Problémy se spánkem aneb když dítě skoro nespí

2
11.1.15 00:19

Problemy se spánkem aneb kdyz dite skoro nespi

Ahoj holky… Na skoro 10 mesicni holčičku. Je strasne hodna sikovna ale silenej problém je u nas spánek. Nedokáže usnout sama… Kdyt ho hodně unavena usne u flasky s mlíkem. Mnohdy ani to ne. V noci dokáže spát celou noc jen když si ji dam k sobě do postele. Jinak se budi skoro každou hodinu pri kazdem vypadnutim dudliku a pres den to není o moc lepší. Spi fakt málo. Mnohdy je na ni vidět jak je stasne utahaná ale jeste se mi nikdy nestalo ze by třeba usla vyčerpánim. Nemate s tím některá zkušenosti. Jsem už fakt vycerpana poradne se nevyspim a nechci si ji učit na to aby se mnou spala v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.1.15 00:26

Bojujem s tym styri roky. Decko spalo v kociku po sediacky a na koberci padla doslova na hubu v polke kroku. Teraz ma amulet, anjelika na spanie, tak je to trosku lepsie. Ona sa proste boji spat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
11.1.15 01:46

Měli jsme to se starším. Trošičku lepší to bylo až od 2 let. Já se s dětmi v posteli nevyspím, ale v půl roce putoval z postýlky ke mně, protože se budil na kojení co 45 min. - 1,5 hodiny. Normálně mi z toho začaly šedivět vlasy… :zed: Manžel se odtěhoval do obýváku. V roce se to zlepšilo, když se naučil pít z lahvičky a vždy si cucnul a spal dál. Sám v podstatě neusne doteď (čerstvě 5 let).

V roce a 5 měs. jsme nechali vyplakat Estevilovou metodou - zafungovalo to s náležitým vysvětlováním po 15 minutové hysterii hned napoprvé. Zároveň jsem ho odstavila, po pár dnech jsme ho dali do jeho pokoje. Jenže manžel jezdí často na služebky a já si to pokazila tím, že jsem s ním večer byla, zpívala mu a on si na to zase zvykl. Takže putoval zpět. Ve 2 další pokus - opět první dny OK, ale pak začalo období bání se zvuků - i přes den. Má to po 2. roce dost dětí. Trvalo asi 3/4 roku. Nakonec spal s námi až do 4. narozenin, kdy se stěhoval za mladším bráchou :mrgreen: do pokojíčku, který spal sám od 6 týdnů. :mrgreen: (Toho jsem jen jsem pohladila a odcházela jsem… Po těch hrůzách s bráchou jsem ho naučila spát v těch 2 měsících - měl klasickou kolébku - nakojila jsem po tmě, dala do kolébky, tak 10 min. pohupovala a jak byl tak napůl, odcházela jsem. On ještě tak 10 - 20 min. kníkal, ale ne vysloveně řval a usnul.) :palec:

Stejně se občas budí na střídačku s mladším. :zed: Než usnou, býváme u nich nebo jdeme po chvilli vedle - s otevřenými dveřmi - aby si usnuli. Starší má potvrzené velmi vysoké IQ. Kdysi jsem se smála, když mě tím tchýně chtěla uklidnit. Souvisí to, aspoň v našem případě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
11.1.15 08:05

Já mám 9 mesíční v posteli od narození a stejně se pořád budí. Usne a najednou začne šíleně řvát, pochovám, řve tak dlouho až nakonec usne. To se opakuje několikrát za noc. Ale to jsou asi zoubky. Jinak teda se nám stalo jen jednou, že by nám usnulo dítě samo vyčerpáním. A to máme tři. Tenkrát jsme si to museli vyfotit. Nejstarší ve třech letech usnula na zemi.
Jinak jsem vždycky všechny musela uspávat. Teď nejmladší usíná přes den v kočárku, večer a v noci v náručí :nevim:
Já vidím jediné řešení dát si dítě do postele. Evidentně potřebuje být s tebou. Jestli se jen takhle obě vyspíte, tak je to jasná volba. Holt asi bude víc kontaktní, některé děti to tak mají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí