Monitory dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
VERONIKA
6.2.09 18:25

Monitory dechu

Ahoj holky,
chtěla bych Vás poprosit o Vaše názory a zkušenosti s monitory dechu.

S Kubíkem jsem ho neměla, protože jsem nebyla o jeho potřebnosti přesvědčena :roll: :roll: :roll: a od kamarádek jsem slyšela jen negativní ohlasy - falešné poplachy atd.! Navíc jsem svoje první těhu prožívala úplně jinak a nebyla jsem tak „vyjukaná“ :oops: :oops: :oops: - asi je to tím, že s malým jsem otěhotněla hned, měla jsem úplně pohodové těhu, žádné těhu problémy a prostě jsem si to užívala úplně jinak a vůbec jsem si nějaké problémy s příchodem miminka nepřipouštěla a že by se zrovna mojemu miminku něco stalo mě nenapadlo ani ve snu!!!
Teď se nám dlouho nedařilo otěhotnět, pak jsem potratila a toto těhu je od začátku problémové, záněty, špinění .......... a tak mám asi o mimčo větší strach! :nevim: :nevim: :nevim:
Vím, že je to pochopitelnější u prvorodiček, ale určitě se tu najdou i maminky, které druhé těhu prožívají podobně jako já!

Po všech článcích a diskusích co jsem pročetla jsem se rozhodla, že pro malou pořídíme monitor dechu a ráda bych slyšela jakékoliv Vaše zkušenosti, názory a rady!!!

Děkuji moc :-) :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
6.2.09 19:07

Ahoj Verco

my mame Nanny,naprosta spokojenost,koupili jsme ho novy(nechtela jsem ho kupovat nekde na inzerat kdyz nevim jak s nim lide zachazeli),neni nad klidny spanek ale muzu rict ze vcera mi monitor zacal pri odpolednim spanku pipat a ja ani nevedela co to je za zvuk :roll: a pak tam doletela a mala byla namacknuta v rohu postylku a koukala na me.
Tak jsem dnes pani z firmy Nanny zavolala a ona mi rekla at monitor presunu do prostredku postylku aby malou kdekoliv zastihl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Efa
208
6.2.09 19:16

Ahoj,
my mame AngelCare AC300 a jsme spokojeni, je to jen monitor dechu bez chuvicky-vysilacky. Plane poplachy zacaly az, kdyz maly zacal putovat po postylce cca v 6ti mesicich. V 9ti jsme jej pak zrusili. Byla jsem ale rada, ze ho mam. 2 mesice pred narozenim naseho maleho totiz nahle zemrel 14ti denni syn naseho znameho, pravdepodobne na syndrom nahleho umrti. Byla jsem z toho strasne na nervy a bez monitoru bych asi nezamhourila ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
6.2.09 19:49

Ahoj,
taky jsme měli Nanny - používali jsme asi tak do roka. Když se malá narodila, tak jsem byla pěkně vyjukaná a děsně ustrašená, takže pro mě to bylo jednoznačně plus, to zelený světýlko mě fakt uklidňovalo. Falšený poplach jsme zažili asi 2× a to až někdy ke konci, malá byla hodně na kraji postýlky, mimo dosah, ale to u malýho mimča nehrozí. Takže já doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
6.2.09 19:57

Ahoj, měla jsem Nanny u dvojčátek a ted ho pužívám i při třetím mimču. Abych řekla pravdu, tak radši tisickrát v noci vstanu při planým poplachu, než každý večer usínat v nejistotě. A tech planých poplachů zas tak moc není. Jednou dvakrát do měsíce. Jsem spokojená. A kolikrát si říkam, zda to byly vždy jen planý poplachy.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
6.2.09 20:05

Napsala bych to podobně jako Stef. Malý má 10 měsíců a v postýlce ho máme stále. Teď je třeba dost nachlazený + teploty a i tehdy jsem taková klidnější. Kupovali jsme také nový a máme Nanny. Pokud bude nějaké další mimčo, určitě bych ho používala znovu. Člověk dá spoustu peněz do výbavičky a koupi zbytečnosti, ale za monitor dechu peněz určitě nelituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
6.2.09 20:20

Ahoj Veru,
My máme doma také NANY a nedokážu si představit,že bych šla spát aniž bych neviděla blikat to zzelené světýlko.Dává mi to takový ten pocit jistoty.A díky monitoru je Baruška mezi živými.Takže já mohu jen doporučit… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
6.2.09 20:55

Holky, děkuji moc za reakce!
Taky uvažuju o Nanny, použitý by mě kupovat nenapadlo, protože je to taková věc na kterou se člověk potřebuje spolehnout a ne přemýšlet o tom jestli je v pořádku a jak se k tomu „přístroji“ předchozí majitel choval!
Taky si říkám, že nějakých cca 2 500,–- Kč jsou naprosto zanedbatelná částka oproti tomu přijít o miminko, to bych asi psychicky nezvládla :cry: :cry: :cry:

Veru - jsem moc ráda, že je Baruška v pořádku a monitor vám pomohl!

Ave - vím o čem mluvíš, teď byl „malý“ nemocný a měl čtyřicítko horečky a měla jsem o něho takový strach, že jsem si ho vzala do ložnice a manžela jsem vystrnadila do dětského pokojíčku na vysokou postel! Měla jsem lepší pocit a byla to taková jistota!

• Citovat
  • Upravit
15674
6.2.09 21:51

My máme Baby Sense II, koupili jsme ho od známého, byl ještě v záruce, ale hlavně to byl dobrý známý. Než na inzerát, tak bych taky radši nový. Planých poplachů jsme měli asi víc než holky co psaly předemnou, ale pak jsem někde vyčetla, že to může být i bateriemi, tak jsme je častěji měnili a bylo to lepší. Přesně jak už taky několikrát bylo napsáno - když malá spinkala a blikalo zelené světýlko, byla jsem klidnější. Jinak bych ji kolikrát šla zkontrolovat, což by znamenalo ji vzbudit (měla lehounké spaní, my měli ve starém bytě parkety, takže každý krok byl dost slyšet). Ten náš monitor měl dvě desky, jednu jsme měli u našich a jednu doma, takže jsme pak s sebou vozili jen tu krabičku. Jinak ty dvě desky byly na to, aby se každá dala na jiný kraj postýlky, a tím se dala monitorovat větší plocha (takže by se nemělo stát, že by se spustil poplach, když dítě „uteče“ z desky). Nám se tohle nestalo, jedna deska nám stačila až do dceřiného téměř roku, pak už jsem se bála, že bude tahat za dráty, tak jsme monitor schovali. Doufám, že se nám brzy povede druhé mimi, a pak ho určitě budu chtít zase použít. Kromě monitoru jsme měli i chůvičku, ale bez té bych se v bytě obešla (monitor pípá dost nahlas a když malá plakala, taky jsme ji slyšeli).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.2.09 22:32

Ahoj, my jsme měli Nanny, používali jsme asi do 9 měsíců - pak začaly falešné poplachy, protože malá byla děsná cestovatelka, ve spánku lozila po postýlce do všech koutů :wink: Předtím falešný poplach byl, jenom když jsem ji vyndala a zapomněla nannynu vypnout :lol: .
Moc doporučuju, i kdyby nebyly jiné problémy, blikající světýlko hlídačky bylo bezvadné. Měla jsem dlouho (a hodně často) sny o tom, že jsem malou zapomněla při nočním kojení v posteli a v polospánku jsem ji hledala mezi peřinama, pod manželem, uvnitř povlaku na polštář - prostě pošuk, manžel byl ze mě na prášky :twisted: . Kolikrát jsem se uklidnila, až když jsem si všimla (nebo mi manžel ukázal) blikajícího světýlka, a nechala jsem toho teprve pak :oops: .
A monitor se určitě dá upotřebit, i až ho nebudeš potřebovat pro dítě, my jsme ho teď půjčili dceři mamčiny kolegyně, a v červnu si ho zas vezmeme zpátky pro druhého prcka, takže je v permanenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.2.09 23:30

Ahoj taky jsme měli Nany a polachy dva.jednou hned na začátku proto že jsem nevěděla že se tam nemají dívat dobíjecí baterie ale kupovat alkalické.druhý poplach nebyl falešný a díky bohu z monitor.bohužel v 8 měsících jsem si malého neučila ke mě do postele a spí už jen se mnou bez monitoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.2.09 00:02

Mám obojí - Nanny i Baby Sense (mám dvě postýlky) a falešné poplachy jsou něco, co neznám. Stačí v okamžiku, kdy je dítě více pohyblivé, zapojit dvě destičky za sebou, jde to u obou výrobců. Baby Sense má dvě snímací dečky v balení, k Nanny se musí ta jedna dokoupit, ale ten kabel je dodávám spolu s přístrojem a tou jednou dečkou.

Docela by mě zajímnalo, jestli někdo zažil jiný falešný poplach než ten, že se dítě skutálelo z destičky, která tam byla jen jedna.

Jinak Nanny má ve snímání dechu větší dosah, chci tím vyjádřit, že ude správně snímat i dítě, které na něm moc neleží, zato Baby Sense opravdu vyžaduje, aby na něm to dítě leželo, což vzhledem k velikosti postýlek a deček není problém. Baby Sense je mi sympatičtější a ta firma ho vyrábí minimálně 8 let, Nanny je český a asi méně ozkoušený, ale myslím, že fungují monitory obou značek dobře.

• Citovat
  • Upravit
4823
7.2.09 08:45

Take mam zkusenosti s Nanny a spokojenost velka. „Falesny“ poplach jsme meli jen jednou ze zacatku a par dalsich, kdyz jsem monitor zapomnela vypnout :lol:
Pokud bude nejake priste, tak bez monitoru ani ranu a budu si blikajici svetylko sakra hlidat!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.2.09 08:55

Ahoj Janičko ,
nezlob se, že jsem založila toto téma, ale pro koupi monitoru jsem se 100% rozhodla hlavně po tom co se stalo Riky - strašně moc mě to mrzí a často na vás myslím!!! :cry: :cry: :cry:
Jsi moooc statečná a určitě nějaké příště bude, protože TY si to zasloužíš ze všech lidiček na celém světě úplně nejvíc!!! :huban: :huban: :huban:

• Citovat
  • Upravit
664
7.2.09 11:07

My máme Nanny a jsem přesvědčená, že jednou houkal oprávněně, dítě se nedařilo vzbudit, mělo horečku. . dcerka ležela uprostřed postýlky (žádné skulení na kraj atd). . . prostě si pořád myslím, že nám dcerku zachránil, i když pravdu se nedovím. .
Používali jsme u první do 17m než šla do velké postele
U druhé stále používáme a měnit nebudu, táhli jsme monitor i k moři a dost lidí si myslí, že jsme blázni, ale já vím své.

Dusicko, přeju mnoho sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport