asi v sedmi měsících, protože děti už různě cestovaly po postýlce a monitor by houkal nonstop…
@kralicinka19 tak to mě mrzí, ale už to máte za sebou ![]()
Jak jsem psala, zatím pokaždé byl vzhůru ještě před hlavním poplachem, probudilo ho to tikání a jedinkrát dál spal a probudil ho až dotek. No, je to zvláštní, třeba ty 2 zapojené desky opravdu nefungují tak dobře jako jedna ![]()