Čivava - kdo má, sem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1616
11.2.15 22:41

@loves jojo, to bylo na mě, chápu. Jenže bylo potřeba dát štěňátka pryč, majitelka musela do nemocnice. Krom toho, je ze stejné dědiny a bydlí od nás 5 minut chúze, kdyby byl problém, mohla jít k mamince, kterou jim hlídal soused. Štěnda už byli zvyklé a majitelka to dost flákala, takže myslím, že pesaně ani nevadilo, že jde od maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
11.2.15 22:42
@Poho87 píše:
@Mablanka proto jsem psala sem tam… a umí chodit na podložku??

No ona podložky rozcupuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
11.2.15 22:46

Jasný, je to výchovou a důsledností. Když jsme doma, podaří se jí občas bobek v noci. Přes den ne. Ale když. Jsme v práci, bývá doma sama 7 hodin, takže to prostě nedá. Ale jak říkám, když ju chytne blbá, nemá problém si odložit hbed po vyvenčení, mrška naše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
12.2.15 09:25

@Mablanka Když nic jiného, tak to bylo proti zákonu, stejně jako je to zakázané v čivavích klubech. štěně NESMÍ ze zákona opustit fenu dříve než ve stáří 49 dnů(7 týdnů) a ze stanov obou čivavích klubů je to dokonce posunuto na 56 dnů (8 týdnů). Většina chovatelů (s PP) však ví moc dobře, že čivava potřebuje u feny delší dobu, takže nedají štěně z domu dříve než v 9ti týdnech, klidně i později…
U tak malého štěněte se mohlo stát cokoliv… No, raději nedomýšlet…
Holt ve světě bez PP je možné všechno… Hlavně, že to dobře dopadlo…
Mějte se hezky, mizím i s pejsama na zimní dovolenou na hory:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
12.2.15 09:55

My si brali pejska od chovatelky v 11. týdnu a radila mi ať s ním do úplného naočkování nechodím ven..tak jsem ho naučila na podložku i když se sem tam stalo, že se vytento jinde a začala s ním chodit ven později, protože bydlíme na sídlišti. Tím jsem zavinila to, že se všeho bojí, na psi štěká, taky jsem se o něj bála-vždyť byl velikej jako moje ruka a často ho brala do ruky aby se nebál. Nikdo, kromě nejbližších příbuzných si ho nemůže pohladit, na návštěvy nám štěká, je schopnej se i strachy počůrat když ho někdo chce za každou cenu pohladit..to už mu zůstalo a moc mě to mrzí, protože na tom nesu vinu i já. Ale je to můj první pejsek, tak příště budu chytřejší a stejný chyby neudělám..jinak je to zlatej mazílek :* :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
12.2.15 22:11
@loves píše:
@Mablanka Když nic jiného, tak to bylo proti zákonu, stejně jako je to zakázané v čivavích klubech. štěně NESMÍ ze zákona opustit fenu dříve než ve stáří 49 dnů(7 týdnů) a ze stanov obou čivavích klubů je to dokonce posunuto na 56 dnů (8 týdnů). Většina chovatelů (s PP) však ví moc dobře, že čivava potřebuje u feny delší dobu, takže nedají štěně z domu dříve než v 9ti týdnech, klidně i později…
U tak malého štěněte se mohlo stát cokoliv… No, raději nedomýšlet…
Holt ve světě bez PP je možné všechno… Hlavně, že to dobře dopadlo…
Mějte se hezky, mizím i s pejsama na zimní dovolenou na hory:)
krásnou dovolenou přeju
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
12.2.15 22:18

No jw to dvojsečná zbraň. Vím, že se nemá do naočkování choditmoc ven, ale pak se pesani bojí. Já šla vždy jen před barák, na lidi viděla, i na psi, sem tam ji někdo pohladil a krásně si zvykla. Jak už jsem psala, dostala jsem ji, je bez pp, ale oba rodiče čivavky. Otec vyřazen z chovu, prokázaná neplodnost :nevim:. Zvládl obšťastnit 2 feny. Jak jsem časem zjistila, majitelka dost pije a moc péče tam nebylo. Jsem ráda, že je v pořádku, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.2.15 07:14

Ahojky, tak nas prvni civavak se nebal ale stekal navsechny, jenze pak ho zajolo auto a odte doby je totalne posranoucka ta holcicka(steka na vsechny, klepe se a nenecha se pohladit).Takze i kdyz pejska vychovate at se neboji vzdycky se muze neco stat a on se zacne bat, odte doby nam taky cura doma i kdyz ma psi zachod ale stejne se jde vycurat obcas do pokoje(koberce nikde nemame takze to prezijem).No a k tem papirum, nemam civavy s papirama ale treba kluk je ukazkovej civavka, holka je na civavu podle mne velka3,7 kg ale i tak je to civavka a jelikos si udelali stenatka(sest) tak sme je vypyplali a dali jsme je pryc az kolem dvanacteho tydne a novy majitele rikali, ze vubec netesknili, jinak jsme je prodali za dvojku a jedna chovatelka nas porad prudila, ze to prece nemuzeme protoze jim kazime prumer za kolik muzou nabizet. Takze zalezi na chovatelich.Je mi ale hrozne pri predstave, ze nekde jsou mnozirny kdy ty fenky jen rodi, ja bych ty lidi zavrela az zcernaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
13.2.15 08:51

Tak tak, mám stejný názor. Naša je taky bez pp, čivava každým coulem a uřvaná až hrůza. Ale mám ji dnes s sebou v práci a sedí klientce na klíně, jak by se nechumelilo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
18.3.15 00:55

Pfosim podivejte se do meho bazaru dekuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
18.3.15 08:09
@Mišičta píše:
Pfosim podivejte se do meho bazaru dekuji…

Bože, škoda, že to není fenečka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.3.15 08:16

Pardon, ale potřebujete se zbavit ročního psa a cena 3000? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
18.3.15 08:19

@Nikolllet zaplatili jsme daleko vice. Je to z chovatelske stanice ve vlasaticich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
18.3.15 08:23

@Mišičta já věřím, že mohl stát klidně 10 000,– ale prostě pokud se potřebuju něčeho zbavit, tak si dám reálnou cenu… Ale tak třeba ho někdo koupí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
18.3.15 08:26

@Nikolllet a penize venuji male na doktory a leky. Neni to dvakrat levny ty terapie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný