Mozarella v těhotenství?

Tea
116
16.7.10 19:43

Mozarella v těhotenství?

Ahoj,
jsem ve 4. měsíci těhu a vím, že se v těhotenství nedoporučuje jíst třeba nivu nebo hermelín a ostatní zrající sýry. Ale jak je to s mozarellou? Můžu si jí bez obav dát? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
16.7.10 19:51

Mozarellu klidně můžeš,já jsem tedy taky spíše na ty zrající,ale když jsem byla těhotná,tak jsem si raději dala mozarellu,fetu nebo tofu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.10 19:52

Ahoj,když se tou mazzarelou nebudeš spát denně tak nevidím důvod proč by jsi jí neměla.On to není zrající sýr,nebo je?Niva se hlavně nemá jíst,protože je v ní plíseň.

• Citovat
  • Upravit
1703
16.7.10 20:19

Ja ji normalne jedla. ani me nenapadlo, ze by se nemela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
16.7.10 20:25

normalne jes vse na co mas chut…i odbornici uz opousti od toho ze by se cokoliv nemelo jist…pokud teda nesnis zivou celou kravu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.10 20:34

ahoj, nevidím důvod nejíst mozzarelu, nemá plíseň a přiznám se že já si dám s klidem hermelím a prostě vše, jen s něktrými věcmi to nepřeháním prostě.. člověk je opravdu „jen“ těhotný ne nemocný, to by se nemohlo téměř nic :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
16.7.10 20:42

Já ji do sebe ládovala od rána do večera.Nejedla jsem akorát nic s majolkou,bylo mi po ní stejně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
16.7.10 20:56

ja jsem v tehu byla na mozarelle zavisla s rajcaty skoro obden, nevidim duvod proc ji nejist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
16.7.10 22:04

klidně si ji dej. jo a á jsem právě dojedla krfajíc chleba s máslem a obrovským kusem nivy ;-) a hermelín si dávám obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
16.7.10 22:40

Ahoj,
mozzarelu jsem jedla v těhotenství ve velkém a vše bylo v pohodě :palec: !
S chutí do ní :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
16.7.10 22:59

Já ji nejedla, u mne převládla profesionální deformace (vystudovaný mikrobiolog), v té vodě se mohou (ale nemusí) množit listérie, ačkoliv to není zrající sýr, ale živná půda to je. omlouvám se, že jsem tak negativistická, ale já krom tvrdých sýrů nejédla vlastně nic- i to jsem občas považovala za rizikové - no prostě magor. Souhlasím, že dnes už se může v podstatě všechno, ale s mírou… L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
17.7.10 08:04

Taky jsem ji jedla, než jsem se počas šíleství z listérie dozvěděla, že se vyrábí z nepasteroavného mléka, mohlo by něco hrozit. Dozvěděla jsem se to ke konci těhu, naštěstí se nic nestalo. I když ji miluju, vzdala jsem se jí, je to jen na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
17.7.10 09:41

ahoj,taky se přikláním nejístjde opravdu o tu listeriozu,jelikož jsem prodělala kdysi salmonelu a nemohla se jí 3 roky zbavit-stále pozitivní,ale už bez příznaků,tak si dávám veliký pozor,
a mám také profesionální deformaci-byla jsem zemědělec-ovocnář,tak každýho peskuju,ať si kupuje české ovoce a to ošklivější,protože ty to krásné velké bez jakékoli vadě je plné chemických přípravků,a zelenina též, :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
17.7.10 22:38

Tak, ja mozarellu tolik nemiluju, ale zase si dam hermelin :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.7.10 22:45

Já vím také, že nejíst a pokud ano, tak jedině tepelně upravenou :nevim:
Zrající sýry vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...