Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Me syn tvrdil pred rokem, ze ho vsichni ze skolky zahnali do kouta a hazeli po nem kameny… ![]()
Syn si taky strašně vymýšlí. Naposled nám tvrdil, že u nich na Mikuláše po škole chodili čerti Krapušáci, vypravoval to opravdu věrohodně, takže jsme mu to pár dní žrali a divili se, že je pustili do školy… Pár dní na to mi volala učitelka, že syn straší děti strašidelnou maskou a ať mu domluvíme, protože do školy nesměli ani čerti aby se děti nebáli…Pak mi došlo že celou dobu kecal ![]()
@Anonymní píše:no sem kazdopadne rada, ze jsem potkala nekoho kdo ma patologickeho lhare jako predskolaka… jako zaklad mu verim, ale to co nekdy dokaze… si navymyslet, to je sila…
![]()
![]()
velbloud pobavil
![]()
![]()
Myslím, že bys na něj neměla pohlížet jako na „patologického lháře“. Děti jsou prostě malé, mají jiné vnímání prostoru a času. Není to lhaní, ale spíš prostě jiné vnímání skutečnosti plus představivost.
Co říká dítě skutečně není směrodatné. Já jsem měla strach, že na mě tchyně prošle sociálku, protože syn tvrdil, že nesnídal, neobědval, nevečeřel, protože maminka nevaří, ona se učí italsky. A tchyně mu to baštila.
Ve školce u nás býval vyvěšený týdenní rozpis aktivit, takže se dalo trochu sledovat, co děti dělají. U vás není?
Dcera už mi půl roku vypráví, co ve školce dělali, s kým si hrála, že se na ni paní učitelka zlobila apod. Do školky poprvé nastoupí v září ![]()
Znám jednoho malého borce, který po návratu ze 14 denního pobytu v apartmánu na pláži Stredozemniho moře pravil:" Líbilo se mi tam, škoda, že se nebylo, kde koupat." ![]()
@lombrico A všechny ty maminky a tatove, co nedělají nikdy nic! Běžná odpověď na otázku co dělají rodiče - nic. Přestože táta třeba staví garáž a máma právě vymalovala půlku baráku. A starší dítě ještě doplní vypravenkou o tom, co chudáček musí doma všechno oddrit za line rodiče a protěžované sourozence.
Nšěkde ve školce jsem viděla na nástěnce napsáno - Nevěřte všemu co vám dítě říká že dělalo ve školce… my jim na oplátku nebudeme věřit všechno co říká o vás. ![]()
@inkakřivák sousedka mi říkala že jejich syn když mu byly 4
maminka se nikdy nesměje
maminka nikdy nevaří jíme jogurty
nikam nejezdíme jsme chudy ( jsou vysoce nadpříjmový koelem 200 tis měsíčně)
U nás se děti ráno přivítali, popřálo se těm co něco slaví, řekli si v kolečku jaký měli předchozí den, rozcvička, pak kdo chtěl šel vyrábět, kdo ne, hrál si s hračkama, procházka před obědem, spinkání po obědě a odpoledne při hezkym počasí byli venku na zahradě nebo volná zábava ve školce, kde si postupně brali děti na procvičování logopedie, prolínali to nacvičováním vystoupení pro rodiče/důchodce/ na pouť…- každou chvíli byla nějaká besídka, hrama na interaktivní tabuli, keramikou, navštevama centra ochránců zvířat, učením angličtiny, učením jry na flétnu,…a to je to úplně obyčejná vesnická školka bez zaměření a nějakejch elips…jestli Vám ta vaše nevyhovuje, zkuste jí změnit ![]()
@inkakřivák
mame doma něco podobného, syn jel k babičce a vyprávěl ji, ze ho doma vůbec nekrmime a má porad hlad a ze mu nechci koupit ovoce
akorat smůla, ze babička mu věří, takže na zpáteční cestu ho nabalila taskou jídla, abych chudák nestrádal ![]()
@Kriss Tina Tak tašky ber. Moje vnoučata mi historky o tom, že je rodiče nekrmí, nevypraveji. Přesto jedny dostaly včera povidlové buchty domů, druhé v neděli palačinky. A jejich rodiče pravidelně dostávají kompoty, okurky tu salát, tu nějaké maso. A já mám radost a oni usetrenou práci.
@Cuddy píše:
@Svistice tak to mate jeste dobre, nasemu diteti nektery den nedorazi zadna pani ucitelka a kdyz uz dorazi, tak zustava ve skolce a deti jdou na prochazku samy.
@Anonymní píše:
Nikdo nemá na mého synovce. Ten s vážnou tváří tvrdil ve třetí třídě paní učitelce, že nemohl napsat úkoly, protože má pět mladších sourozenců (má jednu starší sestru, která chodila do stejné školy), a maminka s tatínkem chodí do hospody a on musí těm dětem vařit a starat se o ně!
ty jo, tak to je fakt lepší
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Nikdo nemá na mého synovce. Ten s vážnou tváří tvrdil ve třetí třídě paní učitelce, že nemohl napsat úkoly, protože má pět mladších sourozenců (má jednu starší sestru, která chodila do stejné školy), a maminka s tatínkem chodí do hospody a on musí těm dětem vařit a starat se o ně!