16-ti letý syn nechce na střední

Anonymní
28.5.21 21:50

Nechce na stredni

Potrebuji poradit mam 16.leteho syna je v prvaku, byl stastny, ze co si vybral tam se dostal, ted byli doma online vyuka byla tak nejak v pohode, ale od pondeli nastoupil do skoly a zacalo neco ze ho nepoznavam, kazdy den, ze tam nepujde, ze na to kasle, ze tam nechce, ma nektera zkusenost co by pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8719
28.5.21 21:55

A ptala ses ho na důvod? Proč se mu tam najednou nelíbí, když předtím byl šťastný? Zvykl si na sezení doma a učení se u počítače? Nechce se mu vstávat? Nechce se mu víc učit? Pokud nemá žádný problém typu šikana, tak si holt musí zase zvyknout na normální výuku. Není první ani poslední, kdo zpohodlnel, za chvíli jsou prázdniny, tak to ten měsíc ještě dá a pak má klid. A do září se vzpamatuje a prezencni výuka už zas bude normální. Snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.5.21 21:57
@Anonymní píše:
Potrebuji poradit mam 16.leteho syna je v prvaku, byl stastny, ze co si vybral tam se dostal, ted byli doma online vyuka byla tak nejak v pohode, ale od pondeli nastoupil do skoly a zacalo neco ze ho nepoznavam, kazdy den, ze tam nepujde, ze na to kasle, ze tam nechce, ma nektera zkusenost co by pomohlo?

Práce. ;) Vyléčí ho do měsíce.

Ale teď vážně.
V čem je problém? Lidi - kantoři nebo spolužáci? Vstávání? Dojíždění? Nebo ho dostala realita proflákaného roku a nejjednodušší variantou je útěk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 21:59

@Midaku ano ptala, proste se mu tam nechce je mu to jedno, ano vadi mu vstavani a to ze je tam dlouho, online mel vetsinou v posteli, uz pri ceste mi pise ze tam nechce ze je mu zle ze nemuze dychat ze na to kasle ze je to znytecny tam chodit, jinak je sikovny a nikde se nepoflakuje, je to rozumny kluk, snazim se s nim o tom mluvit, ale puberta asi, uz nevim jak na nej

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 22:04
@SAJ píše:
Práce. ;) Vyléčí ho do měsíce.Ale teď vážně.
V čem je problém? Lidi - kantoři nebo spolužáci? Vstávání? Dojíždění? Nebo ho dostala realita proflákaného roku a nejjednodušší variantou je útěk?

To prave on sam si hleda brigady, pomaha vest krouzek s detmi, ne kantori jsou vyborny, se spoluzaky je online, no vstavani dojizdeni, ale ma to kousek, pry na to kasle nezajima ho to, ted rika ze v pondeli tam nechce, ja nevim jak reagovat, uz me opousti trpelivost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 22:05

Dokonce jsem mluvila s tridnim chvalil ho a mluvil s ni a pry pohoda

• Citovat
  • Upravit
11171
28.5.21 22:07
@Anonymní píše:
@Midaku ano ptala, proste se mu tam nechce je mu to jedno, ano vadi mu vstavani a to ze je tam dlouho, online mel vetsinou v posteli, uz pri ceste mi pise ze tam nechce ze je mu zle ze nemuze dychat ze na to kasle ze je to znytecny tam chodit, jinak je sikovny a nikde se nepoflakuje, je to rozumny kluk, snazim se s nim o tom mluvit, ale puberta asi, uz nevim jak na nej

Neštve ho respirator?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 22:09

@jita22 no to taky brbla ze ho boli hlava ze nemuze dychat ze se mu chce zvracet rouska to same

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 22:09
@Anonymní píše:
Dokonce jsem mluvila s tridnim chvalil ho a mluvil s ni a pry pohoda

Omlouvam se melo tam byt s nim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 22:11

Kamos mu pry vykladal jak je super ucnak zadne uceni a muze vydelavat a vydela si 40 mesicne a nemusi chodit do skoly a ucit se, nechce se mi verit ze tomu veri :zed:

• Citovat
  • Upravit
2660
28.5.21 22:22

Já se mu nedivím. Jdou po celkově víc, než roce do školy. Středoškoláci a druhý stupeň to odnesli nejvíc - jsou i v blbém věku. Navíc vědi, že tam jdou na chvíli a bude zas konec.

Myslím, že budete muset být trpělivá (to, co říká, může ukazovat na úzkosti). Obzvlášť jestli je rozumný, učitelé nevidí problém a o cestě do školy říká, co říká.

Moje kamarádka je doktorka na dětské psychiatrii a píše mi toto: Je mi jich hrozne lito. Už volají z různých koutů republiky, všichni kvůli dětem 12az 16 let. To se teda vládě opravdu nepovedlo.

Myslím, že trpělivost a postupné zvykání to samo spraví. Říct mu, že to úplně chápete, také byste to měla, kdybyste tak dlouho nechodila do práce. Ale že je třeba se vrátit mezi lidi a že mu to pomůžete překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
28.5.21 22:26
@Anonymní píše:
Kamos mu pry vykladal jak je super ucnak zadne uceni a muze vydelavat a vydela si 40 mesicne a nemusi chodit do skoly a ucit se, nechce se mi verit ze tomu veri :zed:

No 40 tisíc na živnosťák, k tomu sám účetnictví atd., to není moc. Ale zkuste to brát v úvah, probrat, jaké jsou možnosti. Můj syn je mladší, ale mnoho let mě přemlouval na domácí vzdělávání. Když jsem mu nakonec řekla, že to pro něj udělám, tak couvnul. Dost možná mu psychicky pomůže, když vezmete tuto možnost vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 22:30

@Levandule121 dekuji moc, ano byla jsem doma rok na home office a zacatky byly krusne ale neda se nic delat, ja mu rozumim, chapu ho, snazim se s nim o tom mluvit, kdyz to jde jedu pro nej do skoly, koupila jsem mu boty co si dlouho pral opravdu se snazim a je mi lito kdyz mi pise nebo rika jak tam nechce jak je mu spatne atd, uz nevim co delat, aby to nerikal a proste to bral jako fakt, snazim se ho motivovat to taky nezabira

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 22:32

@Levandule121 asi jsem to spatne napsala, kamarad mu rikal, ze chodi na ucnak do prvaku, ze se tam neuci a nemusi tak a tak misto toho chodi na brigadu kde mu daji 40 tisic mesicne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.21 22:35

Chapu ze postupne zvykani bere ze je k nicemu kdyz za mesic konci postrada mu to smysl, chvilku uz to vypada ze je v pohode, ale pak jdi za nim a on mi rika ze se mu nechce do skoly, tedy neverila jsem, kdyz byl maly vse jsem resila a rikala si, az vyroste bude to pohoda, uz vim proc se rika velke deti velke starosti

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin