Moře - jak levněji?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Známá teď koupila přes cestovkou zájezd do Řecka za 9 tisíc pro jednoho
. All inclusive.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, není to teda úplně na vlastní pěst, ale na FB skupina Dovolená na Korfu nebo Pavla Smetanova Greek (spisovatelka, co žije na Korfu), jsou to dvě ženy, co zprostředkovávají pobyty na Korfu a kolikrát je to uplne za hubičku. Seženou letenky a ubytování a transfer z letiště.
Pavla Smetanová má ještě stránky https://korfu-servis.cz/
Na FB zveřejňují nabídky (např. viz obrázky) nebo napíšeš zprávu a najdou letenku a ubytování na konkrétní datum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my byli vloni ve Francií, riviéra Antibes na 11 dní pobytu, apartmán 50 M2 plus terasa a s útratou, výlety, letenky, jídlo na půl restaurace a vlastní, pro 3kidiv hlavní sezóně 70 000…
Letos byl kolega v Barceloně, na 14 dní, půjčený auto, hodně cestovali, zmiňoval něco o 80 pro 3 lidí…
Takže když jsem si klikla odkaz výše dát za Řecko ubytování za 50 000 za deset dní…no nevím…
Koncem září se chystame do Říma. Ubytování na 4 noci do 15 000, letenky zpáteční za 5000, do 30 000 se určitě vejdeme i s tím, že počítáme vstupy, jídlo venku a podobně…
Někomu vyhovuje být na jednom. miste, mít all. Při nás taková dovolená není.
Takže naše určitě vyplatí, nejen finančně, ale i s ohledem na program dovolené herna vlastní pěst. Nemám problém to pro naši rodinu zorganizovat
- Citovat
- Upravit
Tak zpáteční letenka klidně 2500/osoba, rvni tyden v říjnu apartmán jsem teď koukla 5000/2 lidi bohatý výběr. Když budeš jist ze supermarketu, tak za jídlo dáš jako doma. To mi vychází na 5000/osoba/týden +dejme tomu 1000 „ostatní“ výdaje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anais Brno píše:
No my byli vloni ve Francií, riviéra Antibes na 11 dní pobytu, apartmán 50 M2 plus terasa a s útratou, výlety, letenky, jídlo na půl restaurace a vlastní, pro 3kidiv hlavní sezóně 70 000…
Letos byl kolega v Barceloně, na 14 dní, půjčený auto, hodně cestovali, zmiňoval něco o 80 pro 3 lidí…
Takže když jsem si klikla odkaz výše dát za Řecko ubytování za 50 000 za deset dní…no nevím…
Koncem září se chystame do Říma. Ubytování na 4 noci do 15 000, letenky zpáteční za 5000, do 30 000 se určitě vejdeme i s tím, že počítáme vstupy, jídlo venku a podobně…
Někomu vyhovuje být na jednom. miste, mít all. Při nás taková dovolená není.
Takže naše určitě vyplatí, nejen finančně, ale i s ohledem na program dovolené herna vlastní pěst. Nemám problém to pro naši rodinu zorganizovat
My byly s dcerou před 5 lety ve Španělsku, letecky a AIR BnB a vyšlo to na cca 13 tis. pro obě. Sama jsem to zařizovala, jely jsme s kamarádkou a měly jsme byt pro 6 lidí s nádhernou terasou a výhledem na moře.
Jako teď by to asi bylo víc, ale pořád je do určitých destinací cestování na vlastní pěst levnější než s CK, pokud nehledají all in a nějaký super moderní luxusní hotel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Premek_Orac dekuju.Recko je optimum. Tunis a Djerbu bych vynechala. Chorvatsko me uplne nelaka, ale da se.
Pronajem domu se vyplati? To bychom museli mit 5 deti, aby se to vyplatilo, ne?
BARI??
Třeba tady:
https://korfu-servis.cz/villa-riviera/
Domek pro 2-4 osoby, pro rodinu s dvěma dětmi ideální, ceny jsou napsané dole, podle mě úplně super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
My byly s dcerou před 5 lety ve Španělsku, letecky a AIR BnB a vyšlo to na cca 13 tis. pro obě. Sama jsem to zařizovala, jely jsme s kamarádkou a měly jsme byt pro 6 lidí s nádhernou terasou a výhledem na moře.Jako teď by to asi bylo víc, ale pořád je do určitých destinací cestování na vlastní pěst levnější než s CK, pokud nehledají all in a nějaký super moderní luxusní hotel…
Jako 13 komplet cena, doprava na místě, letenky, ubytování jídlo pro 6 lidí? Na jak dlouho?
- Citovat
- Upravit
@Anais Brno píše:
Jako 13 komplet cena, doprava na místě, letenky, ubytování jídlo pro 6 lidí? Na jak dlouho?
Nene, jen pro nás dvě s dcerou, pardon, blbě jsem to napsala
… Bylo to na 6 nocí myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fazulina píše:
Nene, jen pro nás dvě s dcerou, pardon, blbě jsem to napsala![]()
… Bylo to na 6 nocí myslím.
No tak když prepocitas těch 70 000 / 10 dní/ 3 lidí jsi na nějakých 2350 osoba za den
Tedy 2350×6 dní x 2 lidí jsi na 28 000.
Do Nice levné letenky moc nekoupíš a my každý den cestovali…kdybych se válela jen na pláži, jsem s cenou jinde…
30 000 letos počítame na 5 dní pobytu v Římě pro 3 osoby.Ty vstupy něco stojí…
- Citovat
- Upravit
Obecně nejlevnější je samozřejmě auto plus nějaký apartmán třeba přes ten booking. Jinak vlastní letenky plus ubytování se vyplatí v případě, že chcete mít nějaký program. Obvykle se to nevyplatí, když chceš nicnedělání a jídlo. Pak je fakt výhodnější AI s cestovkou.
Ale teď namátkou koukám na to Řecko - do Google Flights jsem si zadala Praha - Řecko bez přestupu a bez konkrétního termínu - a například mi to vyhodilo Korfu na deset dní 29. září (pátek) až 8. října (neděle) za cca 5 až 6 tisíc na osobu (Ryanair a Smarwings). Pak jsem si na Bookingu zadala Korfu v tom termínu all inclusive a nejlevnější pro čtyři osoby u moře je ** za cca 25000 a **** za nějakých 35000 Kč (devět nocí tedy). Oba slušné hodnocení. Chybí doprava z/na letiště, ale Korfu je malé, takže počítám, že ani případný taxík nikoho nezruinuje.
Alternativně třeba apartmán a půjčení auta by vyšlo, myslím, podobně. Jenom by to bylo aktivnější a potenciálně levnější nebo dražší podle způsobu stravování a vyletování. A bez auta a s vlastním vařením by to vyšlo fakt levně.
Takže za mě záleží, co chceš dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadla možnost, ale nevím zda to cestovky stále nabízejí - třeba Itálie busem do kepmu, do takových těch velkých vybavených stanů se dvěma ložnicemi a bývala k tomu i polopenze s českým kuchařem. Nebo mobilheim. To bývalo fakt levné a pokud člověk netrvá na luxusu tak úplně v pohodě. Ty kempy, třeba Lignanu, je to krásný píniový lesík, zázemí pro děti, bazény, pláž kousek… je to ten opovrhovaný sever Itálie, ale pro lidi s nízkým rozpočtem a s malými dětmi je to za mě pěkná varianta.
https://www.campingsabbiadoro.it/en/pool
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď seženeš letecké last minute zájezdy do Řecka se snídaní kolem 10k. Zrovna jsem koukala včera, že měl Fischer docela dobrý nabídky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Taky jedna píše:
Za me Recko a Chorvatsko nesrovnatelne, jak ceny tak hlavne jidlo. Do Chorvatska uz asi spis ne. Byli jsme letos v Recku, letenka levna (do 2 tis zpatecni), jidlo TOP a ceny super - jak u nas nebo levneji a more nadherne nadherne.
Byli jsme u more letos 3× a to Recko teda vede na cele care. Urcite se tam chceme vratit. Ubytovani airbnb, zadne vareni, ale restaurace a cestovani. Nejlevneji ale vyjde all in Egypt. Na last uplne zadara pomalu.
To by me o tom Recku zajimalo vic. Prosim podrobnejsi info, klidne do zpravy. pripadne si muzeme vymenit informace a zkusenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Necetla jsem celou diskuzi, jen jsem ji tak prelitla. Ale casto jsem si vsimla, ze je zminovanej treba booking. Vetsinou to udelam tak, ze najdu pres booking apod. a pk si vyhledam primo ten konkretni hotel a rezervuju primo. Je to samozrejme vetsinou vyhodnejsi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu mít dotaz, chtějí bychom do Svajcu, jak píšeš, kdekoli je levněji. Máš tipy na dostupné ubytko, Air i Booking jsem prošla. Chtěli bychom francouzské a italské kantony…
díky