Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
máme s manželem v plánu pro našeho 20m chlapečka zařizovat pokojíček, v montessori stylu. V plánu máme typické věci - nízkou postel, stolek, židličku, kobereček, knihovničku, otevřenou šatní skříň, poličky, všechno v jeho úrovni, pár hraček.
Má některá z maminek v tomhle stylu zařízený pokojíček? Chtěla bych se zeptat, na co si dát pozor, co byste třeba nedávaly, udělaly jinak, co naopak se vám osvědčilo a doporučíte? Prostě hledám inspiraci z praxe. Děkuji za připomínky ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Myslim, ze to, co popisujes, je uplne normalni pokojicek
.
Mas v tom vyctu uplne vsechno.
Jen bych myslela na to, aby byl ten nabytek vyuzitelny i pak pro vetsiho.
@Lucie_Sx ano, může to být i normální pokojíček, jen pro přesnější představu mi přišlo lepší to pojmenovat takto, protože přímo čerpám z knih a článků o Montessori
taky mě to napadlo ohledně té využitelnosti, pokusím se na to myslet, skoro vše bude vyrábět manžel, takže by pak případné obměny neměly být problém.
Ja bych akorát nenechala otevřenou skříň, syn to měl a hrozně se do toho práší
plus mladší hrozně rád vytahoval hadry, takže bych nedělala nic jiného, než že bych uklízela oblečení zpět ![]()
Montessori
bože můj, popisujes klasický pokoj, nechápu tady tu „módu“…
@alena1995 my máme Montessori ložnici. Postele, skříně, stůl, židli. Teď nevím, není to v našich letech blbé?
@inkakřivák píše:
@alena1995 my máme Montessori ložnici. Postele, skříně, stůl, židli. Teď nevím, není to v našich letech blbé?
A jseš si jistá, že do Montessori ložnice patří stůl?
prosím zdroj
@Polnik ať jen neplevelime
https://www.samostatne-dite.cz/nabytek/
Ale ty ceny mi přijdou hrozné
@Magical-eyes píše:
@Polnik ať jen neplevelime
https://www.samostatne-dite.cz/nabytek/
Ale ty ceny mi přijdou hrozné
no prostě k tomu napíšeš montessori a zvýšíš cenu 3× - a je kšeft ![]()
@Polnik píše:
Ahoj maminky,máme s manželem v plánu pro našeho 20m chlapečka zařizovat pokojíček, v montessori stylu. V plánu máme typické věci - nízkou postel, stolek, židličku, kobereček, knihovničku, otevřenou šatní skříň, poličky, všechno v jeho úrovni, pár hraček.
Má některá z maminek v tomhle stylu zařízený pokojíček? Chtěla bych se zeptat, na co si dát pozor, co byste třeba nedávaly, udělaly jinak, co naopak se vám osvědčilo a doporučíte? Prostě hledám inspiraci z praxe. Děkuji za připomínky
No to máme a nevěděla jsem, že je to Montessori! ![]()
@inkakřivák píše:
@Magical-eyes proč by ne? Taky si chci kreslit.
ano, taky jsme s manželem velmi často v ložnici využívali stůl
vy jste tomu říkali kreslení? ![]()
@Magical-eyes píše:
@stinga myslím že Montessori pokojíček bude muset mládě oželet
jo u nás taky, už má skříň s dvířkami - no jedině, že bych ty dvířka odmontovala a bude to Montessori a bude to in
@sagina píše:
ano, taky jsme s manželem velmi často v ložnici využívali stůlvy jste tomu říkali kreslení?
tak zajímavé pojmenování, a takové vhodné, děti nebudou mít žádné podezření ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat