Morčátko k dětem

98
20.5.14 13:00

Morčátko k dětem

Ahojte ženy :-) chtěla bych dětem pořídit morčátko, když jsem byla malá, tak jsme je měli, ale nedávno jsem se dočetla, že nemoc typu svrab je přenosný na lidi, tak mám trochu obavy, aby to nenakazilo moje děti co si o tom myslíte :think: děti mají dva a půl a rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8921
20.5.14 13:02

Morce klidne porid, ale radeji od provereneho chovatele. Svrab chytit muze, ale da se snadno lecit. My mame doma morcata tri a jsou zdrava a deti je maji moc radi. Tak smele do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.5.14 13:04

Podle mě je ještě brzy. Já jsem dcerce pořídila morčátka, když jí byly 4 roky a bylo to asi moc brzy. Děsně dlouho trvalo, než se naučila s nimi pěkně zacházet, než se odnaučila zkoušet, co všechno vydrží. :think: Navíc morčátka jsou děsně hodný, takže ani nekousnou, což by ta moje potvůrka asi potřebovala, abych pochopila, že jim nemá ubližovat. Teď už s nimi umí zacházet pěkně, ale stejně si s nimi občas hraje jak s hračkami. Svrab nevím, ale u morčat bych spíš měla strach z plísně. Dost na to trpí a je to přenosné na lidi. Nám chovatelka poradila, abychom vzali rovnou dvě, aby jednomu nebylo smutno a měla pravdu. Já měla před lety jen jedno a to pořád vyžadovalo pozornost, asi mu bylo smutno a tyhle dva si vystačí sami a běda, když vezmeme jednoho na ruku, ten druhý už ho volá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.14 13:04

@Katchi chtěla jsem ho ze zverimexu, protože nemám žádného známého chovatele. Chtěla jsem křečka, ale to je nudné zvířátko..morče je takový větší kamarád a vcelku inteligentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.5.14 13:07

@Bobulenk Na zverimexy zapomeň, to je skoro jistota, že si s ním domu přitáhneš něco navíc, ať to bude svrab nebo mláďata od sourozence v břiše nebo genetická nemoc.
Chovatele z okolí najdeš na netu za pět minut, fakt se to vyplatí. A od morčat je jich dost, toho bych se nebála. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.14 13:08

@tiffany jo, tak mám děti ještě malé, ale nějakého zvířecího kamaráda jim pořídit chci a taky i já od malička jsme měli nějaké hlodavce :) a samozřejmě, že je nenechám se zvířátkem samotné to by asi nebylo nejlepší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.14 13:08

@Litta zkusím se mrknout děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.5.14 13:09
@Bobulenk píše:
@tiffany jo, tak mám děti ještě malé, ale nějakého zvířecího kamaráda jim pořídit chci a taky i já od malička jsme měli nějaké hlodavce :) a samozřejmě, že je nenechám se zvířátkem samotné to by asi nebylo nejlepší :D

Napsala jsem ti jen svou zkušenost. Každé dítě je jiné. Taky jsem dcerku s nimi nenechávala samotnou, ale prostě si nutně musela vyzkoušet, co si k nim může dovolit a morčátka bohužel dovolí hodně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.14 13:15

@tiffany jasně ty moje raubířky, bych s ním samotné nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.5.14 13:18

Pokud opomenu fakt, že je podle mně ještě brzo, tak ho klidně pořiď. Ono každé zvíře může na prcka něco hodit. Jako každej člověk, nebo i obyčejně otevřený okno. Jen nekupuj ve zveráči, ale kup od chovatele a pravidelně očkuj a odčervuj a můžeš být v klidu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.14 13:18

@Litta mrkla jsem na net a je spousta chovatelů co prodávají morčátka, tak určitě koupím od nich. Nechci si domů dotáhnout nemoci :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.5.14 13:20

Morčátka si nechají opravdu líbit kde co a nekoušou, ale je potřeba dětem ukázat jak s nimi manipulovat a co se jim nesmí dělat. Ze začátku jsem dětem dala morčátka na klín a mohli si ho hladit nebo posunout, nosit jen pod dozorem, za chvilku to zvládly (dětem bylo 5 a 2 roky když jsme je pořidili). Měli jsme dvě holky ze zverimexu a měla svrab, ale vyléčilo se to vkápnutím olejíčku za uši. Morčecí svrab prý na lidi přenosný není, to mi tehdy říkali na veterině, jak je to s plísněmi to nevím, ale těch bych se bála víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
20.5.14 13:23

@Bobulenk Ano, je jich spousta, tak si můžeš mezi nimi vybírat. ;) Dobré je, když je to registrovaná stanice a mají třeba i výstavní úspěchy - to značí, že je aspoň někdo viděl a není to nějaký podvodník. Ale to poznáš i bez toho, web a chov dělaný s láskou a ne pro prachy rozeznat celkem jde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.5.14 13:24

@Rashina vím, že je brzo, ale je to spíš má touha po morčátku :) a děti si aspoň zvyknou i když máme spoustu hospodářských a mají s nich radost, takže tohle není problém. Jen mě štve, že ty nemoci jsou přenosné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.5.14 13:26
@Bobulenk píše:
@Rashina vím, že je brzo, ale je to spíš má touha po morčátku :) a děti si aspoň zvyknou i když máme spoustu hospodářských a mají s nich radost, takže tohle není problém. Jen mě štve, že ty nemoci jsou přenosné.

Ty a víš že to je to, co mě přesně napadlo? Že morčáka chceš hlavně ty a prckové se vezou jako předmět dopomocný :lol:
Prostě ho kup a basta. I pitomej ptáček venku tě, nebo děti, může nakazit. Takhle se to brát nedá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný