Pozitivní protilátky ve 32. týdnu těhotenství

3751
16.7.10 13:24

Pozitivní protilátky

Ahoj, jsem tu nová, tak se moc neorientuji. Mám na Vás prosbičku. Jsem ve 32tt a včera mi volal můj gyndr, že se mám ihned dostavit do ordinace :zed: :zed:, tak jsem letěla jak blázen co se stalo a bylo mi sděleno, že mi vyšli hrůzostrašně protilátky :zed: . Poslal mě na kontrolní odběr a jediný co mi řekl, že nesmějí růst, co nás čeká pokud by rostly mi statečně zatajil :cert:. A teď k mému dotazu, co když furt porostou??? Co nás s mimi čeká??
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21625
16.7.10 14:20

a ty máš negativní Rh faktor krve?
v tom případě by protilátky v krvi znamenaly, že tvoje krev bojuje proti krvi miminka, které má pravděpodobně Rh+ krev. říká se tomu inkompatibilita Rh faktoru. nejspíš pak budou sledovat, jak prospívá mimčo a v nejhorším případě by se vylodilo dřív. taky jsem četla, že umí udělat transfuzi krve mimču i v bříšku… ale třeba to byla jen chyba v rozboru… uvidíš, jak to vyjde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
16.7.10 14:28

Nozu, jsem RH negativní a přítel pozitivní. Mě celkem zarazilo, že mi doktor nic neřekl co nás čeká pokud budou protilátky stoupat a pokud jsem už teď výsledek měla hrozný tak asi stoupat budou. Navíc, přítel přiští týden odjíždí na pár dní pryč a já se v tuto chvíli bojím být sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
16.7.10 14:47

hele, uvidíš, jak to bude vypadat dál. fakt mě napadá, že někde selhala laboratoř… pochopila jsem, že je tohle tvoje první těhotenství, že? a potrat jsi neprodělala? protože při prvním těhotenství by s tím neměly být vůbec žádné problémy a po porodu ti akorát musí dát tzv. AntiD injekci, aby se ti právě tyhle protilátky nevytvořily a byla jsi v pohodě pro další těhotenství.
mám to dost nastudované, protože jsem rh- a manžel i Klárka Rh+.

kdyžtak tady je část článku z rodina.cz:
Krevní skupina a Rh-faktor se vyšetřuje během prvního prenatálního vyšetření i u všech těhotných žen. Přítomnost možných protilátek se během těhotenství vyšetřuje třikrát. Problém nastává, když je žena Rh negativní a muž Rh pozitivní. Hrozí tak nebezpečí, že dítě bude také Rh pozitivní. Co z toho vyplývá? Pokud Rh negativní matka čeká Rh pozitivní dítě, je riziko, že organizmus matky vytváří protilátky vůči krvi vlastního dítěte, tzn. organizmus matky „se nebude snášet“ s organizmem dítěte. Příčinou vzniku protilátek (izoimunizace) matky proti krvinkám plodu je průnik malého množství krvinek plodu přes placentu k matce. Toto se děje i během těhotenství, avšak množství je tak malé, že zpravidla nevede k izoimunizaci matky. Za porodu nebo za potratu je toto množství již mnohem větší a matka může být izoimunizována.

Kdysi byl tento problém častou příčinou potratů a úmrtí novorozenců. Dnes už umíme k této komplikaci přistupovat úspěšně. Problém Rh inkompatibility (tj. nesnášenlivosti v Rh systému) nehrozí při prvním těhotenství, protože pokud se během těhotenství neudálo nic závažného, krvinky z krve matky a z krve dítěte se nepromíchají. Při porodu však mohou krvinky Rh+ dítěte proniknout do krve Rh- matky. Pokud by tvorba protiáltek anti-D dramaticky stoupla už během těhotenství, musel by být porod vyvolán dříve.

Po porodu se vyšetří Rh faktor narozeného dítěte. Je-li Rh+, matka dostane do 72 hodin po porodu injekci Rhega. Pokud je dítě Rh-, Rhega se nepodává. Jednoduše můžeme říci, že tato podaná protilátka zničí v krvi matky Rh+ krvinky plodu dříve, než si tělo matky začne vůči nim tvořit protilátky. Ty by mohly během dalších těhotenství vážně poškodit plody. Platí, že s každým dalším těhotenstvím stoupá tvorba protilátek anti-D, a tím i riziko poškození plodu, ale jenom v případě, že matce nebyly po porodu Rhega podána.

A ještě něco - injekce Rhega se aplikuje nejen u Rh- žen po porodu, ale i u těch, které překonaly nebo podstoupily potrat. Doporučuje se však i ženám po amniocentéze nebo po mimoděložním těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
16.7.10 14:48

a kdy budeš mít výsledky? příští týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
16.7.10 15:36

Ještě se neděs, mimču to neprospívá.
Klidně se mohlo stát, že ti jenom vyšel falešně pozitivní test. Mně se to stalo taky (i když na začátku těhotenství) a test opakovaný cca 14 poté byl v pořádku. A malá se narodila taky v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
19.7.10 07:41

Ahoj, chci se všem omluvit, že jsem neodpovídala, ale nemám doma net, jen v práci a to omezeně, tak jsem o víkendu nemohla. Výsledky by měly být ve středu nebo ve čtvrtek. Ve středu jdu na běžnou prohlídku, tak doufám, že v laborce sebou mrsknou a dostanu hned výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
3.1.12 17:35

Ahojky je tu někdo kdo to měl tak blbí, že musel na transfůzi ještě v těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mazule
6.12.12 16:45

Holky mám taky problém s protilátkami. Jsem RH- a po porodu jsen nedostala inejkci a protilátky stoupají. Příští týden jdu do rizikové poradny:-(. Injekci bych dostala, kdyby mi při prvním těhotenství laborantka špatně nezapsala Rh faktor, napsala že jsem pozitivní:-( síla co a já mám teď problémy a děsím se co bude dál.

• Citovat
  • Upravit
1222
7.12.12 09:59
@Mazule píše:
Holky mám taky problém s protilátkami. Jsem RH- a po porodu jsen nedostala inejkci a protilátky stoupají. Příští týden jdu do rizikové poradny:-(. Injekci bych dostala, kdyby mi při prvním těhotenství laborantka špatně nezapsala Rh faktor, napsala že jsem pozitivní:-( síla co a já mám teď problémy a děsím se co bude dál.

Hlavně klídek. Určo to dobře dopadne. Ve kterém jsi týdnu?
Někdy doktorům atd… jsme zavázaní či jím vděčíme za život a jindy jim vděčíme za pěkný průser :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
16.2.16 13:26

Ahoj, teď mi volali z gynekologie, že i přes Rh faktor krve pozitivní mi vyšly pozitivní protilátky. Setkal se s tím někdo? Musím na nový odběr krve přímo do transfuzky. Jsem v 11tt a u prvního jsem nic takového neměla. Tak nevím, co by to znamenalo…? Dr. řekla, že by mě museli víc hlídat, ale to pro mě není úplně obšírná odpověď. Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí