Moučnivka a očkování

681
24.2.16 08:54

Moučnivka a očkování

Hezký den,
můj malý syn má moučnivku a měl by jít na první hexavakcínu. Jelikož jsem se dočetla, že moučnivka souvisí s oslabením imunity, tak mám obavy z toho očkování. Navíc měl syn i boláčky u konečníku, tak se asi moučnivka rozšířila. Na internetu jsem našla jen diskuzi nějaké paní, která dávala moučnivku a očkování do souvislosti se smrtí svého miminka, to mě dost vyděsilo… Podle mé mudr. je to nesmysl.
A tak se ptám na vaše zkušenosti - byli jste očkováni s moučnivkou? A vše OK?
Děkuji moc za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
24.2.16 08:56

@knupka ne, nešla jsem na očkování v takovém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
24.2.16 09:05

U nas se ockovalo

Ps; doktorka o tom vedela a byla jen trochu na jazycku, potirala jsem to fialovou vodickou na afty, odeznivalo to, tak pohoda.. Asi by byla lepsi konzultace s dr

Příspěvek upraven 24.02.16 v 09:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
24.2.16 09:08

@knupka : syn byl očkování při moucnivce na TBC, ale tam to prý nevadilo kvůli tomu, že reakce je až za několik týdnů a doopravdy to bylo v pohodě, když mu začalo místo po očkování hnisat, tak už moucnivku neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85311
24.2.16 09:09

@knupka moucnivka je kvasinka, navic jste ji meli asi i kolem zadecku. Vyres moucnivku a pak az ockuj, ockovani neutece, kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
24.2.16 09:12

Já bych počkat chtěla, ale dr. tlačí. Je mu 3,5 měsíce. Chtěla ho očkovat ve 3 měsících, ale kašlal a měl rýmu. Říkala, že lehké nachlazení nevadí, ale já nechtěla. Teď má tu moučnivku, já bych chtěla počkat a dle ní to opravdu nevadí.
Jinak to není špatná dr., vysvětluje a je ochotná, jen říká, že by se s očkováním nemělo otálet, že jsou to vážné nemoci, proti kterým se očkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.2.16 09:16
@knupka píše:
Já bych počkat chtěla, ale dr. tlačí. Je mu 3,5 měsíce. Chtěla ho očkovat ve 3 měsících, ale kašlal a měl rýmu. Říkala, že lehké nachlazení nevadí, ale já nechtěla. Teď má tu moučnivku, já bych chtěla počkat a dle ní to opravdu nevadí.
Jinak to není špatná dr., vysvětluje a je ochotná, jen říká, že by se s očkováním nemělo otálet, že jsou to vážné nemoci, proti kterým se očkuje.

kdyby byla dobrá, tak takovou kravinu nevypustí.. my očkovali až 5,5 m.. teď čekáme už víc jak 2 m, protože kluk není 100% a naše dr sama říká, že dokud si nejsme jistý, že je v cajku, neočkujem. vždyť máte čas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85311
24.2.16 09:17

@knupka no, za me teda vadi i lehke nachlazeni, pokud doktorka neresi to, nedivim se, ze neresi ani moucnivku. Je to Tve dite a ty rozhodujes a neses za nej zodpovednost. Doktorce je to jedno, ta jen pichne injekci. Muzes zmenit doktorku, kdyz si v tomto nerozumite. Moje by teda neockovala, ale my ji uz jednou zmenili z podobneho duvodu. A ockovani jeste klidne pocka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
24.2.16 09:19

Dobře, budu si stát za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
24.2.16 09:21

Já jsem jen chtěla vědět, na kolik je ta moučnivka při očkování nebezpečná, nebo jestli to opravdu nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85311
24.2.16 09:28
@knupka píše:
Já jsem jen chtěla vědět, na kolik je ta moučnivka při očkování nebezpečná, nebo jestli to opravdu nevadí…

Poslala jsem Ti SZ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
24.2.16 09:41

@knupka ahoj, syn také trpěl na moučnivku. Poprvé mu kvůli tomu dr. odložil očkování o týden. Mezi tím se mu to trochu zlepšilo a pak ho normálně naočkoval. Ale také mi říkal, že to nemá vliv. Jinak synovi zabralo, až když jsem mu dávala biogaiu 2× denně 5 kapek, mazala octenidolem a cca za 10 dní bylo po.

PS. Tu diskusi, co zmiňuješ, jsem také četla a také mě dost vyděsila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
24.2.16 09:46

@knupka aktuální téma pro mě také. Syn dostal první očkování v 8m (kvůli jiným zdrav. problémům), v tu dobu jsem objevila moučnivku. Dr. říkala, že to nevadí. Nicméně po očkování se mu moučnivka vrátila (ihned ten večer měl zase potah v pusince, i když v ordinaci nic neměl), a bojujeme s ní už dva měsíce, nic nezabírá. :( Teď máme jít na přeočkování a budu ho odkládat. Chci nejdřív, ať se zbaví té pitomé moučnivky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.2.16 09:55

Počkala bych, s očkováním není kam spěchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
24.2.16 09:58

A diva se vas dr. pri poradnach prckovi do pusy? Moje ne a mamka se dost divila… prisla jsem si na tu moucnivku sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek