Moře - jak levněji?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Řecko se dá sehnat na Krétu za 1500 zpáteční let když budeš v bytě a varit si nevyjde té to na víc než 10000 ubytko na týden největší položka bude auto ať něco vidíš to je cca 500/ den dá se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cizinka 999 píše:
Zkus „Ferien Wohnungen“ zadat, většinou je to ale na týden. Ovšem v říjnu jsou tady prázdniny podzimní 2 týdny, jelikož to nemá každý karton stejný, tak skoro celý říjen je dražší.
Moc díky, kouknu. I za ten tip s tím říjnem ![]()
- Citovat
- Upravit
My vždy cestujeme sólo a nikdy nás nestala dovolená víc než 12tis na osobu, obvykle spíše méně. Letenky max 2000 Kč/os, ubytko přes Airbnb cca 1000 Kč/noc. A jídlo tak cca 3000 Kč/za oba. Jezdíme v sezóně i mimo ni. Letos třeba Kypr v červenci za 12tis/os a to jen proto, že jsme měli auto na celý týden. Jednalo se tedy vždy o Evropu. Autem je to snad nejhorší ze všech možností, nejdražší a nejdelší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PanenkovaMakova píše:
My vždy cestujeme sólo a nikdy nás nestala dovolená víc než 12tis na osobu, obvykle spíše méně. Letenky max 2000 Kč/os, ubytko přes Airbnb cca 1000 Kč/noc. A jídlo tak cca 3000 Kč/za oba. Jezdíme v sezóně i mimo ni. Letos třeba Kypr v červenci za 12tis/os a to jen proto, že jsme měli auto na celý týden. Jednalo se tedy vždy o Evropu. Autem je to snad nejhorší ze všech možností, nejdražší a nejdelší.
Na jak dlouho jezdíte? 3000 jídlo za oba, to jsou tak max 4 večeře v restauraci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea Na týden, obvykle takhle nejlépe vycházejí letenky. A na jídlo někdy restaurace, někdy jen něco koupíme, rychle ukuchtíme. Nejezdíme na dovolenou kvůli jídlu. A při vedrech stejně nemáme velkou chuť k jídlu, obvykle jen snídaně a večeře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
25 tisic na osobu? Na tyden valeni u more? Neni to trochu prehnane a zbytečné?
- Citovat
- Upravit
My se teď vratili z Chorvatska, vyšlo nas to cca na 30 tisíc pro 4 lidi. Což mi přijde dobrý.
Letecky to prostě bude víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji stránku levnocestování pro tipy na dovolenou, často sdílí i last minuty. Honzovy letenky na tipy na letenky, ale zakoupit je u aerolinek. Žádná letuška, kiwi apod. Cestování zdar ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Apsalar nás Chorvatsko vyšlo na necelých 40. tisíc ve čtyřech na 12 dní na dvou ostrovech trajektem a v sezónu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Last minuty taky můžu doporučit. Už se nám párkrát povedl týden pro čtyři AI za cenu kolem 30000 Kč. I v létě. A teď mám zrovna v plánu větší exotiku, kam se nízkonákladově nejde dostat, a zrovna dneska jsem zjistila, že kdybychom letěli během příštích čtrnácti dnů s cestovkou, cena za AI je poloviční oproti běžné ceně a odpovídá zhruba ceně, na kterou bychom se dostali, kdybychom si kupovali zvlášť letenky a pak zvlášť ubytování v soukromí, a to bychom si ještě museli zvlášť platit jídlo. Takže to mě navnadilo, protože mit jako nejlevnější nabídku AI na luxusním místě a za ušetřené penize projezdit, cokoli budeme chtít, je prostě sen. Kéž by to klaplo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Letecky nevím, ale koupila jsem apartmán v Řecku, 10 nocí za 9.500Kč. Jedeme autem, počítám tak 10.000 cesta (CZ mýto máme, SK pojedeme mimo dálnici, H stála viněta 600Kč, SRB, MK bude za pár EUR, v Řecku taky), tankovat budeme na ONO a potom až v Makedonii mimo dálnici. V Srbsku mám přespání za 1500Kč dva apartmány. Jídlo - budeme si vařit a chodit do restaurací, z domu beru pohanku, kuskus, špagety, zavařený maso, zbytek koupím v Řecku. Někomu by se to nelíbilo, ale já bych do Chorvatska zásadně nejela, do Afriky se mi taky nechce a Španělsko, Portugalsko je drahé. Příští rok zvažuji Albánii a Černou horu. Letos je to fakt lowcost, ale nám to nevadí. Jo, ještě jsem za 520 připojistila auto a 550 stálo cestovní pojištění pro dva dospělý a dítě. Jinak beru ještě mámu. Jak někdo psal Chorvatsko 50-60k, to je teda masakr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon za anonym - finance.
Ale byli jsme letos na Sicílii na 11 nocí, v plné sezóně, bohužel z několika důvodů nutnost, mimo sezónu by to určitě vyšlo o dost levněji. Dva dospělí a dvě plně platící děti. Od začátku nám bylo jasné, že takhle daleko autem fakt nee, navíc by pak třetinu dovolené zabrala cesta a děti by se v autě unudily k smrti (už nejsou ve věku, kdy se cestuje přes noc).
Letenka zpáteční na osobu cca 5000, ubytování (přes Booking) kolem 2000/ noc (apartmány s oddělenýma ložnicema, plně zařízená kuchyň, kousek od moře, balkón a pěšky do několika obchodů). Půjčení auta vč. pojištění cca 10 000. Takže cca 50 000 za dopravu, ubytování, auto. Plus tak další desítku na osobu jsme tam prohýřili - cestování, vstupy, restaurace, hodně zmrzliny a tak vůbec, moc jsme se zrovna nekrotili.
Takže ve výsledku nějakých 25 000 na osobu za 11 nocí, což netuším, kolik by nás stálo něco podobného s cestovkou. Ale tohle jsme měli absolutně dle svých představ, projeli jsme pěkný kus ostrova a za celou dobu neslyšeli češtinu (no, vlastně i málokdy jiný jazyk než italštinu), což je přesně typ dovolených, které vyhledáváme.
Pokud bych chtěla ušetřit, v prvé řadě bych jela mimo sezónu, to jsou výrazně levnější letenky, ubytování i půjčení auta. A míň bych chodila do restaurací a víc si vařila nebo se prostě stravovala z vlastních zdrojů (ono ve vedru stejně člověk k obědu nepotřeboval víc než čerstvou bagetu, pršuto a tunu ovoce).
- Citovat
- Upravit
@Petula306 píše:
Letecky nevím, ale koupila jsem apartmán v Řecku, 10 nocí za 9.500Kč. Jedeme autem, počítám tak 10.000 cesta (CZ mýto máme, SK pojedeme mimo dálnici, H stála viněta 600Kč, SRB, MK bude za pár EUR, v Řecku taky), tankovat budeme na ONO a potom až v Makedonii mimo dálnici. V Srbsku mám přespání za 1500Kč dva apartmány. Jídlo - budeme si vařit a chodit do restaurací, z domu beru pohanku, kuskus, špagety, zavařený maso, zbytek koupím v Řecku. Někomu by se to nelíbilo, ale já bych do Chorvatska zásadně nejela, do Afriky se mi taky nechce a Španělsko, Portugalsko je drahé. Příští rok zvažuji Albánii a Černou horu. Letos je to fakt lowcost, ale nám to nevadí. Jo, ještě jsem za 520 připojistila auto a 550 stálo cestovní pojištění pro dva dospělý a dítě. Jinak beru ještě mámu. Jak někdo psal Chorvatsko 50-60k, to je teda masakr.
Na tom jsou nejdražší ty 3-4 dny strávené cestou tam a zpět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea já to beru tak, že cesta tam bude na sílu a na cestu zpátky máme plus další 3 dny, tam to pojmeme asi nějak se zastávkama, nebo jadranskou cestou. A nebo rovnou domů..to je prostě ta volnost, když jedeme autem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus „Ferien Wohnungen“ zadat, většinou je to ale na týden. Ovšem v říjnu jsou tady prázdniny podzimní 2 týdny, jelikož to nemá každý karton stejný, tak skoro celý říjen je dražší.