Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky, mohly byste se podělit o Vaše zkušenosti s Montessori posteli? (Nízká, podlahová postel). Syn 9🌜.
Vyplatí se to? Kdy jste dítko do takové postele přesunuly? I když je postel nízká, nemůže se dítě přes zábranu (pokud jsou) překulit na zem? Případně i Vaše tipy na konkretní postel?
@Hugochodiboss píše: Více
Ahoj,
já jsem dvala dítě do své postýlky ve dvou letech
dřív ne. Měla jsem z Ikea Kura postel. Holky měly 2 roky a 4roky, každá svoji postel. ![]()
@Hugochodiboss píše: Více
Dceru jsme přesouvali do velké postele v roce a půl. ( v posteli usíná, kolem pulnovi se stejně stěhuje k nám a spí s námi až do rána) Máme domečkovou, nizkou ( v podstatě u země) z bentlemi. Až bude dcera starší dají se tam přidělat nožky a postel zvednout a přidat případně šuplík nebo vysouvací lůžko. Ze začátku jsem vedle postele dávala ještě pro jistotu polštáře, kdyby spadla 🙈 je super že si tam sama vyleze, může si tam skákat a nemám strach že spadne 🙂
My koupili hned klasické, spí tam od roka a půl, normálně si tam vlezly už tehdy. Za mě je postel u země fakt jen na chvíli, ty děti rychle rostou a celkem brzo se dostanou pohodlně do normální postele.
Děkuji moc za reakce ![]()
@Jelitoo super, děkuji moc. Přesně na tuto postel jsem narazila a zaujala mě, že se dá poté zvednout. Jste s ní spokojeni?