Motání hlavy, závratě

Anonymní
28.8.19 12:33

Motani hlavy,závratě

Chtěla bych se zeptat, cca před 3-4 měsíci, mi začali problémy, motani hlavy, závratě, záškuby levé ruky, pan neurolog mě poslal na MR, bez nálezu. Po té mě poslal na EEG stim ze tam je nález na epilepsií, po té mi tedy, předepsal léky Levetiracetam, bohužel po lécích mi začaly záškuby v levé ruce a nebyla jsem schopna vydat ani hlásku, po té mě tedy odvezla sanitka, v nemocnici mi udělali veškeré vyšetření, vše bylo v pořádku. Paní doktorka mi napsala jiné Lamictal bohužel to bylo jedno a to samé, měla jsem ještě horší motani hlavy, závratě a stavy úzkosti, jela jsem tedy na psychiatrii tam mi pak doktor předepsal Eliceu, malinko se to zlepšilo, byla jsem i na vyšetření Tetanie a také výsledky v pořádku, od té doby mi můj neurolog nepředepsal žádné prášky, jako by si byl vědom že něco zanedbal, těžko říct. Jsem teď v 8 týdnu těhotenství, a bohužel nemohu nikam, vyjdu ven a hned se mi začne šíleně motat hlava :( prosím můžete mi někdo poradit, nebo říct co by to mohlo být? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.8.19 12:42

Ono zkoušet nové léky v těhotenství, nevím.

Sama mám problém s léky a jsou lékaři, kteří to vzdali a jsou lékaři, kteří to se mnou zkoušejí dál. A je to fakt velký rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
92
28.8.19 12:50

Ty léky jsem brala ještě před tím než jsem byla těhotná

@Anonymní píše:
Ono zkoušet nové léky v těhotenství, nevím.Sama mám problém s léky a jsou lékaři, kteří to vzdali a jsou lékaři, kteří to se mnou zkoušejí dál. A je to fakt velký rozdíl.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.19 12:58
@pepushky píše:

Ale nyní jsi těhotná, takže asi nic zkoušet nebudou, pokud nebudou muset.
Já se léčila jen s migrénou a v prvním těhotenství jsem na migrénu dostala paralen tablety a dětské paralenové čípky - což obojí v žádném případě nepomohlo.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
28.8.19 13:16

Hele co fyzioterapie, teoreticky to může být od krční páteře?

Jinak elicea je v těhotenství bezpečná, takže pokud pomáhala, tak je na zvážení, jestli není lepší ji užívat. Na zvážení společně s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.8.19 13:47

@OuAno Eliceu jsem s lékařem, probírala a v pořádku, tak opravdu nevim, nic mě nebolí, jen když vyjdu ven tak hned se ki začne šíleně motat hlava,:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.19 13:59

Neuroborlioza… kliste, komar… Akorat bacha, testy doktori moc delat nechteji, a kdyz, tak jen ten nejlevnejsi, ktery ma 50 % prukaznost. Ja mela to same, s casem se to zhorsovalo a posilali me na psychiatrii. Neuroboreliozu a systemovou boreliozu mi prokazaly az drazsi testy a odber mozkomisniho moku. Je treba si to vyhadat. Moje „volani“ vzala na vedomi az asi 5. lekarka - primarka neurologie. Kdyz zjistili, co mi je, radili se s nemeckou klinikou jak postupovat, a to diky kombinaci chronicke a pozdne akutni nemoci. Libam ji ruce za to, ze me neodbyla a verila mi a ja dnes funguji normalne (nevidela jsem, skoro nechodila a temer nemohla spat, porad jsem mela pred ocima bilou tmu, obrovske bolesti hlav, kloubu, atd., zacalo to jako tobe, zadny flek ani radobychripka). Obcas se to vraci, ale spise lokalne. Totalni vyleceni podle nekoho neni mozne, podle nekoho ano, ale zamena to 6+ mesicu kombinaci 2-3 atb. To si necham v zaloze… DOBRA ZPRAVA JE, ZE K PRELECENI STACI ANTIBIOTIKA.

Nech si udelat specialni testy!

• Citovat
  • Upravit
92
28.8.19 14:07
Zatím mě vůbec nic nebolí,akorát se mi hůře dýchá,a bolí mě oči @Anonymní píše:
Neuroborlioza… kliste, komar… Akorat bacha, testy doktori moc delat nechteji, a kdyz, tak jen ten nejlevnejsi, ktery ma 50 % prukaznost. Ja mela to same, s casem se to zhorsovalo a posilali me na psychiatrii. Neuroboreliozu a systemovou boreliozu mi prokazaly az drazsi testy a odber mozkomisniho moku. Je treba si to vyhadat. Moje „volani“ vzala na vedomi az asi 5. lekarka - primarka neurologie. Kdyz zjistili, co mi je, radili se s nemeckou klinikou jak postupovat, a to diky kombinaci chronicke a pozdne akutni nemoci. Libam ji ruce za to, ze me neodbyla a verila mi a ja dnes funguji normalne (nevidela jsem, skoro nechodila a temer nemohla spat, porad jsem mela pred ocima bilou tmu, obrovske bolesti hlav, kloubu, atd., zacalo to jako tobe, zadny flek ani radobychripka). Obcas se to vraci, ale spise lokalne. Totalni vyleceni podle nekoho neni mozne, podle nekoho ano, ale zamena to 6+ mesicu kombinaci 2-3 atb. To si necham v zaloze… DOBRA ZPRAVA JE, ZE K PRELECENI STACI ANTIBIOTIKA.Nech si udelat specialni testy!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.8.19 14:08

Zatím mě nic nebolí,jen se mi hůře dýchá,a bolí mě oči

@Anonymní píše:
Neuroborlioza… kliste, komar… Akorat bacha, testy doktori moc delat nechteji, a kdyz, tak jen ten nejlevnejsi, ktery ma 50 % prukaznost. Ja mela to same, s casem se to zhorsovalo a posilali me na psychiatrii. Neuroboreliozu a systemovou boreliozu mi prokazaly az drazsi testy a odber mozkomisniho moku. Je treba si to vyhadat. Moje „volani“ vzala na vedomi az asi 5. lekarka - primarka neurologie. Kdyz zjistili, co mi je, radili se s nemeckou klinikou jak postupovat, a to diky kombinaci chronicke a pozdne akutni nemoci. Libam ji ruce za to, ze me neodbyla a verila mi a ja dnes funguji normalne (nevidela jsem, skoro nechodila a temer nemohla spat, porad jsem mela pred ocima bilou tmu, obrovske bolesti hlav, kloubu, atd., zacalo to jako tobe, zadny flek ani radobychripka). Obcas se to vraci, ale spise lokalne. Totalni vyleceni podle nekoho neni mozne, podle nekoho ano, ale zamena to 6+ mesicu kombinaci 2-3 atb. To si necham v zaloze… DOBRA ZPRAVA JE, ZE K PRELECENI STACI ANTIBIOTIKA.Nech si udelat specialni testy!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.8.19 14:19

@pepushky aha, jestli je to jen venku a doma je všechno v pohodě, třeba i při vstávání z postele, tak to může ukazovat na panickou poruchu s agorafobií - zejména pokud na to pomáhalo antidepresivum.

To že k tomu nevnímáš úzkost podporuje tu variantu s panickou poruchou - tam je příznačné právě to, že lidi mají hodně silné ochrany před negativními emocemi, takže si jich nemusí být vědomí, ale tyto pak škodí podivnými příznaky. Je blbé, že zrovna na tom eeg bylo něco, co neurologa vedlo k nasazení léků, co to zjevně zhoršili.

Jestli jsi z Jihalvy, zkus se objednat u doktora Roubala v Brodě, je vážně skvělej a vnímavej a zkus ho použít jako druhý názor a případné vyloučení či ověření oné panické poruchy. Zároveň je i skvělý terapeut-

Najít si dobrou instruktorku jógy a důkladně cvičit tak, aby sis rozpustila případné blokace a zpevnila jádro - to při porodu jen pomůže a taky aby tě k tomu naučila dechová a relaxační cvičení. To může jen a jen pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
28.8.19 14:22
@Ou píše:
@pepushky aha, jestli je to jen venku a doma je všechno v pohodě, třeba i při vstávání z postele, tak to může ukazovat na panickou poruchu s agorafobií - zejména pokud na to pomáhalo antidepresivum.

To že k tomu nevnímáš úzkost podporuje tu variantu s panickou poruchou - tam je příznačné právě to, že lidi mají hodně silné ochrany před negativními emocemi, takže si jich nemusí být vědomí, ale tyto pak škodí podivnými příznaky. Je blbé, že zrovna na tom eeg bylo něco, co neurologa vedlo k nasazení léků, co to zjevně zhoršili.

Jestli jsi z Jihalvy, zkus se objednat u doktora Roubala v Brodě, je vážně skvělej a vnímavej a zkus ho použít jako druhý názor a případné vyloučení či ověření oné panické poruchy. Zároveň je i skvělý terapeut-

Najít si dobrou instruktorku jógy a důkladně cvičit tak, aby sis rozpustila případné blokace a zpevnila jádro - to při porodu jen pomůže a taky aby tě k tomu naučila dechová a relaxační cvičení. To může jen a jen pomoci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
28.8.19 14:27

Ahoj, s podobnými problémy jsem si „užila“ dost. Neuroborelioza mě napadla taky, jak píše anonym nade mnou. Ovšem ano, 100% potvrzení nebo vyloučení diagnozy jde jen odběrem mozkomíšního moku. Ten „umí“ odhalit i jiné problémy. Napadal mě taky tetanie, ale píšeš, že tu vyloučili. Mám jí, v kombinaci s dávno získanou a dlouho neléčenou boreliozou plus migrenou, a bylo to žůžo svýho času :) Nicméně jsem teď v pohodě. U všeho, co souvisí s neurologií, hraje šílenou roli stres. Těhotenství zas „oslabuje“ maminku, takže i to může být příčina, proč se problémy zhoršují. Zkus nadhodit tu boreliozu u doktora. Je fakt, že někteří na to vůbec neslyší a podceňují to. Samozřejmě jsou i horší diagnozy ve vzduchu, jako roztroušená skleroza, ale máš negativní MR. Nemáš nějaký stres uplně z jiného směru? Partner, rodina, práce??? Mě vyléčila změna práce… i když samozřejmě tetánii budu mít pořád a na boreliozu mi antibiotika nezabraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.19 14:29

A bolí tě oči kdyz si je jakoby zamáckneš?

• Citovat
  • Upravit
92
28.8.19 14:57

Celkem ano

@Anonymní píše:
A bolí tě oči kdyz si je jakoby zamáckneš?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.19 16:06

Tlak v ocich by mohl byt tlak zpusobeny mozkomisnim mokem… Mne kdyz ho brali, tak mi pry prystel. Oci bolely hodne a hlavu jsem otacela (trochu) jen s namahou. Ja bych tu bych tu borelku nechala prosetrit. Ale pricin muze byt 100. Dobre je, ze mas cistou MR. Roztrousena skleroza, kterou mi hrozili, by byla bezkonkurencne horsi… Tak drzim palce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex