Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer Lucie,jsem moc ráda, že Vám ten gel taky tak báječně pomohl, je fakt úplně super, nevím, proč tady není registrovaný, ale mám pocit, že obecně by jsme miminkám mohli pomoct lépe, kdyby jsme měli dostupné stejné léky jako v zahraničí,a ti naši andílci se stou moučnivkou trápí hrozně, proto jsem taky vstoupila do této diskuse, přidala svůj názor a jeden gel nabídla mamince, která si už neví rady, a víte , co je nejlepší, že se po něm ta potvora už opravdu nevrací:-)))
tak jen přeji všem maminkám a miminkám, ať se jí rychle zbaví.
Bonire, tak já se přiznám, že jsem včera v pusince mojí malé zase narazila na takový malý bílý flíček a podezřívám, že to je opět moučnivka
zajímala jsem se, proč u nás Infectosoor mundgel není v lékárně a prý firma vůbec v ČR nezažádala o registraci
tak jsem zkusila objednat to přímo z Německa. Poštovné je teda pěkně drahé
tak jsem raději objednala čtyři kousky, abych měla případně do zásoby ![]()
Také jsme měli moučnivku, teď už máme snad pokoj, pomohly nám homeopatika borax - každý den jsem rozpustila pět kuliček ve vodě či čaji a dala malému vypít.
Holky nám zabral na tu potvoru Pagavit-vatové tyčinky. Balení po 3ks stojí 15,– Kč a stačí pořádně vytřít 2× denně pusinu. Za pár dní byl pokoj
, takže kdo už si neví rady doporučuju vyzkoušet.
Maminky, chodí mi pořád moc mailů s dotazem, jestli gel ještě mám, nemám, hned byl pryč, ale vím, že se dá koupit na www.goodpharma.com
bonire píše:
Maminky, chodí mi pořád moc mailů s dotazem, jestli gel ještě mám, nemám, hned byl pryč, ale vím, že se dá koupit na www.goodpharma.com
ale je to tam nehorázně předražené a to poštovné! no nezbláznili se? doporučuji objednat přímo z nějaké německé lékárny… přišlo mi to za dva dny, takže paráda. Ale pravda, poštovné taky drahé, ale zase gel byl levný
Takže ideálně jich tam objednat víc a rozdělit si to poštovné
![]()
Dovolím si oživit tuto diskuzi. K tomu Infectosooru- jsou tam prosím vás v příbalovém letáku nějaké kontraindikace??!! Je to asi dotaz spíš pro dobře německy mluvící maminy
. Détko má totiž Sumetrolim a nevím jestli se to dá aplikovat zaráz!!! Díky ![]()
Hlavně od toho nečekejte zázraky, nám ten gel nepomohl ani trohcu, spíš se to zhoršilo
My jsme ten gelík koupili v Rakousku, tam se jmenuje Daktarin a mazala jsem také několikrát denně a zabral až za dlouho, neboť jsme měli soor celkem dlouho a nic k dostání v čr nepomáhalo.
Držím palce s moučnivkou je to boj.
Ano, je i Daktarin, Imunosoor Mundgel aj. Nám zabral během dvou dnů, mazali jsme ho ale déle, celkem týden. Miminko jsem budila i v noci, abychom dodrželi frekvenci mazání. Mazala jsem mu gelem celé patro a jazyk, sobě prsa, Imazolem jsem přeléčila zarudlou část zadečku pod plenkami, protože i tu způsobují kvasinky. To mi poradila jedna lékárnice, která má s touto léčbou také osobní zkušenost. K tomu další opatření - desinfekce hraček, podprsenek, látkových plen a dalších věcí. A ještě dietní opatření pro mně - jídlo s malým množstvím cukrů, aby se kvasinky nemohly tak rychle množit - na internetu se dají najít podrobnější informace, už nevím, odkud jsem je čerpala. Ale určitě by to šlo i bez diety. Bylo toho dost, ale ve výsledku to týdenní léčení stálo za to. Je to už alespoň třičtvrtě roku a moučnivka se již nikdy nevrátila. Na Infectosoor Mundgel nedám dopustit, ale je pravda, že je potřeba zničit i další místa, kde kvasinky přežívají. Je to jako kdybyste chtěli Vašeho psa zbavit blech jen umytím šampónem. Také se Vám to nepovede, protože je nutné zlikvidovat blechy i z pelíšku nebo boudy. Nemám žádný patent na stoprocentní vyléčení, jen jsme s moučnivkou bojovali velmi dlouho, bylo to moc nepříjemné (hlavně pro mě), a tak jsem hledala způsob, jak se toho jednou provždy zbavit. Také jsem si pro jistotu nechala dovézt gel do rezervy, kdyby se to vrátilo. Naštěstí už ho snad nebudu potřebovat
…
Vím od jedné lékárnice, že měla zájem u nás gel prodávat, ale narazila na naprostý nezájem distributora. Ani nelze vyjádřit, jak zbytečné trápení maminky prožívají jen kvůli tomu, že se u nás nedaří moučnivku pořádně léčit…
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, čím jste to mazaly v pusince ten gel? Vatovou tyčinkou? Našemu malému jsou 2 týdny. Kolikrát denně, jaké množství a kolik dní se to může používat? To se dává vždy těsně při každém kojení nebo jen před některým kojením? Nebo se dává až po kojení? Prosím o podrobný popis jak postupovat. Bohužel neumím německy, tak až mi přijde ge, neporozumím tomu. Moc děkuji za odpovědi.
Gel jsme mazali 4× denně vždy po jídle, by v pusince co nejdéle působil - ráno, v poledne, před spaním, uprostřed noci. Gel, který miminku nakonec projde trávicím traktem přeléčí kvasinky i tam. Prstem vytřít pečlivě dásničky, patro, jazyk. Přiloženou lžičku jsme nepoužívali, dávali jsme rozhodně méně než je uvedené dávkování lžičkou. Uvidíte, kolik gelu budete potřebovat, my jsme gelem šetřili, aby stačil i pro mě, pokud léčíte jen miminko, tak nemusíte tak šetřit. 40g balení vystačí na týden pro miminko do pusinky i pro maminku na prsa (pokud kojí). Po dvou dnech se stav začne viditelně zlepšovat, ale mělo by se mazat i po odeznění příznaků - celkově tak ten týden. Důležité je zároveň přeléčení červeného zadečku (Imazol apod.) a desinfekce všeho, co dává miminko do pusinky. Převaření údajně kvasinky nezničí - tablety Milton se prodávají v lékárnách nebo DM drogérii.
Dobrý den, jsem tady nová.,měla bych prosbu, můj 2.5 měsíční syn má bílý povlak na jazyku -moučnivku, už od narození a nemůžeme se toho zbavit. Teď mažeme Daktarin gelem, můžete mi prosim napsat jak dlouho jste ho mazali než Vám pomohl a jak dlouho lze gelík mazat děkuji Tereza
Zdravim vsechny maminky. V prvni rade bych rada podekovala za tuto diskuzi a take rady maminek, ktere vyzkousely Infectosoor. Mala ma 3 mesice a s moucnivkou bojujeme prakticky co jsme prijely z porodnice. Pediatra do nas neustale cpe gencianu. Pri kazde navstve vidi soor a kdyz ji rikam, ze bych ho male musela mazat neustale, tak pokrci rameny a rekne, ze si mam mazat aspon bradavky. No vcera mi znamy privezl z Nemeacka Infectosoor-namazala jsem vcera odpo-jen malinko na zkousku a vecer trochu vice-ani ne hrasek a moucnivka uz je skoro fuc. Jen takova dubka zbyla, ale zlepseni 99,9%! Doufam, ze to nezakriknu a uz se nam to nevrati! Hodne stesti v boji s kvasinkama!