14denní miminko večer "bezdůvodně" pláče

Anonymní
28.8.24 15:21

14ti denní miminko

Ahoj holky, mám 14ti denní miminko a jsme napapaný, přebalený, ve směs všechny potřeby uspokojený. Dám ho do postýlky a začne plakat. Vezmu k sobě a nepláče. Pomazlím dám do postýlky a zase pláče. Nechávali by jste vyplakat a nebo ne? Škodí pláč takhle malému mimi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3044
28.8.24 15:23

Nenechavala a rozhodne skodi. Fyzicky kontakt je naprosto zakladni potreba takze ne, vsechny potreby uspokojene nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
28.8.24 15:24
@Anonymní píše: Více

Ctrnactidenni miminko nechce ležet samo v postýlce, chce být u mámy. Nechat vyplakat dítě je mimořádně kruté, takže určitě ne. Ani takhle malé ani větší. Nejlepší, co můžeš udělat, je chovat ho.

• Citovat
  • Upravit
10963
28.8.24 15:25

Ne, vyplakat fakt ne. Chce tě cítit, naprosto základní potřeba stejně důležitá jako plný břicho a suchá plena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
28.8.24 16:30

Vyplakat rozhodne ne, jednou jsem někde četla ze když tahle malé miminko pláče má pocit ze umírá víc si myslím ze není potřeba vědět :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
28.8.24 16:45

Takhle maly dítě fakt ne. Však je tu chvilku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
28.8.24 16:55

No to určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
28.8.24 16:59

Miminko asi logicky nechce být samo někde v postýlce bez kontaktu mámy tak prostě pláče jo a vyplakat to byla taková rada za doby komunismu, určitě někdo poradil chytře, achjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
28.8.24 17:34

Prý cca do 5, 6 měsíců se děti nedají rozmazlit, takže případné obavy o to, že si na nošení zvykne a pak nebude schopné samo usnout, ležet… (což já jsem slýchala často) nejsou namístě. Takhle malé mimi je přece radost chovat :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
28.8.24 17:52

@eileithia Tak 1) nevím kdy tady byl,,Komunismus" to fakt teda ne a za 2) já jsem rady,,nechat vyplakat "četla až na internetu, takže to v té době asi nebylo. Samozřejmě souhlasím s tím, že nehoráznost ať už to vzniklo v jakékoliv době, ani si netroufám přemýšlet jak míněno, novorozenec se vypláče do vysílení, takže usne a je klid, nebo se sám usměrní jakože stačilo, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
28.8.24 18:26

Byla jsem s dvěma ze 3 děti na tom blbě fyzicky. Ale nechtěla jsem, aby plakaly. Tak jsem u nich seděla, měla ruku na jejich hrudníku nebo hlavičce a zpívala jsem. Měly to obě moc rady a takhle neposlaly a spokojeně usnuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
28.8.24 18:39

Ano škodí.
9 měsíců byl u tebe v břiše 100% času. Chce u tebe být i nadále :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
28.8.24 18:41

Jo a je mu 14 dní - ty máš ideálně v té posteli ležet s ním a odpočívat. Šestinedělí netrvá 6 týdnů jen tak z plezíru. Ten odpočinek je hodně důležitý i pro tebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8527
28.8.24 19:29

Lehni si s ním, odpočineš si ;) hlavně klid, není kam spěchat a věnuj se prckovi, všechno ostatní počká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21881
28.8.24 20:02
@Anonymní píše: Více

Nemá všechny potřeby uspokojeny, hlavně ne tu základní a to citovou. Nechavanim vyplakat dítě opuštěné v postýlce, tak tím mu zadělavaš na citovou deprivaci do budoucna a nedůvěru v tebe, že nejsi u něj, když tě potřebuje
Není nic důležitější, než být se svým dítětem a budovat si vzájemné vazby.
Lehni si vedle něj a mazlete se, když je dítě vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí