Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj mamky, chystáme se s manželem a pětiletým synem na pár dní do Brna. Chceme navštívit nějaké jeskyně Moravského krasu, doporučíte mi nějaké nejhezčí kromě Punkevních? (tam jsme chtěli, ale bohužel mají obsazeno). Na Macochu se dělat rezervace nemusí? To jsem se nikde nedočetla…
A co dalšího ještě stojí za to vidět v blízkém okolí?
Díky moc za tipy
![]()
Doporučuji sloupsko-šošůvské jeskyně. Byla jsem již několikrát a super
@milakorca píše:
Doporučuji sloupsko-šošůvské jeskyně. Byla jsem již několikrát a super
Tak tak, jsou spolu s Javoříčskýma nejhezčí v republice
Mně se moc líbí Sloupsko-Šošůvské jeskyně nebo Balcarka. Jinak je hezký výlet ze Skalního mlýna vláčkem k lanovce, ta vás vyveze nahoru na Macochu a zpátky je to pořád z kopce, tak se to dá jít pěšky. Jinak třeba ZOO a Dinopark ve Vyškově.
Punkevní je nuda, Sloupsko-Šošůvské jsou mnohem lepší. Balcarka je taky nádherná. Doporučuju kouknout i na Kateřinku, je malinká, ale má zajímavou pověst a je hezká. Macocha super, je tam nahoře (teda doufám, že tam pořád je) příjemná hospůdka (občerstvení). Celý úsek se dá projít pěšky (i nahoru - kopec to není prudký).
Jen jsem někde četla že se bez objedníná do jeskyně nedá dostat-tuším na Macochu
.Takže radši si to zjistit dopředu. ![]()
Příspěvek upraven 16.07.16 v 19:44
@Marka76 Do jeskyně se bez objednání nedostane, ale na vyhlídku může ![]()
@Janik82 V okolí Macochy jsou hezké turistické stezky mezi skalami, děcka se tam můžou celkem vyblbnout. Co se ostatní zábavy týče, záleží i na věku. Pro menší určitě ZOO a Dinopark ve Vyškově, jak psala @silvie1978, pro starší třeba VIDA centrum v Brně, nebo Permonium v Oslavanech (taky super zážitek). Jinak ještě můžu doporučit lanové centrum Jungle park, nebo kdyby pršelo, tak některé z indoorových hracích center (Bongo, Bruno park, Wikiland,…) Jo a přidávám se s chválou na Sloupsko-Šošůvské jeskyně. Já je taky můžu jen a jen doporučit ![]()
@Marka76 Macocha není ale jeskyně. Macocha je propast. Zvenku se kouká svrchu, je to prostě takový kopeček, tam vede právě cesta od těch jeskyní (a je tam ta restauračka) a jenom je tam jakýsi visutá lávka (oplocená) pro lepší výhled. Tyhle lávky jsou tam 2 (horní a dolní můstek). Tam je to zadarmo, normálně si tam můžete jít, kdy chcete. Dovnitř Macochy zespoda se podívat nedá jen na Macochu, ale je to součástí prohlídky Punkevních jeskyní (a ano, ty jsou vesměs plně obsazené). Ale Punkevní mi zas tak zajímavé nepřišly. Jasně, je to projížďka na lodičce, ale jak už bylo řečeno, Sloupsko-šošůvské nebo Balcarka jsou mnohem krásnější (z hlediska krápníkové výzdoby). A na Macochu stačí kouknout z těch můstků (vstup volný, zdarma, otevřený celoročně).
Macocha je bez rezervací a bez vstupného. Doporučuju Sloupsko-šošůvské, tam jsem se vdávala
a Balcarka je nejhezčí krápníkovou výzdobou, ale dost schodů. Jinak nedaleko Sloupu je areál Velká Dohoda, bývalá vápenka a ve vedlejší vesnici Holštejn zřícenina hradu a pod ní krasové propadání Nová a Stará Rasovna. V Rudici u Blanska muzeum ve větrném mlýně a u Adamova stará Josefova huť.
Moc jste mě potěšily, že ty punkevní nejsou až taková pecka, fakt mě mrzelo, že jsem je nestihla rezervovat včas. Takže je to jasné, dáme Sloupsko-šošůvské, Macochu shora a Balcarku.. dál uvidíme podle času, snad nám bude přát počasí ![]()
@KimL Ano vím že Macocha není jeskyně ale propast-špatně jsem to napsala.
U Adamova je otevřený lesní bar, zatím jsem o tom jen četla, osobně jsme tam nebyli, ale mohlo by to být také zajímavé. http://blanensky.denik.cz/…0160405.html Nevím, jak máš velké dítě/děti, ale za zmínku určitě stojí zámek v Lysicích, Rájci nad Svitavou, Kunštátě, dětem se líbí pštrosí farma v Doubravici, tam mají pro děti i koutek s kolotočem a pštrosů je tam fakt hodně..