Moře - jak levněji?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@bigl teda nevím jak Řecko, ale na Kypru mi to přišlo pohodě.. Ryba s přílohou cca 15 e je super cena, pití desert přiměřeně… Nepřišlo mi to nějak extra drahé… Ale jak říkám, není to Řecko, tak nemám úplné srovnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@machninka píše:
@stinga tam bych se zase na vlastní pěst nevydala…
aha, ty chceš jet sama? já jsem myslela, že s rodinou,
tak Itálie, Španělsko by se ti nelíbilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl píše:
No to bych úplně neřekla. Už je to pár let, co jsme tam byli, ale taková večeře pro 5 (2 dospělí a 3 děti), ryba, plody moře, nějaké vínko, nealko, desert… pár tisíc už to bylo tehdy. Kdybysme tak měli chodit 2× denně, tak nás to vyjde asi 3× víc, než zaplatit si to s all incl.
Tak mi nikdy nejezdime do hotelu na delsi pobyt. Otravuji nás tam ti lidé, chceme mit o dovolené pohodicku a jist kdy my chceme
- Citovat
- Upravit
@stinga já nejsem zakladatelka, ale pochopila jsem to tak, jestli se dá na vlastní pěst vyrazit levněji než s cestovkou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cizinka 999 píše:
Tak mi nikdy nejezdime do hotelu na delsi pobyt. Otravuji nás tam ti lidé, chceme mit o dovolené pohodicku a jist kdy my chceme
Ve dvou se to dá, s dětmi bych se nedoplatila. Ty chtějí pořád něco. Takže ideální all, kdy si dají kdykoliv cokoliv chtějí, od jídla, zmrzliny, nápojů a jiných blbostí a já to nemusím řešit. Jdou si samy, vezmou si co chtějí a já se mezitím třeba koupu nebo sluním. Ony ty děti většinou chtějí jíst v úplně jiné doby než my, dospělí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@machninka píše:
@stinga já nejsem zakladatelka, ale pochopila jsem to tak, jestli se dá na vlastní pěst vyrazit levněji než s cestovkou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dá se nějak ušetřit, za předpokladu, že chci letecky?
Např. že si sama koupím letenky u nizkonaklad. společnosti, že si zabookuju ubytování pres nejmenovanou aplikaci (pres Boo…g nebo přes Rb..)? O mimoprazdninovych variantach vim.
Pobyt za 25 tisic na jednoho mi prijde fakt drahej, tenhle byl.za Recko.
Prosim anonym, nedavam rada info o penezich.dikKolik muze vyjit varianta nizkonákladovka plus ubytko pres aplikaci? Kolik pripocitat, kdyz si tam budeme varit? Pro priklad zustanme u Recka.
Příspěvek upraven 12.09.23 v 20:50
Určitě dá, začal bych tím, že bych hledal letenky mimo obvyklý turnusový termín (so-so) a podobně zkusil i ubytování vykrýt nějaký zvýhodněný termín (např. někdo zůstane do neděle, takže nástup neděle). Levnější pochopitelně bude bydení apartmánového typu nebo pronájem domu. Počítám, že budete nejméně rodina, tzn. třeba 4.
Jídlo, když budete sami chystat, tak mi přijde po celé EU, že je cenově vlastně hodně podobné. Když nakupuješ v supermarketech. Doma byste jedli taky, takže bych prostě spočítal kolik projíte doma a připočetl 20-50%, protože si určitě dopřejete něco navíc (víno, zmrzlina, místní speciality…).
Zajímavé může být třeba Bari. Nízkonákladovka tam je, město hezké, ubytování hodně, letiště blízko u města. Nebo Španělská pevnina či ostrovy. Možností spousta.
Osobně ale po Evropě jezdím rád autem. Zaprvé poznám místa a krajinu cestou (vždy i někde cestou vyberu něco zajímavého a přespíme tam, prohlédneme si to, něco ochutnáme), zadruhé to dává velkou svobodu a zatřetí… mě baví ta nedavovost. Jsem opravdu jen s rodinou a to mě baví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac dekuju.
Recko je optimum. Tunis a Djerbu bych vynechala. Chorvatsko me uplne nelaka, ale da se.
Pronajem domu se vyplati? To bychom museli mit 5 deti, aby se to vyplatilo, ne?
BARI??
- Citovat
- Upravit
@bigl píše:
Ve dvou se to dá, s dětmi bych se nedoplatila. Ty chtějí pořád něco. Takže ideální all, kdy si dají kdykoliv cokoliv chtějí, od jídla, zmrzliny, nápojů a jiných blbostí a já to nemusím řešit. Jdou si samy, vezmou si co chtějí a já se mezitím třeba koupu nebo sluním. Ony ty děti většinou chtějí jíst v úplně jiné doby než my, dospělí.
My tak vždy jezdili I s dětmi, jsme Individualisti. Když děti byly menší měli jsme opravdu velké auto. A jezdili jsme autem, Toscansko, Chorvatsko, spanelsko, Portugalsko, Francie. Od nás je to ale o hodně blíž než z CR. Asi to nevyjde levnější než hotel All inklusive ale zase jsme nedávala peníze za letenky. A manžel hodin často rybu nebo maso na grill když se nám do restaurace nechtělo.
Příspěvek upraven 12.09.23 v 22:13
- Citovat
- Upravit
Zrovna Řecko je nyní spíše dražší destinací…jinak buď letenky, transfer a ubytko…nebo sledovat last minute a levněji je mimo sezónu…my jsme měli třeba Itálii loni v červnu asi 25tis pro celou rodinu..
Za jednoho na last do 20tis, takto se nám vešel i Omán, Egypty, Mallorca na 12dni…Řecko za 15tis nebylo nic moc, oproti Egyptu do 15tis na osobu ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Premek_Orac dekuju.Recko je optimum. Tunis a Djerbu bych vynechala. Chorvatsko me uplne nelaka, ale da se.
BARI??
Tak v Itálii, Chorvatsku se dá fakt pěkný apartmán nebo dům pronajmout na týden za 1.200 až 2.000 eur. V první, druhé řadě u moře. Klidně si takto pronajmeme dům určený pro deset lidí, i když všechny místnosti nevyužijeme. Apartmán vyjde pro čtyři podobně a nabídne někdy vyšší standart, ale méně prostoru a soukromí.
Bari je hezké a dobře dostupné, stejně tak mě napadá třeba letiště Split (fakticky je u Trogiru, tzn. přes most je ostrov Čiovo, takže taxi z letiště na ubytování třeba 8 km). Ale tam by asi byl problém ty levné letenky… Řecko nevím, tam jsem jezdil k moři tramvají z Athén
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Premek_Orac dekuju.Recko je optimum. Tunis a Djerbu bych vynechala. Chorvatsko me uplne nelaka, ale da se.
BARI??
No vyplati, nevyplati. Kdyz se ti podari sehnat levny pronajem domu, tak se ti to vyplatit muze. To zalezi na tom, co si predstavujes pod pojmem vyplati, kolik jsi ochotna dat treba za noc/osoba a jak velky a vybaveny ten dum chces. Jak tu nekdo vyse zminuje ze 15 euro vyhodna vecere + piti a dezert, tak na to me treba neuzije, protoze mne to prijde proste moc. Za dovolenou si 2-3× za 14 dnu nekam takhle na jidlo zajdu, ale jinak se po restauracich nestravuju. Nekomu to zase prijde levne, nebo ho neuzije na vareni o dovolene, tak se po restauracich stravuje.
Obecne - bud volis cestovku a mas vsechno pod nos bez starosti, nebo si das tu praci, prozkoumas Booking nebo Airbnb, kouknes na ceny mimo sezonu a v sezone, nejlepe tak aspon pul roku predem a prubezne to pak kontrolujes, jak se to hybe. Stejne tak letenky. No a pak to akorat porovnas s cestovkou a reknes si, jestli ti to za to stoji a vyplati se ti to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me Recko a Chorvatsko nesrovnatelne, jak ceny tak hlavne jidlo. Do Chorvatska uz asi spis ne. Byli jsme letos v Recku, letenka levna (do 2 tis zpatecni), jidlo TOP a ceny super - jak u nas nebo levneji a more nadherne nadherne.
Byli jsme u more letos 3× a to Recko teda vede na cele care. Urcite se tam chceme vratit. Ubytovani airbnb, zadne vareni, ale restaurace a cestovani. Nejlevneji ale vyjde all in Egypt. Na last uplne zadara pomalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám zkušenost s válecími dovolenými, ale my byli před dvěma lety na vlastní pěst na Azorských ostrovech. 14 dní, navštívili jsme 3 ostrovy a komplet se vším (letenky, přelety mezi ostrovy, ubytování, jídlo, půjčení auta, všechny vstupy a zábava) nás to vyšlo mezi 30 a 35 tisíci na osobu. Když jsme koukali na cestovku, tak chtěli 30 tisíc za 7 dní bez jídla, jen letenky, ubytování a doprava po ostrově (byl to poznávací zájezd), takže oproti cestovce jsme byli na míň než polovině ceny.
I ze zkušeností s kratšími dovolenými po Evropě (většinou to byly prodloužené víkendy třeba v Amsterdamu, Římě, Paříži…) se to na vlastní pěst vyplatí, pokud máš chuť a čas hledat výhodné letenky a ubytování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já na kretu jezdím často, ale ne v 5 lidech, kamarádka tam má barák tak jsme vždy particka bab. Teď jedu I s manželem, první týden budeme u těch kamarádů a pak sami.
A je to určitě levnější než Italie, Chorvatsko, Francie a spolu. Snad Portugalsko je ještě levnější. Ale jelikož mi vydelavame ve svycarskych Frankach tak je to pro nás sjoro všude levne