Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, včera jsem zjistila že jsem těhotná- týden zpožděné MS, test pozitivní. Jsem malinko zmatená, ne že by to bylo nechtěné, jen plánované taky uplně ne
K dr se chystám objednat až za měsíc, myslím že není kam spěchat, ale napadají mi rychlé otázky.. před 14 dni (kdy jsem to ještě netušila) jsem trochu víc požila alkohol - mám se něčeho obávat? Také se chodíme koupat do řeky, vždy se po tom sprchuji čistou vodou, ale může to být nebezpečné? Z příznaků mám akorát zvětšená prsa a občas mi pobolívá v podbřišku, nevolnosti nemám, jen občas nával horka.. Myslíte že je vše v pořádku? Moc děkuji za rady…
ahoj nez jsem zjistila, že jsem těhu tak jsem taky trochu popíjela. ale být tebou tak se objednám k dr. co nejdřív aspoň já jsem to tak udělala, potvrdil mi to a pak mě objednal asi za 14 dní.
Tak já ti naopak schvaluju, že chceš s návštěvou doktorka počkat. Nevím, jak to má ten tvůj s objednávací lhůtou, ten můj objednává tak 3 týdny dopředu. A vždycky si mě zval na cca 8.tt.
Když jsem si dělala TT při prvním těhotenství, tak jsem den předtím slavila svůj svátek, takže nějaký alkohol jsem taky požila
. Neboj, to určitě nevadilo. Koupání záleží na tobě, já se celé těhu (každé moje těhu) nekoupala, ale já jsem plašan a navíc trpím na výtoky, tak jsem nechtěla riskovat. Ale vím, že jsem v tomhle skoro jediná
. Tak ať to všechno dobře dopadne
.
já jsem šla k doktorce taky okolo 8tt,s tím koupáním v řece bych si to asi rozmyslela.Jinak gratuluji a držím palečky. ![]()
Já taky před tím než jsem to zjistila krapet popíjela a narodil se mi zdravej klučina
.neboj,ale do té řeky bych raději nechodila,spíš do bazénu a moc moc gratuluju ![]()
buď v klidu. klárku jsme počali po vánocích a silvestr byl veeelmi bouřlivý. a je z ní skoro 4-letý rarášek
v tomhle období je to prostě hop nebo trop. na mimčo to vliv mít nebude.
jinak tu návštěvu u doktora v 8tt ti schvaluju. jen doporučuji zavolat mu už teď a objednat se. přece jenom jsou přes prázdniny delší objednací lhůty.
a gratuluji!!!
Přesně jak říkala holčiny, stává se to spoustě holek, že se napijou aniž by o těhu věděli..Jen ještě s tou vodou - myslím, že to by taky nemělo vadit, ale přesto bych do vody už nešla, aspon teda do návštěvy gynekologa..Přeci jen, nevíš, co tam dole máš, jak si na tom zdravotně.A stejnak mi řeka bo veřejná koupáda nepřijdou v těhu moc vhodné, to co normálně chytíš a není to problém, může ted udělat paseku..
My jsme měli cca týden před zjištěním těhu svatbu, kde jsme popíjeli až do rána bílého - mám to v živé paměti ![]()
V SO obrovská svatba a další pátek jsme to ještě jednou zapíjely se svědkyní a já jsem jí mezi x panákama říkala „Hele Marti, já jsem to včera nedostla“ a kamarádka říká „No a co, určitě to máš jen rozhozené ze stresu … a jestli ne tak si dej ještě panáka, protože už si pak hooodně dlouho nedáš“ a srdečně jsme se tomu zasmály a pařily dál ![]()
Ráno jel manžel do práce a mě napadlo, že si udělám jen tak pro jistotu testík - okamžitě tam byly krásné //
a malý se narodil naprosto v pořádku, těhu úplně úžasné bez žádných komplikací, prostě pohádka - manžel dostal krásný svatební dar a já dárek k 25. narozeninám
jsem taky květnové dítko jako ty naše poklady ![]()
Omlouvám se za román
, ale úplně se mi vybavilo jak jsem se trápila nad pár vypitýma panákama, pořád si to vyčítala a doufala, že je maloch v pořádku. ![]()
S tím koupáním bych byla opatrná, protože v těhu bývají hodně časté záněty, kvasinky … asi to letos budeš muset vydržet bez koupání v řece.
K dr. stačí jít až kolem 8tt kdy už bude vidět srdíčko.
Přeji pohodové těhu ![]()
moc děkuji za příspěvky - opravdu jste mi pomohli! K dr budu určitě volat příští týden, ale objednat se chci za ten měsíc.. S paňákama to teda neřeším
a tu řeku asi vzdám, ale jezírko by vadit nemuselo . je podstatně čistější a já nikdy žádný zánět, ani jiné problémy neměla. Ještě jednou díky a zase se ozvu ![]()
Mno, na to bych nespoléhala, já taky v životě žádný zánět neměla, minulej tejden mi doktorka kvůli svědění udělala stěr, tak jsem ani nevolala, že to bude určo negativní a ona včera, že prd - mám vaginální mykozu..A příjemné to teda rozhodně není, nejde jen o svědění, způsobuje to i bolest v podbřišku a vůbec to dráždí dělohu,která pak vyšiluje, je to hnus.Bolest pak i při sexu, dva dny jsem pak nemohla ani chodit ![]()
Takže bych nespoléhala na to, že si NIKDY neměla, v těhu se totiž pravděpodobnost tohohle zvyšuje.No je jen na tobě, jestli to chceš riskovat, mě by za to ta bolest teda nestála.. ![]()
já jsem šla s naší bandou na zábavu, kde jsme pili do ráná, jak jsu sváteční kuřák, tak jsem se opila jako dán, vykouřila jsem krabičku cigaret, domů jsem se táhla s pytlem jablek, který jsem vyhrála v tombole… to byl pátek a v úterý jsem měla //
Manžel šel ze mě do kolen, ale pak uznal, že případná choroba malýho, se musela vypálit alkoholem, hned na začátku
I teď v těhu (29tt) si dám občas deci červeného vína, nebo malý pivečko. Doktorka mi to i doporučila…
stased: pokud se nechčes vzdát koupaní v řece nebo někde v jezírku tak zkus tampóny senta protect, používaj se v těhotenství a jsou napuštěný nějakou vazelínou ,aby se ti tam nic nedostalo, maj je normálně v lékárně.
majinka69 píše:já jsem šla s naší bandou na zábavu, kde jsme pili do ráná, jak jsu sváteční kuřák, tak jsem se opila jako dán, vykouřila jsem krabičku cigaret, domů jsem se táhla s pytlem jablek, který jsem vyhrála v tombole… to byl pátek a v úterý jsem měla //
Manžel šel ze mě do kolen, ale pak uznal, že případná choroba malýho, se musela vypálit alkoholem, hned na začátku
I teď v těhu (29tt) si dám občas deci červeného vína, nebo malý pivečko. Doktorka mi to i doporučila…
Jenom aby si zakladatelka nemyslela z těch příspěvků, že snad alkohol i nadále může - v prvním trimestru určitě ne,raději ani sklenku, to se staň dočasně abstinentem, mimimu se vyvíjej orgány.
Stased píše:
tu řeku asi vzdám, ale jezírko by vadit nemuselo . je podstatně čistější a já nikdy žádný zánět, ani jiné problémy neměla. Ještě jednou díky a zase se ozvu
Já bych vzdala i jezírko i veřejné koupaliště … já jsem na záněty ani kvasinky nikdy netrpěla, ale v těhu jsem si jich užila až až ![]()
Nejhorší a nejnebezpečnější jsou záněty v I. trimestru
v žádném případě tě nechci strašit, ale takový větší zánět může vést až k potratu ![]()
Měla jsem s malou velký zánět, který mi zjitili v 7tt a dosatla jsem nějakou vag. mast (nesmí se v I. trimestru, ale bylo to bezpečnější než ten zánět) a dr. mi řekla, že i mazání tou mastí může být nebezpečné a pořád je možnost samovolného potratu ![]()
Doufám, že budeš mít bezproblémové a pohodové těhu ![]()