Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
chtěla bych Vás, holky s homeopatickým vzděláním, poprosit o pomoc. Chodila jsem více než rok k homeopatce. Za tu dobu jsem dostala: Sepie, Nux Vomica, Lachesis, Ignatia, Elaps, Medorhinum, Lycopodium, Pseud –m.
Pak jsem přestala chodit, protože jsem za rok léčby zaplatila příliš mnoho peněz a bez výsledku. V létě se mi stav vždycky zlepší, tak jsem to dál neřešila.
Jenže teď je to zase hrůza a je to vůbec nejhorší, jak to kdy bylo. Psala jsem homeopatce a prosila o seznam (viz výše). Podezírá mě z „přeběhnutí“ k někomu jinému, ale já z finančních důvodů prostě nemohu. Napsala mi, že budu potřebovat pravděpodobně jeden z „malých mořských léků“. Začala jsem na internetu hledat, pročetla spoustu dostupných knih, ale nenašla. Také mi napsala, že pokud si najdu nového homeopata a pokud bude mít program Radar Opus, tak mi pravděpodobně i pomůže.
Asi být na místě té homeopatky, nabídla bych pomoc, protože bych si chtěla napravit reputaci. Ale ona mi místo toho „pověsila kostičku“ a nechala mě v tom plácat. Už jenom z principu bych k ní víckrát nešla a samozřejmě, že si to nenechám pro sebe.
Moc prosím, nemáte někdo seznam nebo ten program a nemůžete mi s tím pomoct? ![]()
Předem moc děkuji!
Macka1 píše: … pokud si najdu nového homeopata a pokud bude mít program Radar Opus, tak mi pravděpodobně i pomůže. …
Macko,
tak tohle je dobrej vtip!
Pokud bude mít Radar Opus, tak ti pomůže
![]()
Promiň, že se směju, vím, že tobě do smíchu není. Hned vysvětlím proč:
Pacient homeopatovi řekne informace o sobě, o své nemoci a jejích projevech. Homepat hledá, které léky by tomu stavu mohly odpovídat. Pacient např. řekne, že má veliký strach z vody. Pokud nemá homeopat příslušné léky v hlavě, tak si vezme tzv. repertorium, najde si „mysl - strach - voda, z“ a vidí, že tento strach mají léky Phosphorus, Lyssinum, Stramonium, v menší míře Hyoscyamus.
Repertorium je tedy pomůcka k vyhledávání, buď ve formě knihy nebo počítačového programu. Za nejlepší jsou považovány programy společnosti Archibel - Rada Opus je z nich nejlepší a nejnovější. Homeopat si může koupit základní verzi za 8,5 tisíce, kde má repertorizační program a základní literaturu, nebo si připlatit větší objem literatury. Nejdražší verze stojí přes 40 tisíc.
Ale pokud nemá homeopat znalosti, Radar ho nezachrání.
Bez znalostí totiž neví, jak se jednotlivé léky v rubrice „strach z vody“ liší. Že Phosphorus má strach z vody, kde nestačí, Lyssinum se bojí odlesků objevujících se na vodě, protože z nich může dostat epileptický záchvat, a při zvuku tekoucí vody se počurá, Stramonium nesnese mít hlavu pod vodou, bojí se, že se udusí a tak.
A i kdyby snad tohle věděl, tak nesmí předepsat jen na základě jedné věci, tedy strachu z vody.
Když to shrnu, Radar homepatovi pomůže, ale práci za něj neudělá.
A ty prý potřebuješ jeden z „malých mořských léků“…
Já to řeknu jinak. Chodila jsi k ní víc než rok, dostala jsi OSM různých léků a výsledek žádný. To znamená, že ŽÁDNÝ z těch léků nebyl správný!
Jaká je tedy pravděpodobnost, že skutečně potřebuješ "jeden z ‚malých mořských léků‘“?????
Připomíná mi to tenhle případ .
Moc děkuji za příspěvek.
Já jsem to pochopila tak, že je to tak malý lék, že normálně nebývá uvedený v literatuře.
Jinak tohle jednání považuji za neetické. Kdyby to byla lékařka, mohla bych si stěžovat na komoře, ale takto neudělám vůbec nic ![]()
Na druhou stranu jsem docela zoufalá a chytám se každé naděje, takže se říkám: „Co když je to opravdu ten správný lék a já jej nikdy nedostanu, protože už k ní prostě nechci jít?“
Minule, když jsem si tady stěžovala na postup a na to, že jsem po roce ve stejné situaci, seznámila jsem se s jednou moc příjemnou homeopatkou, která mi i dost pomohla. Chtěla bych k ní zajít a dotáhnout to. Ale cítím takové zklamání, že nemůžu sesbírat odvahu k tomu, abych všechno začala povídat někomu úplně od začátku.
Janko, ten strach z odlesků mě hodně zaujal, to je můj, momentálně největší, problém. Mohla bys mi o tom léku říct něco víc?
Děkuji!
Etické jednání to není.
Nepomohla ti a ještě tě pekelně vystrašila!
Ale stěžovat si můžeš. Napiš její jméno sem, do diskuse.
Hele, fakt nepokládám za pravděpodobné, že bys potřebovala „malý mořský lék“ ![]()
Mimochodem tu diskusi „Homeopatie - léčebný postup“ uvádím vždycky, když chci ukázat, jak se homeopatie dělat nemá.
Máš strach z odlesků. Máš epilepsii? Člověk není schopen předepsat celkový lék sám sobě. U chřipky nebo na kašel možná ano, ale v případě celkového léku ne. Dokladem jsou studenti homeopatie (včetně mě), kteří mají pocit, že právě ten nebo onen lék naprosto přesně odpovídá jejich problémům. Málokdy se trefí…
Většinou se uvádí, že nesprávný lék pacientovi neublíží. Jenže ono to není pravda. Nesprávný lék může v organismu vyvolat změny, ale nikdy nevyvolá léčivé změny. Já třeba po nesprávném léku trpěla pekelnou únavou. Naštěstí mám schopného homepata, dokázal mi najít správný lék. Prostě i já jsem přišla na to, že se sama nevyléčím, ale dobrého homepata jsem hledala dlouho a našla až na třetí pokus.
Jo, strach z odlesků mám. Nemám epilepsii, ale když se podívám do ostrého světla, tak se mi udělá zle - občas mi začnou mrtvět prsty u nohou, pak na rukou, jeden po druhém, pak mi zmrtví jazyk a zapomínám slova a nemůžu mluvit. Také je to spojeno s poruchou vidění. Když to všechno odezní, začne mi šílená migréna. Protože už to ale znám, beru si Ibalgin už při ztrátě zraku a tak se mi daří postup zastavit.
Vůbec nevím, co mám dělat
Prostě už si nemohu dovolit dalšího homeopata a další balík peněz
Ale pořád mi to nedá - co když někde existuje nějaký opravdu dobrý a pomůže mi hned napoprvé?
Jo a jmenuje se Petra Cihlářová. Nechci jí ublížit, možná je to jenom obrovská chyba v komunikaci mezi mnou a jí, ale já s ní prostě mám tuto zkušenost. Na internetu má perfektně ošéfovaný marketing, všechny vyhledávače ji vyplivnou na prvních místech, ale v diskuzích jsem nenašla nic pozitivního ani negativního. Od mojí známé jsem slyšela zprostředkované negativní hodnocení.
Macko,
a tu migrénu z ostrého světla jsi měla už dřív? Hádám, že ne. Nebo?
Macko,
napsala jsem ti SZ. Hoď mi do SZ i odpověď, nechci tě totiž nutit dávat na Internet příliš soukromých informací.
Na rovinu říkám, že není možné, abychom spolu přes Internet našly správný lék. Ale pokusím se tě navést, jak se z té situace dostat.
A později sem hodíme stručné shrnutí, protože každá věc by měla mít svůj konec.
Ok?
@Macka1 Vím, že je to diskuze staršího data, ale jen přidávám zkušenost s paní Cihlářovou. Ani mně nepomohla. Pravila, že se „lék“ musí hledat atd., ale po půl roce nulové změny mě to přestalo bavit. Nabyla jsem dojmu, že ze mě jen tahá peníze.
U p. Cihlářové jsem se léčila, nepomohla mi a moje problémy se po nasazení jejích homeopatik velmi zhoršily! Jsem z toho zoufalá…Cena vstupní konzultace je vysoká - 2200 kč, čekala jsem tedy, že je to zkušená homeopatka. Když jsem jí napsala, že se moje potíže zhoršily, odpověděla, že to tedy bude chtít další konzultaci za 800 Kč…myslím, že když mi dala evidentně špatný lék, který mi problémy zhoršil, měla by mi dát lék nový a neúčtovat si 800 Kč! Hledám si jiného homeopata…
@Jankap píše:
Macko,
tak tohle je dobrej vtip!![]()
![]()
Pokud bude mít Radar Opus, tak ti pomůže
![]()
![]()
Promiň, že se směju, vím, že tobě do smíchu není. Hned vysvětlím proč:Pacient homeopatovi řekne informace o sobě, o své nemoci a jejích projevech. Homepat hledá, které léky by tomu stavu mohly odpovídat. Pacient např. řekne, že má veliký strach z vody. Pokud nemá homeopat příslušné léky v hlavě, tak si vezme tzv. repertorium, najde si „mysl - strach - voda, z“ a vidí, že tento strach mají léky Phosphorus, Lyssinum, Stramonium, v menší míře Hyoscyamus.
Repertorium je tedy pomůcka k vyhledávání, buď ve formě knihy nebo počítačového programu. Za nejlepší jsou považovány programy společnosti Archibel - Rada Opus je z nich nejlepší a nejnovější. Homeopat si může koupit základní verzi za 8,5 tisíce, kde má repertorizační program a základní literaturu, nebo si připlatit větší objem literatury. Nejdražší verze stojí přes 40 tisíc.Ale pokud nemá homeopat znalosti, Radar ho nezachrání.
Bez znalostí totiž neví, jak se jednotlivé léky v rubrice „strach z vody“ liší. Že Phosphorus má strach z vody, kde nestačí, Lyssinum se bojí odlesků objevujících se na vodě, protože z nich může dostat epileptický záchvat, a při zvuku tekoucí vody se počurá, Stramonium nesnese mít hlavu pod vodou, bojí se, že se udusí a tak.
A i kdyby snad tohle věděl, tak nesmí předepsat jen na základě jedné věci, tedy strachu z vody.
Když to shrnu, Radar homepatovi pomůže, ale práci za něj neudělá.A ty prý potřebuješ jeden z „malých mořských léků“…
Připomíná mi to tenhle případ .
Já to řeknu jinak. Chodila jsi k ní víc než rok, dostala jsi OSM různých léků a výsledek žádný. To znamená, že ŽÁDNÝ z těch léků nebyl správný!
Jaká je tedy pravděpodobnost, že skutečně potřebuješ "jeden z ‚malých mořských léků‘“?????
Repetitorium je na netu?