Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zakládám nové téma protože ty obnovené vždy zmiznou a nikdo do nich nepíše ![]()
Z porodnice nás pouštěli s moučnivkou (říkali-neviděla jsem nic) a předpisem na fialku.
Fialku sme občas patlaly, ale ne pořád, je to humus.
Teď ale nevím jak poznám jestli už je moučnivka pryč. Jak to vypadá. V té pidipusinečce nic nevidim. Bílá je od mlíka nebo ublinknutí furt, tak těžko říct. Poraďte.
Ahojky
Pokud má moučnivku měla by mít bílý jazýček.Naše malá ho má bílý,ukazovala jsem to dr. a říkala,že to asi moučnivka je a dostali jsme vodičku namíchanou v lékárně a máme několikrát denně mazat.Hmm no mažem už několikátý den a připadá mi,že ho má bílý pořád.Tak nevím.
myslím že bílé flíčky na jazyku,ale já bych to nepoznala zda je to od mléka nebo ta moučnice. ![]()
a snad taky něco na rtíkách? ![]()
muzou to byt i skvrny ruzove az cervene, taky to mzue vyopadat jako puchyrky, muze to byt na patre, na jazyku, na rtu a na mekkych tkanich, takze po stranach a na dasnich
tak ted se s tim pere muj synek,mel uplne bily jazyk a zevnitr na rtikach mel bile mapky,ktere nejdou setrit,srazene mliko jde setrit.3× denne mazu fialkou a taky sobe bradavky,aby jsme si to pri kojeni nepredavali..
jinak je dobrý i boraxglycerin,dá se koupit v lékárně a natírá se stejně jak fialka.a nebo pak je i homeopatikum proti této potvůrce.zrovna jsem na to narazila v knížečce,kterou jsem dostala ke granulkám na zastavení laktace
Malá ji měla od 3 týdnech pořád, nic ji nepomáhalo, od 3 měsíce jí sama slézla a už ji nemá. Některým děten na moučnivku nepomůže nic. Tak jak naší malé, slezlo to samo
viki má moučnivku na vnitřních stranách dásní. jsou to takové bílé mapy, které nejdou setřít (zkoušela jsem to rstem obaleným v plínce). doktorka nám dala tabletky nizoral, které jsem rozmačkala a rozpustila ve vodě a tím potírala 2× denně. a pak mi doporučila koupit si v německu gel Infectosoor mundgel. ten prý výborně zabírá. i tady si ho maminky chválily. genciánku (fialku) bych déle jak 3-4 dny nemazala. jsou studie, že je karcinogenní a třeba na slovensku je její prodej zakázán. jinak ta homeopatila se jmenují Borax. jen je problém, že se musí podávat roztok z nic po lžičkách každé 2 hodiny. tohle je u nás nereálné…
romaelko, pokud si nejsi s moučnivkou jistá, tak zkus opravdu vytřít pusinku prstem omotaným plínkou. pokud bílá povolí, tak to je mléko. a pokud si nejsi jistá, řekni si na prohlídce doktorce, aby malé do pusinky koukla. ta by to měla poznat určitě.
diky.. na prohlidku jsme az 11teho, tak jsem myslela aby to malou zbytecne nejak netrapilo (spis ta fialka je neprijemna vic nez na moucnivka).. tak snad se to brzy podda
Zdravím maminky, tak náš boj trval strašně dlouho a užili jsme si neskutečné trápení cca 3 měsíce, zkusili jsme všechno, genciálku, borax, různé míchané vodičky, mastičky, nezabíralo nám nic, vždycky na 3 dny pokoj, pak znovu a ještě horší, malej plakal, nepapal, strašně to totiž štípe, nakonec jsem myslím v této diskusi našla příspěvek od maminky, která si koupila v Německu Infectosoor mundgel, 20 g stojí 350 Kč, přišlo mi to moc peněz, ale když jsem si spočítala, kolik jsem už vrazila do všech těch vodiček, vyvařování atd. tak jsem to riskla, objednala jsem si ho tady v ČR, za 3 dny jsme měli klid a to měl malej tu pusu bílou úplně celou, ještě se to musí mazat, i když to zmizí, dohromady týden, těch 20 g vystačí na ten týden, pak se nám to vrátilo jen jednou, když měl malej virózu a bral antibiotika, hned jsem začala mazat, chytli jsme to v začátku a za den byla moučnivka pryč, objednala jsem si 2 gely od kamaráda v Německu – větší balení 40g,za 580 Kč, takže asi o 120 Kč levněji než kdybych ho kupovala tady přes net, jeden si necháme, kdyby se moučnivka vrátila, protože takové hrůzy už bych malému fakt nepřála, ale jeden můžu nabídnout, pokud by nějaká maminka, co si neví rady měla zájem. gel moc dobře chutná, takže dáte na dudlík a miminko to cucá. můj mail je: bonire@centrum.cz.
přeji všem maminkám i miminkám, aby se moučnivka brzy ztratila:)))))))))
ahoj Bonire, samozřejmě se nám moučnivka s dudlíkama vrací.. ale myslím že nebolí, spíš tak nějak vadí mě než malé.
Nicméně poslat 350 někomu kdo se právě dnes přihlásil jako nováček a tak nemám na něj žádné reference se trochu obávám. Ale díky za milou nabídku.
No tak malého bolela fakt hodně, každý to má jinak, a Vaše reakce mně trochu mrzí, nepřihlásila jsem se pro to, abych tady nabízela gel, ale protože sama vím, jak nás trápila moučnivka, a chtěla jsem se podělit o svou zkušenost, protože zrovna mně tyhle zkušenosti maminek pomohly, teď zas bojejeme se zácpou a praktikuju opět rady právě z tohoto dskusního fóra, takže proto jsem i já chtěla vložit svůj příspěvek, nikdo Vám neříká, že mi máte posílat 350Kč, jen jsem nabídla jeden gel, který mám navíc nějaké mamince, která třeba má zájem a neví si rady, a pokud vím, existuje také dobírka, když nevěříte v čestnost. mějte se. Irena
Nezlobte se, nemyslela jsem to tak. Asi jak se člověk na nějakou dobu zavře doma, tak už moc nemyslí. Opravdu to nemělo být jako osobní útok. Spíš vysvětlení situace. Ráda bych to zkusila, ale nemám moc zkušeností s věcmi na dobírku, tak proto jsem to takto neobratně napsala ![]()
Nedá mi to a musím se svou troškou přispěchat do mlýna ![]()
V úterý tento týden jsem u malé (9měs.) objevila bílé puchýřky na jazyku
doktorka nám doporučila genciánku, ale prý se máme obrnit trpělivostí. Prý se to většinou táhne dlouho! Trochu jsem pak doma zapátrala na netu a dočetla se, že se řeší její karcinogenní účinky atd. takže malé jsem jí stihla aplikovat jen jednou ![]()
Pak jsem chtěla koupit tyčinky Pagavit, ale to obří balení, co u nás prodávají, jsem vzdala a vsadila na zmiňovaný Infectosoor mundgel podařilo se mi obstarat si ho hned následující den ráno
a začala jsem s aplikací. Takže můžu potvrdit, že to je úplná BOMBA
vůbec nechápu, proč to u nás normálně neprodávají v lékárnách (asi to u nás není registrováno, ale nevím proč) Takže moc děkuji šikovným maminkám, které gel dokážou obstarat z Německa a nás ostatní pak můžou v těžké chvíli zachránit!
Gel je sladký a průhledný, aplikuje je bezproblémově 4× denně. Už za 2 dny jsem viděla, jak se puchýře vyhojují a dnes (je to přesně 5. den) je moje Terka úplně bez moučnivky!
hrozně se mi ulevilo. Prý jsme to chytly v oslabení po gastro-viroze, co jsme měly minulý týden
Jen teď nevím, jestli si nemám jeden Infectosoor mundgel koupit do zásoby, kdyby zase někdy…jo a zaplatila jsem za něj teda také 350 Kč, ale raději nebudu psát kde
myslím si, že to byly dobře investované korunky
jo a genciánka letěla do koše ![]()