Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Snažím se se sousedy vycházet, je plno věcí co mi taky vadí, ale neřeším je právě proto, že jsme v baráku s byty, je tu plno rodin s více dětmi a neřeším to, ale štve mě, když řeší pořád někdo nás…,holt asi jsem víc tolerantní, než sousedi
Tak kouř je opravdu sakra cítit, sousedi kouří v bytě a tedy musím říct, že občas to cítíme až v chodbě, nevím jak je to možné ale je to tak.
Pokud je zahrádka společná a nebylo to opravdu v době kdy by už asi každý chtěl klid, myslím že má sousedka problém, asi bych jí vyignorovala v době kdy telefonuju a pak bych možná zašla a zeptala se co potřebuje. Nám třeba křičej děti pod oknem ještě v devět večer a nenadělám nic, malá chodí spát v osm a když jí ve vedrech nechám zavřené okno, tak se tam nedá dýchat.
Dovolují si na tebe protože cítí že jsi slabší povahy a nedokážeš se pořádně bránit, já bych opravdu uprostřed telefonátu děti neokřikovala jen proto, že mi to řekla sousedka, max kdybych viděla že dělají něco co mě samotné se nelíbí
@medunka23 píše:
Tak kouř je opravdu sakra cítit, sousedi kouří v bytě a tedy musím říct, že občas to cítíme až v chodbě, nevím jak je to možné ale je to tak.
Pokud je zahrádka společná a nebylo to opravdu v době kdy by už asi každý chtěl klid, myslím že má sousedka problém, asi bych jí vyignorovala v době kdy telefonuju a pak bych možná zašla a zeptala se co potřebuje. Nám třeba křičej děti pod oknem ještě v devět večer a nenadělám nic, malá chodí spát v osm a když jí ve vedrech nechám zavřené okno, tak se tam nedá dýchat.
Dovolují si na tebe protože cítí že jsi slabší povahy a nedokážeš se pořádně bránit, já bych opravdu uprostřed telefonátu děti neokřikovala jen proto, že mi to řekla sousedka, max kdybych viděla že dělají něco co mě samotné se nelíbí
Zahrádka je jen naše, jsou to byty dole se zahrádkou a nahoře s balkonem a štve mě právě to, že na nás pokřikuje a neřekne nám to třeba na chodbě, nebo nezaklepe, nesnáším to její pokřikování, nebylo to totiž poprvé…
@Anonymní píše:
Ja to mám asi taky napsané na čele. Sousedka na mě začala řvát ty k.ravo jedna hnusna, když jsem nezavřela dveře, které nechává věcně otevřené.sprostě nadává manželovi i synovi ( tehdy 3 roky)
tak to už jsem se neudržela a takový sprdunk snad ode mě nikdo neslyšel. Tohle teda bylo fakt moc. Oni věčně grilují ( ale ne na zahradě) tu tady nemáme, ale na dvoře, který slouží jako parkoviště. Mezi auta si daj židličky a už to jede. Člověk přes ně nemůže jít skoro ani s odpadkama, furt koukaj a teď začali i kontrolovat, jestli správně třidime a co vyhazujem a tak
. Oni se vždycky navliknou večer do županů a jdou si posedět mezi auťáky
fakt demence.
Tak to je huustýý, to je moje sousedka teda ještě v pohodě…
@Králičice píše:
A nezávidí sousedka bazén?Třeba její dcera doma prudí, že by chtěla taky..
Myslím, že fakt nezávidí bazén, ona je taková „akční“ matka má doma furt nějaké chlapíky, matka roku to asi nebude
,a navíc její dcera už chodí do školy…,problém je spíš, že ona pracuje z domu, no a já jsem taky doma, jsem na (MD)
@FreeLady12 píše:
Hele jsou věci, které nevidíš… tomuhle bych zrovna i věřila. Děcka jsou kolikrát schopna takových „zákeřných“ činností, že bys to do svého vychovaného miláčka nikdy neřekla. Jako asi si to sousedka jen tak nevymyslela.Co se týká kouření a řvaní děcek - v obojím by ses měla snažit vyjít vstříc.
Za mě osobně: Já bych do takového bytového komplexu nikdy bydlet nešla. Sousedy si nevybereš a zcela upřímně - všechno je tam nahňácaný na sobě (byty, balkony) a je zle. Vždycky a všude.
Pokud člověk koupí byt v takovémto komplexu musí do toho jít s tím, že mu bude vadit chování jiných, a že se neshodne s každým sousedem na všem. Že ho bude obtěžovat, kouření, řev dětí, venčení psa, grilování, domácí mejdany, početná rodina, štěkání psů v bytech… ne ne ne… děkuji, nic pro mně. Tenhle styl bydlení vyžaduje NADMĚRNOU DÁVKU TOLERANCE.
Jde to, ale není na to skutečně každý…![]()
Za mě osobně: Za sousedkou bych zašla s lahví vína a řekla jí, že beru na vědomí její stížnosti, a že se budu snažit předejít problému. Manžel by mohl kouřit o kousek dál, nicméně kam vítr kouř zavane zrovna v tu chvíli ty bohužel neovlivníš. Děti budeš více krotit a upozorňovat, že tam nejste sami a nemohou rušit ostatní, ale když sem tam zapiští tak je za to trestat rozhodně nebudeš.
Pokud nebudeš na její stížnosti reflektovat a naopak trochu „zabojuješ“ za svá práva, uděláš tím akorát zle.
Nejvíc se skutečně vyplatí úsměv a příslib snahy.
No, byla jsem u toho, jak jsem psala, telefonovala jsema hlídala děti u bazénu, pořád jim říkám ať jsou ticho, ale poruč 4.malým dětem v bazénu a dcera jí vůbec neslyšela co říká, jen se na ni dívala, právě co říká, no a jinak s tím bydlením, nevíš kam tě osud zavane, taky bych chtěla bydlet na samotě v baráku, ale každý nemá stejné možnosti…do budoucna plánujem koupit něco jiného, možná i barák, bydlení tu není špatné, máme jen dva domy, žádný šílený satelit či moderní sídliště, tam bych taky nešla, všichni se tu tak nějak známe…
@LittleLion píše:
S tímto teda souhlasím. Projela jsem kus světa, ale u nás jsou lidi suverénně nejhorší. Žila jsem většinu času v západních Čechách a des, Moraváci jsou proti nim zlatí. Teď bydlím 20 tisíc km daleko od CR. A nikdo mi nenamluvi, že jsou lidi všude stejní. Nejsou.
K tvemu problému: Na hrubý pytel hrubá záplata. Asi tak. EDIT: Tím myslím, jak sousedka na tebe, tak ty na ní. Nenech si nic líbit. Aby na tebe řvala, když telefonujes, je vrchol.
No právě mi vadí ty vztahy…,třeba před barákem máme každý svoje parkoviště, no a nedej bože aby tady někdo stál, jen třeba hoďku, hned je problém, no a a když tu někdo zastaví na našem, nevadí mi to, všichni ví, že je to soukromé a dlouho by si tu stát nikdo nedovolil, ale i to jim vadí…No a můžu se zeptat, kde bydlíš?
@Anonymní píše:
No právě mi vadí ty vztahy…,třeba před barákem máme každý svoje parkoviště, no a nedej bože aby tady někdo stál, jen třeba hoďku, hned je problém, no a a když tu někdo zastaví na našem, nevadí mi to, všichni ví, že je to soukromé a dlouho by si tu stát nikdo nedovolil, ale i to jim vadí…No a můžu se zeptat, kde bydlíš?
V tomhle jsem docela pruďák. Máme dvě parkovací místa. Koupené. A na to druhé mi stoupl dlouhé combi a ja nemohla moc vyjet a ve finále jsem si o plot odtéká auto. ![]()
@Anonymní píše:
V tomhle jsem docela pruďák. Máme dvě parkovací místa. Koupené. A na to druhé mi stoupl dlouhé combi a ja nemohla moc vyjet a ve finále jsem si o plot odtéká auto.
Odřela auto ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám takový problém, pořád mě někdo „prudí“mám to snad napsané na čele, že mě může každý peskovat? Tak dneska „sousedka“.Bydlíme v patrovém baráku kde bydlí víc rodin. Sousedka bydlí nad námi, má balkon na stranu, kde máme zahrádku. Dneska horko, děti se koupaly v bazénu, máme ho 14.dnů, zrovna jsem telefonovala a sousedka z balkonu na mě pokřikuje, že děcka řvou. Zarazilo mě, co si to dovoluje, že na mě pokřikuje při telefonování, houkla jsem na děti ať jsou ticho, nechtěla jsem se hádat, jenže sousedka na mě, vaše se na mě schválně demonstrativně dívá a schválně víc řve(dcerka jí vůbec neslyšela)přes ten křik, říkám jim furt ať jsou ticho a říkám to jsou prostě děti, ale toto se mě dotkolo, dcerka není žádný „parchant“je hyperaktivní a hlučná, to jo, ale není nevychovaná, na rozdíl od dcery sousedky, moje dcera ji vždy pozdraví, doteď jsme neměly spolu žádnýn problém. Ještě sousedka říká, že celé léto musí mít kvůli nám zavřené okno! přitom jsme na zahrádce posledních 14 dní, jinak ji skoro nevyužíváme, starší je ve školce a po školce jsme do večera každý den na hřišti, jen jsme tady první 3.týdny a pak jedem na 1.měsíc pryč. děcka jsou nadšené z bazénu. No a tak jí říkám, že si taky nestěžuji, když ona telefonuje hodinu tak nahlas, že mi děcka nemůžou ani spát. Na to ana, že manžel na zahrádce kouří a vše jí jde do bytu nahoru, manžel kouří ale ne přímo pod jejíma oknama, jsem divná, že jsem po ní vyjela? nebo mám neustále okřikovat děti, ať jsou ticho a kouřit mám manžel u branky?Příspěvek upraven 23.03.19 v 11:07
@Anonymní píše:
@LadyLada v tom baráku jsme naplaveniny všichni. Ale oni jsou o deset let starší, jako chapešto muž si s nima promlouvá skoro furt, ale oni proste Neznají respekt či co. S paní se už nezdravime a další výpad už naštěstí nebyl.
Tak to máte na doživotí
Možná, až budete všichni trochu starší a děti velké, se to zklidní, ale žádná hitparáda to nebude.