Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tobbysek no přesně nevim my máme fenku tetovanou
ale jak koukam na netu tak cca od 500-700 tak se zeptej na víc veterinách v okolí ![]()
U nás je čip za 500kč, ale zatím jsme nebyli. Taky to plánuju.
Ahoj, taky máme doma čivavu rok a půl jí je
a jak tady čtu o čipování, taky jsme jí nechávali očipovat a dávali jsme za to cca 800,– ![]()
My mame rocni trikolorku
neni to teda cista civava ale neco tam je
je to nejvetsi mazlik. Je hrozne chytra hlavne kdyz je za odmenu piskot
Sezere na co přijde
jen ji neumime odnaucit ucuravat kdyz prijdeme domu. Nemate nekdo s tim zkusenost?
Ahojda, měla bych dotaz ohledně čipování pejska, někdo tvrdí že pak z pejska odvádím nějaké daně či poplatky, vetrinářka mi řekla že je jen jednorázový poplatek za očipování a vystavení pasu a dál se už nic neplatí… Máte někdo zkušenosti? Děkuji
@Tobbysek Čip stál 500kč jednorázově, dále se platí polatek městu, u nás v KV 1000kč ročně, ale v každém městě je to jinak… Povinost majitele psa, je psa přihlásit na magistrátu do evidence.
@Alušáček já pocházím z Hradce Králové kousek od něj a trvalé bydliště mám na vesnici kousek od HK, kde ročně za psa platím 200,–
Takže bych platila ještě nějaký?
@Tobbysek Tak když už máš pejska přihlášeného a platíš, proč by jsi platila něco dalšího ![]()
@Tobbysek co by jsi měla platit? jen městu kde je pes přihlášen. U nás je čip povinný takže my za čip nic neplatili ![]()
@Alušáček A tomu registru v Praze kam se posila zadost o evidenci, někdo tvrdí ze se platí i jim
@Markéta80 tomu registru v Praze kam se posila zadost o evidenci, někdo tvrdí ze se platí i jim
@Tobbysek píše:
@Alušáček A tomu registru v Praze kam se posila zadost o evidenci, někdo tvrdí ze se platí i jim
nevim o žádném registru v Praze, nebo už si to nepamatuju, kod čipu tam možná posílá veterinář
. Psa mám přihlášeného v místě bydliště, čipování je u nás povinné, kod čipu je zaregistrovaný taky na magistrátu města, je to součástí toho přihlášení. Cenu čipu mi odečetli z prvního poplatku.
@Alušáček já našla různé články a všude píšou ze dostanu 3 papíry u veterináře ktere vyplním jeden si nechá veterinář, druhý já a třetí se pošle do Prahy na Magistrát tak jsem z toho trochu jelen…někdo zase říká že za čipovaného psa platí ještě něco plus nějaké daně či co…tak chci vědět co je na tom pravdy
@Tobbysek tak si tam zavolej jak a co. Jestli čipování nemáte povinné tak čipovat nemusíš ![]()