Penicilin a těhotenství

Anonymní
16.2.13 20:11

Mou být vážné následky?

Dobrý den, omluvám se za anonymnitu, ale potřebuji radu pro mou kamarádku.
Kamarádka se snaží asi půl rok o druhé miminko. Snaží se nejíst léky, snaží se stravovat zdravě.. Už proto, že první mimčo se jim narodilo a mělo vážné zdravotní problémy tak má teď tento problém..
Tento týden dostala 3dny nonstop 39 horečky, Penicilin, chřipka, musela si dát paraleny dokonce ibuprofen, protože teploty i přes den nešly dolů pod 38,5.
Minulý měsíc menstruaci dostala tento ne a říkala, že má strach, že právě nyní se to právě povedlo..
Nevím, co ji mám poradit, sama se v tom nevyznám, ale může tento stav nějak víc ovlivnit začátk vývinu buněk.. Teď by měla být dalo by se říct, v uplném začátku což je po první menstruaci…
Test si zatím nedělala, předtím bylo brzo a potom dostala hodrčky a říkala, že na kontrolu se dostane až příští pátek…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101702
16.2.13 20:14

V úplném začátku je to všechno nebo nic, takže nemá smysl to nějak řešit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140

V takhle rané fázi těhotenství by to nemělo ublížit ničemu, takže klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Omlouvám se za chyby, tento týden doma leží, do lékarny se dostane v pátek, ale říkala

• Citovat
  • Upravit
3361
16.2.13 20:16

Mohou i nemusí…kamarádku na začátku těhu prosvítili rentgenem a malá je už 8 let na světě :) Jiná kamarádka také brala antibiotika a nic se nestalo. O jiné zase vím, že to bylo špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.13 20:16

Její první dítě mělo zhoubný nádor, když se narodilo a říkala, že neví, jak by to dál řešila, jestli těhotenství takto nechat..
Proto chtěla slyšet názor, těch co se nebojí, ona se bojí všeho

• Citovat
  • Upravit
2566
16.2.13 20:17

Ahoj, já bych jí uklidnila, že pokud nějaké mrně je, ještě není s matkou spojené pupečníkem a placentou, tudíž mu žádné léky ublížit nemohou. Navíc PNC, Paralen i Brufen je v počátku těhotenství povolen.
A upřímně mezi námi, pokud by infekce či choroba byla tak vážná, tělo má víc rozumu než my a záhy poškozené zárodky vyloučí(omlouvám se nenapadlo mne lepší slovní spojení).
Mělo by to být v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
16.2.13 20:19

Nevedela jsem ze jsem tehotna a hrozne me bolela hlava a bricho tak jsem behem tydne snedla si deset brufenu. A dalsi tyden jsem zjistila ze jsem tehotna. Par dni pred testem jsem pila toniky a vino. Tahala jsem hodne tezky veci. Uz jsem skoro na konci tehotenstvi. Holcicka je sice mensi ale asi tohle vliv opravdu nemelo. Mela jsem v prvnim trimestru opravdu velkou migrenu a sam gynekolog mi radil at si jeden brufen vezmu i v tehotenstvi. Takze at se nestresuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
16.2.13 20:20

Mě doktorka říkala, že prvních 14 dní je vajíčko v jakémsi vaku či obalu a vyvýjí se bez ohledu na matčino tělo. Takže by to na zárodek úplně první dny vliv mít nemělo. Ať je v klidu a rychle se uzdraví.
Tenkrát jsem volala doktorce a konzultovala s ní nějaké léky, také jsem brala atb a ještě nějaký driják. No naštěstí jsem nakonec těhotná nebyla. No a den před tím, než jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem se trošku opila :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.2.13 20:21

At je v klidu, mimču to nevadí, takhle v začátku fakt ne, kdyby byla nějaký 7_8tt tak by spíš vadily ty horečky, já každé těhu začínala angínou a atb ;) a všichni se narodili v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.13 20:22

Ona se bojí i těch horeček..
Měla opravdu nonstop tři dny přes ten 38,5 i ráno a večer k 40 a pak další tak pozvolna, dnes, včera..
Já jsem jenom chtěla, slyšet váš názor, i na ty léky, protože denně si prý dala i 4 do toho dvakrát penicilin a srážela horečku, tak toho je víc najednou

• Citovat
  • Upravit
29577

Plod se placentou začíná s matkou spojovat až někdy v 6 tt, do té doby se vyživuje samostatně, ze žloutkového váčku. Takže klid. Jestli není dál…
Já jedla při posledním těhotenství Warfarin, ten způsobuje vážná poškození plodu, kdyby to bylo dál, než po 6 tt, naštěstí jsem na těhotenství přišla v 5 tt, mám úplně zdravou dceru. ;)

Příspěvek upraven 16.02.13 v 20:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658

Mě taky dr. říkal že kdyby něco ták pár brufenů můžu.. samo jen když bylo nejhůře.. ale malej je uplně v pohodě a to jsem ze začátku pila a kouřila než jsem to zjistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.2.13 20:25

Myslím, že lepší srazit horečku než nejíst léky. U hodně vysoké horečky je prokázán teratogenní vliv na plod, v takto ranné fázi není embryo ani napojení pořádně na matčin oběh, tudíž pro nej je největší ohrožení horečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.2.13 20:35
@Anonymní píše:
Ona se bojí i těch horeček..
Měla opravdu nonstop tři dny přes ten 38,5 i ráno a večer k 40 a pak další tak pozvolna, dnes, včera..
Já jsem jenom chtěla, slyšet váš názor, i na ty léky, protože denně si prý dala i 4 do toho dvakrát penicilin a srážela horečku, tak toho je víc najednou

penicilin je ok, ještě neví ani jestli je těhu ;) a ty první tt je to ok, bud vše ok nebo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí