Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky muze se monitor dechu vyuzit i u sedmirocni holcicky? Je nemocna a casto v noci prestava dychat…
![]()
@verunkaslivka urcite, musi mit ale 2 podlozky a byt poucena, ze to musi vypinat, kdyz bude vstavat
Já si myslím, že to použít nepujde. Monitor je pro miminka a ty mají krátké dýchání, dýchají rychleji, než starší dítě a dospělý.. Pořád by ti houkal. Ale můžeš to vyzkoušet, pujč si od nějaké kamarádky a vyzkoušej.
Starší dítě se nadechne dvakrát a miminka za tu samu dobu třeba třikrát neli čtyřikrát.
Příspěvek upraven 11.01.15 v 22:32
Používám ho u tři a půl let staré dcery. Dvě desky a funguje dobře. Falešné poplachy nemáme.
@verunkaslivka já myslím, že je možná problém v nosnosti, tuším, že ta naše je do 20 kg nebo kolika.. jinak proč by ne?
Jen sehnat nějakou s větší nosností. ![]()
Taky bych viděla problém v nosnosti, mě bylo řečeno, že tu podložku huntuju už když jsem tam měla 12kg dítě
(tedy jen od laiků, takže nevím, co je na tom pravdy)
No a nebo se zkusit informovat přímo u některého z výrobců, co by poradil, ne? ![]()
Jinak my máme klasiku Nanny, synovi budou dva roky, a poplachy míváme cca 1× týdně, prostě už dýchá jinak, a to leží přímo na desce. Za dva tři měsíce dostane velkou postel a tím náš monitoring hasne ![]()
@verunkaslivka píše:
Holky muze se monitor dechu vyuzit i u sedmirocni holcicky? Je nemocna a casto v noci prestava dychat…
Poradila bych se s pediatrem. Pokud v npci prestava dychat, tak ji snad nejak lecite, nejaky lekar ji kontroluje nebo tak podobne, ne? Tam by ti meli poradit nejlip.
@verunkaslivka píše:
spíš než monitor dechu bych zvolila návštěvu dr. Tohle není normální. A nedovedu si přestavit svého kluka na monitoru dechu
při jeho 40 kg bych z monitoru moc nezbylo
My máme takový, kde je max nosnost 20 kg -někde v papírech to budeš mít.
@kotýsek píše:
Já si myslím, že to použít nepujde. Monitor je pro miminka a ty mají krátké dýchání, dýchají rychleji, než starší dítě a dospělý.. Pořád by ti houkal. Ale můžeš to vyzkoušet, pujč si od nějaké kamarádky a vyzkoušej.
Starší dítě se nadechne dvakrát a miminka za tu samu dobu třeba třikrát neli čtyřikrát.Příspěvek upraven 11.01.15 v 22:32
to jsem taky slysela
Co nejakej oxymetr s alarmem?
neco jako toto: http://www.lhlsro.cz/…imo-set.html
a samozrejme resit s lekarem
@marrlinka píše:
Poradila bych se s pediatrem. Pokud v npci prestava dychat, tak ji snad nejak lecite, nejaky lekar ji kontroluje nebo tak podobne, ne? Tam by ti meli poradit nejlip.
Propana je jasne ze je v peci lekaru ale ne 365 dni v roce bohuzel se neprislo na to co ji to zpusobuje. Moje dcerka to neni snazim se jen ulehcit kamaradce desive noci tak hledam vselijaka reseni ![]()
@verunkaslivka píše:
Propana je jasne ze je v peci lekaru ale ne 365 dni v roce bohuzel se neprislo na to co ji to zpusobuje. Moje dcerka to neni snazim se jen ulehcit kamaradce desive noci tak hledam vselijaka reseni
Ze to neni tvoje dite jsi nenapsala a je to navic bezpredmetne. Jen jsem poukazala na to, ze v pripade, ze se leci, tak to jiste neni prvni dite, ktere prestava dychat, co se jim dostalo do pece a proto budou mit tito lekari urcite lepsi tipy nez my amateri na miminu. My si tu muzeme vycucat z prstu tisic nazoru na desku urcenou pro novorozence, ale s urcitosti nerekneme nic. Tohle neni ryma, s takto zavazbym dotazem bych se obratila na nekoho kvalifikovaneho.
Z ciste selskeho rozumu - monitor pro mimina je jim prizpusoben, co se tyka nosnosti a zpusobu dychani mimin, u sedmilete holcicky bych se vubec nebyla jista spolehlivosti pristroje.