Spací pytel pro miminko

Makikki
27.8.24 19:46

Spací pytel pro miminko.

Ahoj, mám dcerku které je 6 měsíců. Do teď nebyl se spánkem problém, ale dcerka je v noci dosti živá a po postýlce cestuje a spí z 80% na břiše, často se odkopává a je pak studená. Zkusili jsme pořídit i hnízdečko, ale v něm se dcerce nelíbilo. Nyní přemýšlím nad spacím pytlem, ale zároveň si říkám, abych neutratila další peníze za věc, co mi bude ležet ve skříni a nebo než ji pošlu dál. Myslíte si, že dítě, které nikdy nespalo ve spacím pytli, tak že by si na něj mohlo zvyknout? Nebo to dopadne jako s hnízdečkem? :) Nemáme možnost si jej od nikoho zapůjčit na vyzkoušenou, takže leda koupit.. děkuju za rady. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42
27.8.24 19:52

Dcera se taky hodně přetáčí na břicho, v klasickým spacím pytli se zamotávala. Koupila jsem ji pytel s možností prostrčení nožiček a ten ji vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
27.8.24 19:58

Vyzkoušela jsem to a musel pryč. Dcerka rvala jak tur. Bylo jí přes půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2421
27.8.24 20:04

Nase dcerka usinala do 10,5 m v zavinovacce.pak jsme ze dne na den zmenili taktiku usinani (uz se to nedalo, rvani, vztekani, blbosti i hodinu a pul nez usnula) a tim jsme zavedli i spaci pytel.asi 3 tydny v nem spi a v pohode.jen shanim nejaky lepsi, nynejsi ma zdedeny. :palec:
Urcite to zkus. U nas to napoprve neslo (to jsem zkousela kolem 5.m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
27.8.24 20:23

Mně se tedy pytle osvědčily u všech tří dětí, dědily je i po sobě a pak si s nimi ještě dlouho hrály s panenkami, nesměla jsem je poslat do oběhu :D Ony sice v noci moc necestovaly, ale odkopávaly se, byly studené, než jsem je stihla přikrýt. Ten pytel je i trochu ve spánku zklidnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
27.8.24 20:28

Syn má pytel s nohavicemi, je to vlastně peřinka ve tvaru overalu.
V tom klasickém nechtěl být ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
27.8.24 20:31

Děkuji…
Já dcerku nikdy nedávala právě ani do zavinovačky, vždy měla dost prostoru kolem sebe a v noci jsme přes ní dávali jen takovou lehounkou pletenou dečku s dírkami, jen teď jak už se v noci ochladilo, tak jsem ji připravila klasickou peřinku, ale tu okamžitě ve spánku skope a odplazí se do rohu, vystrčí prďku, pak se zase překulí na bok.. zase na jinou stranu postele a zase prďku nahoru, takhle je to celou noc. Nebudí se na jídlo a ani na dudlík ( ten nemá od narození ), ale budí se nejspíš proto, že je jí zima… je fakt studená… stačí ji chvilka u mě, ohřeje se a hned usne.. předtím spala celou noc..
@BigZ Mohu se zeptat, jaký je to pytel?

• Citovat
  • Upravit
Makikki
27.8.24 20:32

@Kryptozoo toho se taky obávam, že to tak dopadne a ten s nožičkami… jde s nim spát i na břichu?

• Citovat
  • Upravit
23011
27.8.24 20:48

Spací pytel je super, u nás se užily dlooouho, obě holky spokojené, já taky, že se neodkopaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36373
27.8.24 20:54

Mě se v tom děti budili. Bylo jim vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.8.24 20:58

Máme ergobaby on the move, kupovala jsem 1.5 TOG, jsou to jakoby dve hrubsi bavlnene látky přes sebe. Pak máme ten nejhrubší 2.5TOG poděděnej, to je jako peřina, fakt na zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4356
27.8.24 21:12

Na spaci pytel jsme presli zhruba kolem 6-7 mesice. Predtim spal v zavinovacce. Za me je to parada, neodkope se, neni mu zima, je to bezpecnejsi nez perina ☺️ akorat ted uz uvazuji o tom nozickovem, jak je vetsi a uz leze a stoji, zda nevymenim za ten :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
27.8.24 21:21

Dcera spala ve spacím pytli od 3 měsíce. Pak přišlo teplo a spala jen v plíně. Na zimu plánuji spací pytel s nohavicemi. Zakrytá být nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16561
27.8.24 21:52

Prvni dve rev a treti pytel miloval. Ale jestli bude dite pro nebo ne ukaze az vyzkouseni. Srandovni bylo, jak v nem umel chodit (nebyla dole dira).

Takze prvni dva nosili teplejsi overaly napr od nextu, ty jsou neznicitelne a dobre se prodavaji. A treti vyl v pytli. https://www.zalando.cz/…053-c11.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2925
27.8.24 22:25

Pouzivala jsem od narozeni asi do 2 let. Za me naprosto super. Posledni byl s nozickami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí