Čivava - kdo má, sem

421
16.5.14 21:47

Čivava- kdo má, sem

Holky, jen tak me napadlo zalozit diskusi o civkach. Jake naji povahy, kdo ma doma nervaka, kdo zas hodnouska, mazlika apod. Rika se, ze to jsou nervaci arogantni. Ja teda mam bezoveho, miseneho dlouho s kratkosrstou, a je to mazel. Ale jakmile nekdo zazvoni tak umiram!!! Mate to tak nekdo?? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
340
16.5.14 21:56

Mám doma kratkosrstou bílou civavu. je to hrozny mazel a je rozmazlena. Porad je ji zmínka a spí u me v posteli pod dekou. Hrozné rada se nechává hladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
16.5.14 21:58

Ahoj, já mam dva dlouhosrstý. Pro mě to jsou mazlové ale jsou zákeřný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102741
16.5.14 23:30

Máme béžovou, taky mic mezi dlouho a krátkosrstou… je to mazlík, ale nemá ráda děti - no, já se ji ani moc nedivím, když vidím staršího, jak ji „ubližuje“. Ale tedy uštěkánek to je, hlavně když se někdo zastaví u plotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
17.5.14 06:30

Snad nevadí že jsme čivavu měli… aspoň odpovím na další otázky. Byla bílá s flekama, dlouhosrstá. Resp ho měli o patro níž tchénovci. Byl to rozmazlenec a arogantní zmetek :D Mazlil se rád, spal v posteli. Mimina očuchal a ignoroval, batolata byl schopen sežrat kdyby na něj sáhli, větší děti tak od 5 let, už mu moc nevadily. On byl pánem, a byl si toho vědom. Tchánovce klidně pokousal když dělali něco co se jemu nelíbí. Po mě vyjel jednou a víckrát si to nedovolil. Na tchánovce dlabal, mě poslechl jako švícary :). Z toho usuzuji, že se choval tak jak mu páníčci dovolili… pro ně byl jako miminko (pes chce jíst na židli, on chce jet s náma, on chce tohle :D) já ho brala prostě jako psa :D. Manžel o něm říkal že je přešlechtěnej debl :oops: :. Rozhodně bych si čivavu nepořídila, když mám děti. Ale byl to mazel a chybí nám :srdce:
Na to že si s ním pohrál vlčák, nám vydržel 12 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
17.5.14 06:58

Ahoj, taky mám čivavu fenku dlouhosrstou béžová v kombinaci s bílou. Povahově je to potvůrka nevyzpytatelná… miluje mazlení, to by mohla do nekonečna, nemá ráda malé děti bojí se jich, hodně se bojí velkých psů, malá plemena snese, ale jenom psí kluky s fenkou by se servala. Člověka by kousla jenom v nějaké vypjaté situaci, pokud by jí provokoval nebo něčím vylekal. Doma na nás někdy zavrčí když jí rušíme při spánku :) Občas má obrovské sebevdomí, máme i kocoura a tomu vladne úplně s přehledem :lol: Nesnáší sníh a zimu, prostě celá panička :lol: Nějak extrémě uštěkaná není, nejvíc na tv když vidí nějaké zvíře… Nejvíc v rodině miluje mě, takže se ode mě nehne téměř na krok. Je to moje první čivava a musím napsat, že je nad očekávání chytrá a vnímavá, neměnila bych vyhovuje mi po všech stránkach, je to miláček… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
17.5.14 08:22

Ja mam teda s manzelem yorka krizeneho s civavou, vypada spis jako york i barva srst…ale je nehoraznej hajzlik:D zakousl se nam i do irskeho setra do zadku, kousl stenatko, protoze jsem si ho hladila a on zarlil, kouse kazdyho psa i fenu vetsiho nez je on ma rad miniaturni plemena, ale jen holcicky kluky kouse..porad steka, zuri venku na kazdyho psa, miluje kocky a dokonce si zamiloval svagrove pitbulku, porad ji dava pusinky, ale trvalo to teda hooodne dlouho, doma steka kdyz nekdo zazvoni nebo prijde na navstevu, kouse me do bot a taha za nohavice a tkanicky kdyz odchazim z domu, jinak semnou spi pod perinou porad by se chtel jen mazlit jedinej povel kterej umi je: pusinky a kdyz chce vzit na prochazce do ruky skrabe mi na nohy :D nikdy bych ho nevymenila ikdyz je to s nim venku kolikrat na ostudu :srdce: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 11:24

Tyyyjo koukam, ze mate doma vzteklouny :) To ja jsem civku nikdy nechtela, podle to byli a jdou nejvic arogantni psi, neco nezi yorkrem a kockou…Tim je nechciburazet, jen rikam svoje pocity. Ale jakmile mi nej. kamaradka poslala fotku toho malyho sedyho klubicka co si zrovna koupila nemohla jsrm jinak. Koupila jsem jeho posledniho brasku! Vedela jsem ze to bude boj, a taky ze byl. Kdybych ho nechavala delat si co chce, tak je davno v utulku! Psi nebiju, pouze v nutny sitiaci, ale jak byl stenatko tak za kakani a curani doma dostaval novinama. Nikdy mi nic nerozkousal, je fakt moc hodnej. Rad se mazlinka, za platek sunky je schopny stat na dvou i minutu, na povely mocneni, nnechtela jsem z nej udelat robota. Ale takovy to, sedni, zustan, ne, nesmis, dolu (z postele) a jeho nejoblibenejsi DOBRUTKA! :kytka: Na deti si dovolit nemuze, jednou zkusil zavrcet a stisknout zubickama rucku male neterinky kdyz ho tahala, a to uz nebylo novinama ale rukou! A od te doby uz nic, deti ho tahaji hrajou si s nim a on proste drzi, nebo jim utece. Miminum krade dudliky, od malicka byl na ne zvykej jako na hracky, tak jsem zvedava, za dva mesice mam porodit, tak jim koupim stejnyho dudlika oboum a uvidine. Musim ho to odnaucit :mrgreen: :mrgreen: a maji ti vasi nejaky zlozvyk??? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 11:26
@Eeliskaa píše:
Ja mam teda s manzelem yorka krizeneho s civavou, vypada spis jako york i barva srst…ale je nehoraznej hajzlik:D zakousl se nam i do irskeho setra do zadku, kousl stenatko, protoze jsem si ho hladila a on zarlil, kouse kazdyho psa i fenu vetsiho nez je on ma rad miniaturni plemena, ale jen holcicky kluky kouse..porad steka, zuri venku na kazdyho psa, miluje kocky a dokonce si zamiloval svagrove pitbulku, porad ji dava pusinky, ale trvalo to teda hooodne dlouho, doma steka kdyz nekdo zazvoni nebo prijde na navstevu, kouse me do bot a taha za nohavice a tkanicky kdyz odchazim z domu, jinak semnou spi pod perinou porad by se chtel jen mazlit jedinej povel kterej umi je: pusinky a kdyz chce vzit na prochazce do ruky skrabe mi na nohy :D nikdy bych ho nevymenila ikdyz je to s nim venku kolikrat na ostudu :srdce: :pankac:

Orkra s civavou ma kamaradka, je moc hezkej, roztomilej! :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 11:30

Jo a ten muj se umi sam prikryt perinpu. Ma velky domecek, v nem. povlecenou deku, aby mu to co nejvic pripominalo postel a jak ho vidim jak se prikryva respektive vrta do pelisku tak se smeju na cele kolo, nekdy je to tak roztomily jak mu to nejde, ze ho vytahnu zpusinkuju a prikryvam. Pritel nesnasi psy v posteli. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
17.5.14 13:01

Čivavy jsou prostě úžasní pejskové chytří a roztomilý:) to, že jsou občas nevrvlý třeba na psi a na malé děti je podle mě proto, že jsou z nich nervozní neví co od nich můžou očekávat, ten dvoukilovej pejsek si dobře uvědomuju, že mu může někdo snadno ublížit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 13:13
@Terdul píše:
Ahoj, ja nemam civavu, ale yorka, ale tuhle diskuzi jsem si musela precist. Musim se smat, jaky jsou ti mrnousove pacholci :mrgreen:. U civav zboznuju jejich oci. Takovy mega bulvicky 8o :P.

JJ to jak jsou vykuleny ze?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15918
17.5.14 13:23

Jojo čím menší tělíčko tím větší osobnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 13:37

I ikdyz ja vic pteferuji ty vetsi plemena. Ohare atd…ale takovy si do bytu brat nechci. Nechci je trapit… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
17.5.14 14:26

Ja preferuji spis plemena vetsich vzristu…Napr ohari, atd, ale takovyho ohare bych si do bytu nepustila. Nechtela bych ho trapit. Proto volba techto „smetacku“ Ale jako jsou to mazlici neskutecni… :srdce: Nemenila bych. A jak jsem se tu pzala, maji vasi milacci nejake zlozvyky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný