Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěla bych se zeptat maminek, které dávájí nebo dávaly homeopatikum Sedalia, jestli opravdu pomůže se spinkáním.
Malá sice spí pěkně - 3 hodinky přez den a v noci 11 - 12 hodin .
Akorát, že se mi v noci co hodinu budí s pláčem - jakoby se bála
.
Začala jsem si ji brát k sobě do postele, tak spí klidněji, zato já se nevyspím skoro vůbec.
Opravdu to pomáhá proti nervozitě a navozuje klidný spánek??
Děkuji
Nejde asi říct, zda to pomáhá - Sedalia je homeopatický sirup složený z několika homeopatik, které řeší obvyklé příčiny nespavosti. Pokud se do nich trefí, tak by zabrat měl. Pokud ovšem dítě trpí nespavostí z jiného důvodu, tak nezabere. Ale za zkoušku nic nedáš, já jsem také včera zahájila „léčbu“.
já právě ještě váhám, už jsem to sice koupila, ale pořád doufám, že to přejde
V tom sirupu není nic chemického ani „škodlivého“, tak ho klidně vyzkoušej… já se chystám dávat jednu lžičku jednou denně asi 5-10 dní, pokud nezabere, tak dítě bohužel není v obraze daných složek.
ahoj já jsem to také koupila, malá byla neklidná a podrážděná, dala jsem jí to jenom jednou a je pravda, že večer byla klidnější a lépe spala. radila jsem se s doktorkou a ta mi to přímo doporučila, že je homeopatikum a neublíží jí to.
Já mám se Sedalii taky dobrou zkušenost. Když holkám rostly stoličky bylo to o nervy a sirup zabral.
Taky se připojuji s dotazem, máme 9. měsíců, 10,6 kg. Můžem to zkusit? Co myslíte?
My jsme na radu doktorky malému kvůli nervozitě a problémům se spaním Sedalii dali asi v 10 nebo 11 měsících a u nás teda vůbec nezabírala, naopak mi přišlo, že je po ní ještě divočejší ![]()
naší malé už jsou sice 2 roky(dávala jsem jí to cca před půl rokem), ale doma jsem to měla už dřív.Když malý rostly stoličky(před prvním rokem), dávala jsem jí sirup Nurofen, ale pak mi doktorka poradila toto.je to na celkové sklidnění,já bych to zkusila.myslím si že uškodit by to nemělo.
My jsme na radu doktorky malému kvůli nervozitě a problémům se spaním Sedalii dali asi v 10 nebo 11 měsících a u nás teda vůbec nezabírala, naopak mi přišlo, že je po ní ještě divočejší
Na každýho působí něco jiného.Staršínu synovi dali na pohotovosti Dithiaden po vosím bodnutí(že prý bude spát a bude mimo
)a on řádil doma až do půlnoci ![]()
ještě se chci zepta, kdy jste dávali? Tešn před spaním, nebo hodinu před??
ivma6 píše:
My jsme na radu doktorky malému kvůli nervozitě a problémům se spaním Sedalii dali asi v 10 nebo 11 měsících a u nás teda vůbec nezabírala, naopak mi přišlo, že je po ní ještě divočejší
To je klasický účinek nesprávně předepsaného léku. On zabral, působil, ale protože to nebyl správný lék, tak jeho efekt nebyl léčivý, ale zhoršující.
simi20 píše: … myslím si že uškodit by to nemělo.
Může to udělat to, co u ivma6, tedy zhoršit situaci.
Nejsem pro to, aby se homeopatika zkoušely metodou pokus/omyl. Ale když už, tak brát lék tak 3-4 dny. Pokud se to nezlepší, tak už nedávat.