Jak naučit Yorksira nečůrat po bytě?

30
18.5.14 17:45

jak naucit yorksira necurat po byte

Dobry den vsem co maji nejake zkusenosti z yorksirskym terierem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27031
18.5.14 17:49

Ahoj s čím konkrétně? dřív jsme jorkšírka měli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.5.14 17:53

Naučit ho čurat venku, návodů je k nalezení asi tak dva miliony, spočívá to v tom, že v pravidelných intervalech se pes bere ven a za vykonání potřeby se pochválí a odmění… louže v bytě vytírat octovou vodou, aby tam necítil pach a nevracel se na ta místa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
18.5.14 17:55

Musíš být konkrétnější a důvodů proč to dělá může být taky víc… nenaučili jste ho to, nepochopil co po něm chcete, je ve stresu… kolik mu je, kdy čůrá doma, jak dlouho bývá sám?

• Citovat
  • Upravit
30
18.5.14 17:58

Mame doma ctyrmesicniho yorka a dva mesice uz sr ho snazime naucit na podlozku chovatelka tvrdila, ze to umi ale asi teda lhala.Nas york chodi na podlozku jedine vnoci kdyz spime nebo kdyz nejsme doma, ale jakmile jsme vzhuru a jsme doma tak cura pocelem byte zkouseli jsme to pozlym i dobrym ale pripada mi ze vubec neposloucha a dela si znas srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.5.14 18:03

Je to ještě malé štěně. Tu podložku umí, ale když s vámi běhá přes den, tak asi holt zapomíná. Jako děti se počurají, když jsou zabrané do hry. Doporučuji zrušit podložku a brát ho ven co dvacet minut (plus po jídle, po spánku) a za každý úspěch velmi chválit. Kupovali jste si psa, tak snad zvládnete normální venčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
18.5.14 18:05

Po čtyřměsíčním mrněti nemůžeš chtít aby vydržel, na podložku bych ho vůbec neučila, chodila bych v pravidelných intervalech po určitě době vždy ven, venku po vykonání potřeby hodně moc chválit, doma když to nevydrží ignorovat, nemáchat mu v tom čumák, nevim co myslíš po dobrym nebo po zlym, ale jestli ho za to ještě biješ, tak je mi toho psa opravdu líto, to samé, že neposlouchá, někdo ho to všechno nejprve musí naučit, nezačne automaticky poslouchat a čůrat venku, srandu si z vás nedělá on to prostě neumí :roll: když si člověk chce pořídit mobil/počítač/auto/pračku… nastuduje kdeco všechno aby vše věděl, ale když si lidi pořídí psa, neví o něm kupodivu často nic… kdyby jsi něco potřebovala klidně napiš SZ, pomohu ;)

• Citovat
  • Upravit
30
18.5.14 18:07

No ja vim ze to umi na podlozku ale asi nam to dela naschval protoze kdyz nejsme doma tak chodi na podlozku a venku se nevycura a to jsme treba tri hodky venku a prijdem domu a vycura se hned u dveri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
18.5.14 18:07
@burak002 píše:
Mame doma ctyrmesicniho yorka a dva mesice uz sr ho snazime naucit na podlozku chovatelka tvrdila, ze to umi ale asi teda lhala.Nas york chodi na podlozku jedine vnoci kdyz spime nebo kdyz nejsme doma, ale jakmile jsme vzhuru a jsme doma tak cura pocelem byte zkouseli jsme to pozlym i dobrym ale pripada mi ze vubec neposloucha a dela si znas srandu

Jestli vam „chovatelka“ tvrdila, ze dvoumesicni stene se nepocurava mimo podlozku a vy jste ji to verili, nema pes delat ani co u ni ani u vas! Evidentne ona je podvodnice a vy jste si neprecetli ani zakladni prirucku o psech.
Psa vratte a kupte si krecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12891
18.5.14 18:08

@burak002 Pes není člověk, nedělá věci naschvál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
18.5.14 18:08

A proč učíš na podložku? Není lepší ho brát po cca hodině, dvou ven a kdyz se vycura pochválit a dat dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
18.5.14 18:10

Dekuji ja jsem si nacetla o yorkach vse jenze clovek to mali stvoreni prinese domu a dovoli mu vsechno a to byla chyba jo a jsem na md z dite em takze ucit pejska v intervalech ven je blbost a kor kdyz dite je nemocny a nema ho kdo hlidat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat

@burak002 ano, čtyřměsční štěně vám to dělá naschvál… toho pes opravdu není schopen, jeho inteligence mu nedovolí uvažovat ve směru něco jsi mi provedl, tak já se ti tady za to vyčůrám…je to pes, to lidi jim furt přisuzují člověčí vlastnosti… souhlasím s vrácením a pořízením křečka…

• Citovat
  • Upravit
4151
@burak002 píše:
No ja vim ze to umi na podlozku ale asi nam to dela naschval protoze kdyz nejsme doma tak chodi na podlozku a venku se nevycura a to jsme treba tri hodky venku a prijdem domu a vycura se hned u dveri

tak ber podložku s sebou ven, zezacatku bude čurat venku po podložce a postupně mu ji přestaneš davat venku. Chválení a pamlsky platí pořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
18.5.14 18:11
@burak002 píše:

myslíš, že čtyřměsíční štěně umí dělat naschvály? pleteš si ho s pubertálním děckem, ale tohle je pes a velmi mlaďounký. Dělá jen to, co jste ho naučili. Co ho nenaučíš, to dělat nebude.
Takového myšlenkového pochodu „Schválně se budu počurávat, aby se vztekali, protože z toho mám srandu“ fakt schopen není.

Je z té podložky zblblý, kdyžtak vem párkrát podložku ven a polož mu ji na trávu, aby mu to pomohlo docvaknout, co se od něj chce. Pak se dá podložka postupně zmenšovat, až se zmenší dočista dočista.

a půjčte si v knihovně nějaké knížky a přečtěte si je, ve vlastním zájmu. Neposlušný jokršír je stejně otravný, jako jakýkoli jiný neposlušný pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný