Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nenechavala a rozhodne skodi. Fyzicky kontakt je naprosto zakladni potreba takze ne, vsechny potreby uspokojene nema.
@Anonymní píše: Více
Ctrnactidenni miminko nechce ležet samo v postýlce, chce být u mámy. Nechat vyplakat dítě je mimořádně kruté, takže určitě ne. Ani takhle malé ani větší. Nejlepší, co můžeš udělat, je chovat ho.
Ne, vyplakat fakt ne. Chce tě cítit, naprosto základní potřeba stejně důležitá jako plný břicho a suchá plena.
Vyplakat rozhodne ne, jednou jsem někde četla ze když tahle malé miminko pláče má pocit ze umírá víc si myslím ze není potřeba vědět ![]()
Miminko asi logicky nechce být samo někde v postýlce bez kontaktu mámy tak prostě pláče jo a vyplakat to byla taková rada za doby komunismu, určitě někdo poradil chytře, achjo
Prý cca do 5, 6 měsíců se děti nedají rozmazlit, takže případné obavy o to, že si na nošení zvykne a pak nebude schopné samo usnout, ležet… (což já jsem slýchala často) nejsou namístě. Takhle malé mimi je přece radost chovat
![]()
@eileithia Tak 1) nevím kdy tady byl,,Komunismus" to fakt teda ne a za 2) já jsem rady,,nechat vyplakat "četla až na internetu, takže to v té době asi nebylo. Samozřejmě souhlasím s tím, že nehoráznost ať už to vzniklo v jakékoliv době, ani si netroufám přemýšlet jak míněno, novorozenec se vypláče do vysílení, takže usne a je klid, nebo se sám usměrní jakože stačilo, nevím.
Byla jsem s dvěma ze 3 děti na tom blbě fyzicky. Ale nechtěla jsem, aby plakaly. Tak jsem u nich seděla, měla ruku na jejich hrudníku nebo hlavičce a zpívala jsem. Měly to obě moc rady a takhle neposlaly a spokojeně usnuly.
Ano škodí.
9 měsíců byl u tebe v břiše 100% času. Chce u tebe být i nadále ![]()
Jo a je mu 14 dní - ty máš ideálně v té posteli ležet s ním a odpočívat. Šestinedělí netrvá 6 týdnů jen tak z plezíru. Ten odpočinek je hodně důležitý i pro tebe ![]()
Lehni si s ním, odpočineš si
hlavně klid, není kam spěchat a věnuj se prckovi, všechno ostatní počká
@Anonymní píše: Více
Nemá všechny potřeby uspokojeny, hlavně ne tu základní a to citovou. Nechavanim vyplakat dítě opuštěné v postýlce, tak tím mu zadělavaš na citovou deprivaci do budoucna a nedůvěru v tebe, že nejsi u něj, když tě potřebuje
Není nic důležitější, než být se svým dítětem a budovat si vzájemné vazby.
Lehni si vedle něj a mazlete se, když je dítě vzhůru.
Ahoj holky, mám 14ti denní miminko a jsme napapaný, přebalený, ve směs všechny potřeby uspokojený. Dám ho do postýlky a začne plakat. Vezmu k sobě a nepláče. Pomazlím dám do postýlky a zase pláče. Nechávali by jste vyplakat a nebo ne? Škodí pláč takhle malému mimi?