Mouční broučci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
511
4.12.07 09:32

mouční broučci

Ahoj holky
Asi pred dvema mesici jsem si donesla s moukou domu moucny broucky. Teda aspon si myslim, ze jsou to oni-asi 2mm velici, pevni, hnedi a maji takovy maly bily housenky.
Nejprve jsem si jich vsimla v te mouce a tak jsem vse okamzite vyhazela a vytrela, ale vcera jsem je objevila v koreni, tak jsem opet vse vyhazela a vytrela. S baterkou v ruce (manzel se mi smal, ze jsem jako v kriminalce Las Vegas) jsem prosla ostani potraviny, policky…a tam uz jsem nic nenasla.
Jakou mate zkusenost s likvidovanim tady tech potvor. Je nutny vyhazet uplne vse-i co se v danou chvili zda nenapadene, nebo staci vyhazet potraviny v nichz momentalne jsou ?? kam vsude se dostanou a co maji radi??
Uz jsem z toho nestastna, kuchyn uz mam naprosto sterilni, ale mam proste strach ze nakladli vajicka i nekam, co neni na prvni chvili poznat…

Diky moc Alca

PS: Pri hledani infa na netu, jsem nasla jak si z nich pripravit jakesi jidlo (myslim to byli spagety). Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46
4.12.07 10:07

Ahoj, s tou likvidací moc neporadím, já to dělala tak, že jsem prošla všechny potraviny, přebrala jsem co jsem mohla, tak jsem i prosála…tenkrát jsem je našla i v kakau ( ne granku, ale kakau), ve spíži jsem měla asi půl kila červené mleté papriky, a protože byla v sáčku, tak vlezli i tam, přitom je to docela aromatické, ale moje největší přikvapení bylo, když jsem našla totálně rozežrané pytlíky s heřmánkovým čajem 8O . No hrůza, takže podle mě, všechno přebrat, a já ještě police ve spíži přetřela octovou vodou. Tak ať se jich zbavíš co nejdříve. Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
4.12.07 11:16

Ahoj,
mě trápí taky, potvůrky :x a včera mi sousedka poradila dát do regálů s nejvíce napadanými potravinami a popřípadě i do jejich sáčků bobkový list. Prý tuto vůni nemají rádi, tak uvidíme. Zkusila jsem to včera takže to není z mé strany 100% zaručené.

Tak boji zdar
Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
4.12.07 11:16

Ja je jednou nasla v chilli :lol: asi maji nejaky zvlastni chute.
Vyhodila jsem to i se sklenickou a nikde jinde uz nebyli.

• Citovat
  • Upravit
5784
4.12.07 11:50

můžu potvrdit že milují heřmánkový čaj. taky jsme je tam nedávno našla :twisted: Já vyhazuju jen potraviny kde je najdu a ostatní před použítím vždy zkontroluju. ( po jejich náletu) pokud je klid tak ani na to nekoukám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
4.12.07 11:51

Holky diky za typy
S tim bobkovym listem nevim, protoze jeden broucek byl i v pytliku s nim. Mela jsem to koreni dany v krabici-jako ty rozdelany pytliky, ktery se min pouzivaji a byli treba v bylinkove soli 8O No vse slo do odpadku a ty hned do popelnice.
A vy co ste je meli a veci zlikvidovali, tak uz se nevratili??
 ALca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
4.12.07 11:56

mě se nevrátili, ale tak jednou do roka je vždy asi s něčím přinesu, protože s nimi musím bojovat, ale pak je zase klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
4.12.07 12:59

Taky je občas v něčem objevím… nedávno jsem je našla v pytlíku, ve kterém předtím bylo celozrnné pečivo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
5.12.07 01:00

když si nejsi jistá, jestli v něčem jsou nebo ne, tak ten pytlík, co si myslíš, že tam nejsou a nechceš to kvůli tomu vyhodit, kdyby jako přece jen tam byli, tak to dej do druhýho dne do mrazáku. ty případný vajca nebo i ty broučky to zabije. takže když tam náhodou fakt budou, tak vyhodíš to pak stejně, jak na to jednou přijdeš (když na to teda přijdeš :wink: ), ale nebudou se ti dál množit.
(píšu to jak trotl, pozdní noční hodina...... :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytka
27.10.11 19:01

broučci v surovinách

obnovuji tutu diskuzi mám s těm broučku stejný problém , máte ještě někdo takový problém, vymyla jsem vytřela, vyhodila postižené suroviny a stejně jeto zpět? Kde seto bere a cotoje? Nevíte jak sety potvory jmenujou?
Nemá to co společného s octomilkama, ovocnýma muškama? Těch tu máme taky trošku více na podzim ted sejich nemůžu zbavit. :roll:

• Citovat
  • Upravit
705
21.10.15 22:50

Má někdo novou zkušenost z vyhubením :roll:.Dnes jsem našla v mouce všude i v dozách normálně stovky si tam hověli :zed: v doze, vypadají jako menší vši a někde jsou i bílé mezi nimi co toje nevím, hlavně jak to vyhubit. Už to mám podruhé, zrušila jsem špíz a ted znova :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.10.15 23:03

Podle popisu bych řekla, že by to mohly být pisivky. Taky jsem vyházela kde co. Nakonec mi pomohlo postupně strčit vše na dva dny do mrazáku (mouky a podobně). Od té doby mám zatím klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
21.10.15 23:19

Před chvíli jsem to naházela do pytle všechnu mouku :zed: v každé jsem viděla jak to lezlo. Zítra zbytek potravin zkusím dát do mrazáku-hlavně těstoviny, mám jich plno 8o škoda vyhodit. Ještě co na ně zabere, něco budu muset koupit :nevim:.Už mě to nebaví, jednou jsem vyházela celou špajzu a celou jí zrušila, ted jsem si dávala jen do linky co potřebuji po ruce při vaření a znovaaaa :zed:.Už asi nebudu dělat zásoby, a budu si nakupovat na týden, já mám vždy mánii, vše do zásob. Hlavně se bojím at se mi tím nezamoří nová linka, at se to dá vyhubit.Ta pisiva tomu odpovídá nejvíc i podle obrázku an netu no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
22.10.15 00:03

Špajzku jsem tenkrát celou vystěhovala a komplet všechny škvíry, šuplíky a zákoutí jsem hodně důkladně vyluxovala na maximální výkon. Potraviny, kde jich bylo hodně jsem vyházela a tam kde jsem nic neviděla, nebo mi přišlo, že jich je tam pár, jsem nastrkala do toho mrazáku. Taky jsem si pořídila takový ty uzavíratelný dózy. No naštěstí to zabralo. Občas je v bytě potkám, ale naštěstí „pouze“ na wc. Bohužel nám lezou mrchy ze stoupaček. Holt panelák… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
22.10.15 13:51

Tak já zrovna vše narvala do mrazáku, fakt to nechci znova vyhazovat :zed:.A utřela vše savem, vystříkala sprejem co jsem rychle vzala do ruky v kaufu a můžu doufat :roll:.Zatím jsem ani jednu nezahlédla při tom úklid, ani v otevřeném koření, čaji ani v cukru, soli, v rýži, takže snad byli jen v té mouce.Ale taky se teprve mohli rozmnožovat, že? Snad ten mrazák tomu zabrání, pokud ano.No já je právě měla nejvíc jak kupu vešek v té doze a pak v té mouce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný