Smutný kocourek

Alisa25
16.5.14 12:41

Smutný kocourek

Ahoj potřebovala bych poradit v následující situaci. V neděli si brácha s přítelkyní vzali štěňátko (2 měsíce, labradorský retriever). Náš nejmladší kocourek Kary se ho ale začal bát, nejí s takovou chutí jako dříve, na zahrádku kde dříve běhával a dováděl už raději nechodí a smutně kouká přes okno. Vyhledává naši přítomnost je hodně mazlivý a spavý (jako by se chtěl ujistit že ho nedáme pryč). S naším prvním pejskem se ale Kary snáší dobře, jako koťátko si s ním hrával a leccos si k němu dovolí. Jak kocourka podpořit, aby se zase cítil dobře

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26716
16.5.14 12:53

@Alisa25 hladit, aby cítil, že je milován. Nic víc, on si zvykne. Když jsme si donesli štěně, tak naše tři kočky mohl šlak trefit, žily v patře, s náma nemluvily, bály se…nelámala jsem to nijak přes koleno, chodila jsem se za nima nahoru mazlit a všechno jsem jim vysvětlila :mrgreen: dvě slezly za pár dnů, ta třetí co je nejbojácnější za 2 týdny. Teď je to zrovna ona, co naší fence nedá pokoj a furt ji provokuje ke hrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.5.14 12:59

@Alisa25 dát mu čas :) naše nejstarší kočička hodně těžce nesla příchod nového kotěte do rodiny - vydrželo jí to skoro dva měsíce, kdy žila prakticky pod postelí a prskala a syčela na celý svět. Teď spolu spí v košíku v jednom teplém klubíčku :kytka: Pokud je přirozeně mazlivý, tak bych ho drbala a hrála si s ním jako dřív, ale nějak moc bych to nepřeháněla - kočky rády stereotyp, takže i zvýšení péče a mazlení by mohlo být paradoxně na škodu :) Ono taky až štěně vyroste a bude klidnější, tak se uvolní atmosféra řekla bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný