Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chodily byste s dětmi ven bez očkování, máme jednovajka(4měs. korigo.)Máme odklad na očkování minimálně do dubna.Ven jsme nechodili, ani nechci, protože dodržuju s dvojčaty pevný režim, pořád krmíme co 2-3hodky a musela bych je sama ve vajíčkách donést do kočárkárny, přendat do kočáru a složitě vyjet z domu.No šílená„operace“a na to fakt nemám čas.3-4hodky spinkají přes den na balkoně, v lodžii, takže čerstvého vzduchu mají dost.Jen rodina na nás tlačí ať chodíme ven, na návštěvy…a my nechceme, bojíme se ať něco nechtnou, když nejsou očkovaní. Chodily byste ven? nebo měla jste některá taky pozastavené očkování a jak jste to dělaly?
Tak i neockovane děti chodí ven a žijí úspěšně třeba i několik let
trochu moc to hrotis, to jako fakt nikam nechodis?
Mám tříletého neočkovaného a žijeme bez omezení ![]()
Choďte normálně a zbav se strachu ![]()
Ahoj, syn narozen ve 37+0tt a i přesto že ještě nebyl očkovaný tak jsem s ním chodila normálně na procházky, jezdila na návštěvy a dokonce i byla na nákupu v supermarketu a nijak mu to neublížilo. Jediné na co jsem dávala pozor, aby k němu nechodila žádná nastydlá nebo nemocná návštěva
Predstava, ze uz 4 mesice nechodis ven a jeste dva budes - to by me jeblo. Nevymetala bych obchodaky, ale po návštěvách klidne.
Znama ma holcicku, mela odlozene odckovani az do roka. A chodila normalne ven.
@axlpol Jo, chodila bych ven. Jako být doma zavená 4 měsíce se dvěma harantama, tak jsem v Bohnicích.
Holka dostala očkování taky až někdy po 4 měsíci a ven i mezi děti jsme normálně chodili.
Jen bych si ohlídala kašlajíci osoby (černý kašel), nic jiného z toho základního očkování chytnout v podstatě nemůžou.
@axlpol chodila jsem s dětmi normálně ven, s mladšími i do běžného kolektivu jako škola, školka apod.
Děti jsem měla očkované nejdříve ve 3 měsících, ale většinou až v 5. A nemohla jsem si dovolit zůstat s neočkovaným miminkem doma, protože starší děti mají svoje povinnosti jako např. škola.
Nejstarší dcera byla hypotrofická (narozená v 35tt s váhou 1270g), v termínu dostala akorát očkování proti TBC (je to 11,5 roku). Další očkování měla odložené kvůli špatnému přibírání a první dostala až v 8 měsících. Tak dlouho bych se doma zbláznila - bydlení v 1kk, rodina na druhém konci republiky. Takže jsme běžně jezdili k rodičům na 2-3 týdenní návštěvy, kde jsem se běžně potkávala se všemi lidmi, které zná mamka nebo já. Běžně jsme chodili do obchodů na nákupy. V žádném případě jsem ji nedržela v žádné izolaci ![]()
Děti nebyly očkované do 11.měsíců a ven jsme chodili.
Neumím si představit, že někdo nejde 5 měsíců s dětmi ven. To nějak nechápu. Když je to problém pro tebe, to nikdy nejste doma dva??? ![]()
Syn byl ockovany v 6m. Normalne jsme ven chodili, jen jsem ho nebrala do nakupnich center, supermarketu a MHD. Ale to nedelam ani ted. Z nemoci, ktere se ockuji muze byt nebezpecny cerny kasel, ale to je vetsi pravdepodobnost ze je nakazite vy jako rodice, nez ze by to chytnuli ze vzduchu na prochazce.
A ty seš pořád jen doma?
Já odkládám ze své vůle a chodíme ven, do kolektivů, obchodů, všude… ![]()
Nechodit ven, uz by me odvezli ![]()
Ja teda očkovala brzo, ve 2 mesicich, ale chodila jsem ven i predtim.
Mame hodne zaměstnaného tatinka a kdybych nenakoupila, umřela bych hlady. Nebyly to teda velky dlouhy vycházky, ale mezi lidi jsem normalne chodila. Bylo leto a nikdo neprskal.
Můj čtyřletý a dvouletá, oba bez očkování chodí normálně ven, do kolektivů i do školky. Nevidím v tom problém
@axlpol měla jsem to se synem. Ven jsme teda chodili od začátku, jak přestaly být kruté mrazy. Po šestinedělí běžné návštěvy, výlety. V 10 týdnech sice začal očkování, ale ve 3 měsících jsme dostali stopku kvůli srdíčku a i tak jsme běžně chodily ven a na návštěvy, jen jsem si pak hlídala, abysme nelezli k někomu, kdo je nemocný, ale to bylo jen kvůli plánované operaci, určitě ne kvůli pozastavenému očkování.