Stříhání psa doma

rokris
19.5.14 13:06

Stříhání psa doma

Zdravím. :kytka: Prosím vás, stříháte si někdo svého psa doma? Teď nemyslím profíky, kteří mají průpravu. Zamýšlím, že bych stříhala sama, protože ta naše pejsinka to jaksi psychicky nezvládá. I když máme celá léta tu stejnou paní a na psy je opravdu hodná. Je tu někdo, kdo se rozhodl, že si bude psa stříhat sám? Mám z toho obavy. Jde o boloňáčka. Díky. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
19.5.14 13:12

Stříháme doma lhasu apso. Nevypadá jako ze salónu, ale to nějak extra neřešíme. Na výstavy s ní nechodíme a stejně jí to za chvíli doroste.

Dolfi to zrovna nemiluje, ale drží hezky.

Pokud máte psa vychovaného a poslouchá, nevidím v tom problém.

Příspěvek upraven 19.05.14 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
19.5.14 13:12

@rokris Ahoj, já takhle stříhám už několik let svoje dva jorky, k paní které jsem chodila byla drahá a stříhaní nic moc, koupila jsem si strojek a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2728
19.5.14 13:13

Stříhala jsem si doma naše tři pudlice a ok :palec: jen to bylo o nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.5.14 13:17

Ahojky,
ja striham doma sve dva jorksiry. Pred tim jsem je davala strihat do salonu, ale pani ma dlouhe objednavaci lhuty. Jednou bylo hodne horko, tak jsem je zkusila ostrihat doma. Zjistila jsem, ze na tom nic neni :-) Strihala jsem je strojkem pritele, ale uz to moc nezvladal, tak jsem si minuly tyden objednala strojek na psy. Jen na strihani drapku a vytrhavani usi zajedeme na veterinu. To se bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.5.14 13:19

Stříhala jsem jak výstavní, tak i nyní v nevýstavní kondici, mám naháče (i naháči se upravují, a i naháči mají osrstěné variety - čili bílá chlupatá koule jako boloňák).
Byla to nutnost, protože ne každý umí upravit naháče tak, aby podtrhl právě jeho konkrétní přednosti (konkrétního psa, nikoli celé rasy), a za druhé, ne každý je ochoten nechat tě v salonu - a co já vím, co tam s těmi psy vyvádí..
Takže ano, stříhám celý psí život, dřív jsem i depilovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
19.5.14 13:22

Taky mame bolonskyho, uz druhyho. Prvniho jsme dali jednou ostrihat, pani mi z nej udelala knirace:-), byl to prisernej strih. Od ty doby si psy striham sama. Koupila sem si v DM kadernicky nuzky, neni to sice profi strih a ze zacatku sem se bala abyh ho nefikla. Druhej den, kdyz se to ulezi, tak obcas nekde neco trci, dosmiknu to a hotovo. Kdyz mi psa drzi manzel, jde to rychleji, ale dam to i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
19.5.14 13:26

Ahoj, taky jsem si začala jorkšíra stříhat sama doma. V salonu na stříhání byl jen jednou, ještě jako štěně. Pak jsem ho chtěla objednat znovu a paní mi řekla úplně šílenou čekací dobu, tak jsem odmítla a šla koupila strojek na psi. Ze začátku jsem z toho měla taky strach, ale když se něco nepovede, tak to přinejhorším doroste. Neboj, jdi do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.5.14 13:31

Děkuji za podporu, děvčata. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2422
19.5.14 13:32

Ahoj, já stříhám doma jorkšíra-koupila jsem si strojek a mám ho ostřihaného tak jak potřebuju já-teď momentálně hodně nakrátko kvuli dětem :lol:. Klidně do toho jdi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
19.5.14 13:47

Ale nepřeceň své schopnosti, já psovi stříhám jen packy a po mém zásahu vypadá příšerně :lol: Celého psa bych fakt nezvládla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
19.5.14 13:53

Úpravu výstavních psů bych nikomu nesvěřila. Sama vím nejlíp jak schovat nedostatky a zvýraznit přednosti daného psa. ČCHP, obě variety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
19.5.14 13:54

Ahoj. Ja striham sice profi, ale i tak prispeju. Mam maltezacku a striham opravdu co 2 mesice od jara do podzimu. V zime jen zkracuju nozky kvuli snehu a obyc strojek za 1000 se mi okamzite zakousaval a nic neoholil. Navic obyc nuzkama se vystrihavaly nehezke kousance, takze jsem poridila profi vybavu za,11.000 a ted uz je opravdu pekne strihana :-D takze je treba zvazit a zkusit, zdali ti tvuj strojek chlupy oholi, a pripadne kolik navstev salonu bys za to mela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.5.14 13:59
@Fjodorka píše:
Ale nepřeceň své schopnosti, já psovi stříhám jen packy a po mém zásahu vypadá příšerně :lol: Celého psa bych fakt nezvládla :mrgreen:

Taky si říkám. Aby pes pak vůbec mohl mezi lidi.

• Citovat
  • Upravit
11439
19.5.14 14:04

@rokris :lol: Právě. Musíš to vyzkoušet, jsou lidé, kteří jsou na to fakt leví. Já stříhala i strýcova kocoura, musel být uspaný, takže se pochopitelně ani nehnul a i přesto to dopadalo katastrofálně, ani vyfotit jsem ho nebyla schopná :lol:

Určitě to zkus, ale v den, kdy má nějaký psí salon otevřeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný