Mám to napsané na čele? Neustále mě někdo peskuje

Anonymní
12.7.16 00:23

MÁM TO NAPSANÉ NA ČELE?

Ahoj, mám takový problém, pořád mě někdo „prudí“mám to snad napsané na čele, že mě může každý peskovat? Tak dneska „sousedka“.Bydlíme v patrovém baráku kde bydlí víc rodin. Sousedka bydlí nad námi, má balkon na stranu, kde máme zahrádku. Dneska horko, děti se koupaly v bazénu, máme ho 14.dnů, zrovna jsem telefonovala a sousedka z balkonu na mě pokřikuje, že děcka řvou. Zarazilo mě, co si to dovoluje, že na mě pokřikuje při telefonování, houkla jsem na děti ať jsou ticho, nechtěla jsem se hádat, jenže sousedka na mě, vaše se na mě schválně demonstrativně dívá a schválně víc řve(dcerka jí vůbec neslyšela)přes ten křik, říkám jim furt ať jsou ticho a říkám to jsou prostě děti, ale toto se mě dotkolo, dcerka není žádný „parchant“je hyperaktivní a hlučná, to jo, ale není nevychovaná, na rozdíl od dcery sousedky, moje dcera ji vždy pozdraví, doteď jsme neměly spolu žádnýn problém. Ještě sousedka říká, že celé léto musí mít kvůli nám zavřené okno! přitom jsme na zahrádce posledních 14 dní, jinak ji skoro nevyužíváme, starší je ve školce a po školce jsme do večera každý den na hřišti, jen jsme tady první 3.týdny a pak jedem na 1.měsíc pryč. děcka jsou nadšené z bazénu. No a tak jí říkám, že si taky nestěžuji, když ona telefonuje hodinu tak nahlas, že mi děcka nemůžou ani spát. Na to ana, že manžel na zahrádce kouří a vše jí jde do bytu nahoru, manžel kouří ale ne přímo pod jejíma oknama, jsem divná, že jsem po ní vyjela? nebo mám neustále okřikovat děti, ať jsou ticho a kouřit mám manžel u branky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
12.7.16 00:34

Pokud bydlíte ve vícebytovém domě se zahradou, musí sousedka počítat s tím, že děti dělají hluk. Prostě jsou to děti. Přece jim nedáš tlumiče. Jestli chce mít klid a ticho, ať se odstěhuje do hájovny. Kdyby jí házely pod okny petardy nebo pouštěly nahlas muziku tak bych to řešila, ale hluk při hraní ani omylem.

• Citovat
  • Upravit
15225
12.7.16 00:39

Zacnu od konce - kour je citit, i kdyz kurak nestoji primo pod oknem. Soucitim se sousedkou.

Deti na zahrade - co nadelas, jsou to deti. Nase dcera je taky hlasita. Musela by mit zalepenou pusu, aby byl klid. Okrikovat deti smysl nema. Dle me. Ale jiste se tu najdou taci, jejichz deti jsou tiche. ;) Nebo je staci jednou upozornit.

Nemohlo to vse byt proste z toho vedra, ani jedna jste neudrzela nervy na uzde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
12.7.16 00:43

Jestli ji tam ten kour jit muze tak tomu bych fakt zamezila. Mame ted to same a je to k nas… prijdu do mistnosti zkontrolovat malou pri spani a tam nakoureno!! Krik ale neresim, kdyz mi to vadi zavru si okno. Sama vis jestli je to pres caru a deti tam opravdu delaj jak nezrizeni. My stavime a dneska uz jsem taky malou napominala at na zahrade u stavby tolik nekrici. Ona je pavian co porad mele a mele a na sousedy se snazim brat ohled, bylo to k veceru kdy chce mit kazdy klid a ne poslouchat naseho pavianka :mrgreen: kdyz jsme tam pres den tak to neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.16 00:45

Nejvíc mě naštvalo, jak začala to „vaše dcera demonstrativně schválně řve a přitom se kouká na mě“?!,je jí 6 a vím jistě, že přes ten křik vůbec nevěděla, že spolu mluvíme o ní, spíš koukala, že na ní sousdka něco gestikuluje či co…,ona má doma starší dceru asi 8.letou, vypadá, že mají střídavou péči, skoro jí nevidím, no jen slyším kolikrát ráno sousedku, jak po holce ráno řve. Mě na celé věci vadí i fakt, že kdyby mě sousedka potkala teba na chodbě a řekla mi to třeba v dobrém duchu, nebo jak to nazvat, tak jsem nad věcí, ale že na mě pokřikovala ze svého balkonu, mě fakt naštvalo, ještě když viděla, že telefonuju…

• Citovat
  • Upravit
66815
12.7.16 00:48

Dětský křik neva, kouření va

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.16 00:52
@Ukulina píše:
Zacnu od konce - kour je citit, i kdyz kurak nestoji primo pod oknem. Soucitim se sousedkou.

Deti na zahrade - co nadelas, jsou to deti. Nase dcera je taky hlasita. Musela by mit zalepenou pusu, aby byl klid. Okrikovat deti smysl nema. Dle me. Ale jiste se tu najdou taci, jejichz deti jsou tiche. ;) Nebo je staci jednou upozornit.

Nemohlo to vse byt proste z toho vedra, ani jedna jste neudrzela nervy na uzde?

Kouř chápu, ikdyž sousedka sama kouří na balkoně :zed:,bývala jsem taky kuřák, ale v bytě jsem nikdy nekouřila, manžel bude kouřit jinde, ale začínám mít pocit, že sousedka je prudič(bydlí tady chvilku)a že jí začíná vadit, že zahrádku víc využíváme, nevím co by říkala, kdybych tady grilovala, jak to dělají sousedi vedle normálně, no nic, pozdravím jí a nic…

• Citovat
  • Upravit
15225
12.7.16 00:59

Zitra bude lip! Chapu, jak ti je. Na nas prisel po prestehovani z domku do bytu soused ze zdola, ze cely dny dupeme. Jo, cely dny, dite ve skolce, dospeli v praci, doma az vecer… Nebyla s nim rec. Prisel podruhe, to byl doma manzel, ten to vsechno zahral do srandy (soused: Pojdte si dolu poslechnout, ten kraval. Muz: Aa, zvete nas na kavu, skvele, ale to se asi neuslysime, kdyz budeme u vas. Soused: Ja vas na kavu nezvu!). Pote uz nedorazil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.16 01:10

No a to není všechno :mrgreen:,minule nás zase jiná sousedka seřvala, že náš kocour chodí k nim na patro kálet do velkého květináče erární s palmou. Když jsme ho dětem pořídila, řekla jsem sousedům, že ho nemají pouštět na společnou chodbu, jinak ho máme doma, ale chodí normálně ven. Řekla jsem jí, jak ví, že to je naše kočka, je jich tu víc. Sousedka, že prý ji viděla a nejen ona a že to všichni ví! jenže já kocoura nestepuju a sama jsem byla naštvaná, že byl na chodbě, samozřejmě ho jsem někdo pustil. Vysvětlovala jsem jí, že ho na chodbu nepouštíme, ale ona řvala, že to je náš kocour a že si ho máme hlídat. To měla pravdu, ale když to věděla a nejen ona, nemůže normálny přijít a zaťukat a říct to? Bydlí tady chvilku a hned se pohádá se sousedama? Jde mi o to, proč mě hned seřvala na tři doby? proč si na mě každý dovoluje? že ně mě řve? já se o nikoho nestarám, když bylo potřeba udělat stromy, na společném pozemku, tak jsme to dělali s manželem skoro celé my, dělám v baráku vánoční výzdobu, nikomu nenadávám a jak je nějaký problém, lidi hned nastoupí a řvou po mě. Asi nějak špotně působím, že si na mě každý dovoluje a otvírá pusu. Nejsem žádná utláplá chudinka, jsem celkem šik :lol: a mladá taky zrovna nejsem, je mi 41let. Já si to vše pak beru osobně a trápím se tím, že nevycházím s lidma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.16 01:21

No a teď mě sousedka(s kocourem)nezdraví, já jsem jí normálně už dvakrát pozdravila, ona mě ne :zed:,kašlu ale na ni, už ji zdravit nehodlám teda, když nechce, ale mrzí mě to, já jsem z Moravy, sice bydlím v Praze 20.let,teď teda kousek za Prahou a nikdy jsem nesnášela škatulkování, Pražáci versus Moraváci, manžel je z Prahy, ale poslední dobou vnímám jak nikdy, že to je tady jiné, než na té Moravě, je to o lidech, nemyslela bych si, že to někdy řeknu, vždycky jsem dělila lidi na dobré a ty nedobré ať jsou odkudkoliv, pocházím z malé vesničky a projela jsem kus světa a potkala úžasné lidi, ale tady je najednou nepotkávám…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.16 01:23
@Ukulina píše:
Zitra bude lip! Chapu, jak ti je. Na nas prisel po prestehovani z domku do bytu soused ze zdola, ze cely dny dupeme. Jo, cely dny, dite ve skolce, dospeli v praci, doma az vecer… Nebyla s nim rec. Prisel podruhe, to byl doma manzel, ten to vsechno zahral do srandy (soused: Pojdte si dolu poslechnout, ten kraval. Muz: Aa, zvete nas na kavu, skvele, ale to se asi neuslysime, kdyz budeme u vas. Soused: Ja vas na kavu nezvu!). Pote uz nedorazil. :mrgreen:

Tak to mu závidím, já neumím být takto nad věcí, to je super, že to bere navíc s humorem, :D

• Citovat
  • Upravit
71
12.7.16 02:10

Také bydlíme v malém „paneláku“. Takový papírový domek pro pět rodin. Se sousedy bychom si skoro mohli povídat přes zeď :D Všechno je tu slyšet. Navíc na vesnici, kde je klid, takže když pak řve dítě, slyší ho i sousedi ve vedlejším domě.. ale co?? Těžko asi miminku vysvětlíte, že nemá plakat tak nahlas.. :D Stejně jako těžko usměrníte děti řádící v bazénu.. :think: A mnohem raději se pohádám se sousedy, než abych zkazila zábavu svým dětem. Co mají jako v tom horku dělat? A o prázdninách.. Sedět na zadku a kreslit si?
My tu jsme teprve dva roky - nejkratší dobu.. ale když mi sousedi něco vytknou - hnusně, tak se s nimi klidně pohádám.. Tím spíš, když na mě zvýší hlas první - odpovídám stejným tónem. Podotýkám, že všichni naši sousedi jsou starší než mi.. To je ale neopravňuje k tomu, aby ne mě mohli držkovat.
Možná máte moc jemný tón hlasu. Nepůsobíte dost důrazně.. :think: že si na vás dovolujou.. :roll: :)
Je fakt, že je to vždycky o lidech.. já si první půlrok libovala, jak máme fajn sousedy.. a teď už půl roku nezdravím pána ze spodního bytu, protože na mě ječel, když jsem byla těhotná kvůli tomu, že parkuju své auto před vchodem. Hold nikdy nenosil pupek.. dost mě to štvalo. Taky mám ráda, když se všemi vycházím.. ale co. Neměl nárok mi za to nadávat a tím spíš mě rozčilovat měsíc před porodem. Když ty lidi nepotřebujete k životu, tak jde vlastně o ho***. :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
12.7.16 02:11

A minulý týden mi donesl salát ze zahrádky.. asi za to, že ho nezdravím.. :D Tak možná zase začnu.. :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
12.7.16 03:24
@Anonymní píše:
No a teď mě sousedka(s kocourem)nezdraví, já jsem jí normálně už dvakrát pozdravila, ona mě ne :zed:,kašlu ale na ni, už ji zdravit nehodlám teda, když nechce, ale mrzí mě to, já jsem z Moravy, sice bydlím v Praze 20.let,teď teda kousek za Prahou a nikdy jsem nesnášela škatulkování, Pražáci versus Moraváci, manžel je z Prahy, ale poslední dobou vnímám jak nikdy, že to je tady jiné, než na té Moravě, je to o lidech, nemyslela bych si, že to někdy řeknu, vždycky jsem dělila lidi na dobré a ty nedobré ať jsou odkudkoliv, pocházím z malé vesničky a projela jsem kus světa a potkala úžasné lidi, ale tady je najednou nepotkávám…

S tímto teda souhlasím. Projela jsem kus světa, ale u nás jsou lidi suverénně nejhorší. Žila jsem většinu času v západních Čechách a des, Moraváci jsou proti nim zlatí. Teď bydlím 20 tisíc km daleko od CR. A nikdo mi nenamluvi, že jsou lidi všude stejní. Nejsou.
K tvemu problému: Na hrubý pytel hrubá záplata. Asi tak. EDIT: Tím myslím, jak sousedka na tebe, tak ty na ní. Nenech si nic líbit. Aby na tebe řvala, když telefonujes, je vrchol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.7.16 05:20
@Anonymní píše:
Tak to mu závidím, já neumím být takto nad věcí, to je super, že to bere navíc s humorem, :D

Tak by jsi se to asi měla naucit. Nebudes mit pak potrebu resit hovadinu typu porvavajici sousedky stezovatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí