Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahoj maminy, naše beruška je zdatný plazíš a stále nabírá na rychlosti, takže začínáme zabezpečovat byt a vybírat ohrádku, otázka je ne zda ano či ne - ale jak velkou? dřevěnou? plastovou? nebo koupit cestovní postýlku?
My jsme měli dřevěnou ohrádku, ale byla to spíš ta větší postýlka 140×70 cm a stačilo nám to!
Kubík byl taky dost akční, ale v ohrádce si vyhrál a byl tam spokojený!
Záleží kolik máte doma prostoru na ohrádku, teď je moc krásných ohrádek a jsou dost veliké!
Měli jsme, dost velkou, tuším 140 na 140, takže prostoru dostatek. Někdo to odsuzuje, ale myslím, že je to dobrá věc kvůli bezpečnosti. Obě děti tam byly zvyklé od začátku a dokonce už když uměly samy ohrádku přelézt, tak si tam nanosily hračky, které chtěly a samy si tam vlezly a hrály.
My ohrádku neměli a ani ji neplánujem. A to malý byl docela aktivní mimčo
Znamená to, že musíte dobře zabezpečit byt. Myslím si, že ohrádka dítě omezuje - vždyť jeho „svět“, který může objevovat, zmenší na nějaké 140×200cm.
Někdo říká, že ohrádku používal proto, aby mohl na WC, otevřít pošťákovi apod. - tak k těmto minutovým záležitostem mi vždy bohatě stačila postýlka.
petrax77 píše:Někdo říká, že ohrádku používal proto, aby mohl na WC, otevřít pošťákovi apod. - tak k těmto minutovým záležitostem mi vždy bohatě stačila postýlka.
Tak záleží jestli máš byt nebo domeček atd.!
My máme domeček na patro - ložnice máme navrchu a obytné místnosti dole takže pro mě byla ohrádka super!
Postýlku jsme měli v ložnici a ohrádku v obyváku, který je hned vedle kuchyně takže jsem si trošku ohrádku posunula abych viděla na Kubíka a v klidu jsem mohla vařit a udělat si věci co jsem potřebovala
![]()
A jak píše Anonymní tak malý už z ohrádky a do ohrádky lozil sám a přesto si tam rád hrál s hračkama, které si tm nanosil!
petro, on je dost rozdíl, jestli se „svět“ omezí třeba na dvě místnosti, kde jsi schopná to dítě „monitorovat“ aspoň sluchem nebo jestli máš dvoupatrový dům, jak píše Veronika, kde automaticky předpokládám i schody - tam už je pak průšvih, když se dítko zatoulá, kam nemá
.
Když je ve věku, že umí přelézt ohrádku, tak hrozilo, že přeleze i tu postýlku (když chce prostě ven!), která je vyšší, takže by to bylo daleko nebezpečnější!
Přesně tak, my máme z obyváku otevřené schodiště do patra a to je katastrofa!
Dole se nedá nijak uzavřít a dát se tam branka, protože je u zdi a pak vlastně nemá tu druhou stěnu - je to kvůli zvětšení prostoru a navíc jsme to tak koupili. Navrchu máme branku, když si Kubík hrával v pokojíčku tak aby nespadl dolů!
Je fakt, že malý si na schodišti hned zvykl a lozil nahoru a dolů v necelém roce a nikdy z tama nespadl, ale každé dítko takové není!
I ja jsem resila zda ohradku ano ci ne. No a ted mam jasno. Pokud potrebuji otevrit postakovi, poslouzi mi postylka. Byt jsem jakztak zabezpecila. S Tomikem chodime na rehabky a zrovna ted jsem se s fyzioterapeutkou bavila o ohradkach. Deti se pry na spruslickach pritahuji nahoru a to je pry spatne. Nozicka by mela udelat naslap sama, ne pomoci vytahovani rukou nahoru. Takze vim, ze bych mu svou pohodlnosti spis uskodila. Navic omezovat dite rozhodne nechci, potrebuje velky prostor a ne nekam zavrit. Ale kazdy to ma jine, tohle je muj nazor.
Holky, vy to snad berete tak, že je my, majitelky ohrádek, zavíráme do ohrady na celý den!!!! Tak to přeci vůbec není! Je tam po dobu, kdy třeba maminka potřebuje uvařit, nebo právě jít někomu otevřít. Jinak dítě ťapká pod dozorem volně po bytě… není to žádný týranec! Vlastně nám ta ohrádka slouží na to samé jako vám ta postýlka, akorát že když jsou dvě patra, tak postýlka je nahoře a dole pro ten samý účel slouží větší ohrádka.
taky mi to tak přijde
my jsme ohrádku měli a přestože nebydlím v domě, tak jsem ji využila. Nevidím na tom nic tak špatného.
Jo a nevím tedy jak ostatní miminka, ale naše Eliška se stavěla pomocí těch šprušlí i v postýlce, a to je to stejný, ne. Ale jak říkám, nevím jak ostatní mimča, mám jen jedno ![]()
My ohradku meli skoro od narozeni, tuto polohovaci
http://www.rothwell.cz/…pit-1729.php
Maly spal v noci v kosiku se striskou, ale nechtel v nem byt pres den, nevidel ven, takze kosik zustaval v loznici. Navic mame docela velky byt, takze nez ho davat do postylky v jeho pokojicku, nebo do toho kosiku, tak jsem udelala v ohradce v obyvaku hnizdecko, perinka, hracky, hrazdicka a byl tam spokojeny, mela jsem ho porad vedle sebe..
Ted uz tam samozrejme pres den neni, ale pouzivam ji dal, kdyz treba vecerime, tak Domca nechce byt v zidlicce, tam otravuje, i na zemi, takze je vedle nas v ohradce, ma tam hracky, co si natahal a hraje si a blbne, vzdycky tam je max 10 minut, je to pro nej zase zmena a ja jsem s ni hoodne spokojena. ![]()
My měli ohrádku přes půl obýváku- rozmontovali jsme starou postýlku a známá nám půjčila starší dřevěnou miniohrádku, všechno jsme to přivázali k sobě a byl z toho velikánský čtverec. Ne že by v něm Vojta byl nějak nadšen, pokud tam s ním zrovna nikdo neseděl, ale viděla jsem na něj z kuchyně a když jsem potřebovala vařit, nebo si dojít na záchod, nebo cokoliv, věděla jsem, že se mu nemůže nic stát a byla jsem v pohodě.
Holky, co jste proti ohrádkám - myslíte, že takto vypadá dítko, které maminka trápí v ohrádce???
http://emimino.cz/…P7050003.JPG /> http://emimino.cz/…P7050001.JPG
much, jak si sa rozhodla? mne pridu tie ohradky strasne male, v podstate su to postielky s inym tvarom…mne maly uz cez den v postielke nechce byt, a to mam dolu cestovnu a hore spaciu, klasicku, drevennu…