Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Solarko muze ublizit i tobe, natoz pak miminku. ![]()
http://portal.jachci.cz/…-rakovina-59
ahojky,myslím,že nejde ani tak o bříško,jako spíš,že se nedoporučuje v těhotenství z důvodu přehřátí
myslím,že to i v soláriích píší ![]()
Já bych do solárka nešla ani netěhotná… ale to je každého rozhodnutí… Podle mne to není zdravé ani pro tu ženu, natož pro miminko…
Ahoj, teda do solárka bych nešla ani netěhotná, natož jako těhule
Celkově se opalování v těhu nedoporučuje, tak holt budeš jedno léto neopálená, no…
Anonymní píše:
Solarko muze ublizit i tobe, natoz pak miminku.
http://portal.jachci.cz/…-rakovina-59
nevím můj názor je,že v dnešní době to vyjde asi tak nastejno jako sluníčko
jde o to všeho s mírou,ale je to jen můj názor nikomu ho necpu
každopádně těhu bych do solárka nevlezla ani za nic a na sluníčko asi minimálně ![]()
Taky se nemá chodit na sluníčko kvůli nebezpečí tmavých skvrn, třeba já jsem k tomu náchylná, mám světlou plet´.
fragola píše:
Ahoj, teda do solárka bych nešla ani netěhotná, natož jako těhuleCelkově se opalování v těhu nedoporučuje, tak holt budeš jedno léto neopálená, no…
a když půjdeš na koupaliště? když budeš ve vodě, tak tě to zchladí a ve vodě se více opálíš…
Já do solárka chodila, jakmile sjem otěhotněla tak jsem se toho vzdala… nešla bych tam!!!
Solarko je nezdravy stejne jako slunicko (kdyz je ho moc), ale me opalovani venku nebavi, valet se nekde v plavkach
V solarku a v slunicku v tehu je problem kvuli pigmenkovym skvrnam. Samoopalovaky je ale podle me udelaj taky, pac ti vytahujou pigment. Mimochodem samoopalovaky mi udelaj fleky i netehu, asi to neumim namazar, je to hnus. Navic ty ruce potom ![]()
rohlice píše:Anonymní píše:nevím můj názor je,že v dnešní době to vyjde asi tak nastejno jako sluníčko
http://portal.jachci.cz/…-rakovina-59jde o to všeho s mírou,ale je to jen můj názor nikomu ho necpu
každopádně těhu bych do solárka nevlezla ani za nic a na sluníčko asi minimálně
Taky bych do solárka těhotná nešla.A němělo by se tam ani chodit když kojíš.Jeden čas jsem v solárnim studiu pracovala.Jinak můj názor na solárko je takový,že pokud to nepřeháníš a používáš krémy do solča.Tak je to ok.Taky by ti měly v každém solárku říci kdy naposledy měnili trubky.Bud se mění po 500 opracovaných hodin a nebo 800.A doporučuji nějaké větší studia kde se o ty solárka opravdu starají!Já mám ekzém a solárko je jediný co mi pomůže.Takže ted v těhu trpím.Ale co bych pro malého neudělala!!! ![]()
já slyšela, že se nemaj používat ani samoopalováky , že to prej taky škodí , je tam nějaká látka která se vstřebává do těla. Já jsem se solárka taky vzdala ,ale na sluníčko chodim , ale zakrytý břicho vlhkym ručníkem a jsem namazaná vysokym faktorem
Atanerka píše:rohlice píše:Taky bych do solárka těhotná nešla.A němělo by se tam ani chodit když kojíš.Jeden čas jsem v solárnim studiu pracovala.Jinak můj názor na solárko je takový,že pokud to nepřeháníš a používáš krémy do solča.Tak je to ok.Taky by ti měly v každém solárku říci kdy naposledy měnili trubky.Bud se mění po 500 opracovaných hodin a nebo 800.A doporučuji nějaké větší studia kde se o ty solárka opravdu starají!Já mám ekzém a solárko je jediný co mi pomůže.Takže ted v těhu trpím.Ale co bych pro malého neudělala!!!Anonymní píše:nevím můj názor je,že v dnešní době to vyjde asi tak nastejno jako sluníčko
http://portal.jachci.cz/…-rakovina-59jde o to všeho s mírou,ale je to jen můj názor nikomu ho necpu
každopádně těhu bych do solárka nevlezla ani za nic a na sluníčko asi minimálně
jj,myslím,že to tam vyvěšují,ale nevím jak dalece se tomu dá věřit
my chodíme do takového"pidi",ale připadá mi,že se o to starají dobře,mají tam pěkně čisto,což ve všech není samozřejmostí bohužel
chodím 3× týdně na 10 min a to hlavně proto,že po solárku mám"čistý"obličej
docela na to trpím
ale jakmile jednou budu těhu a doufám,že budu
tak teda ksichtík neksichtík s mimískem pod srdcem ani omylem
Jako nemůžu si pomoct,ale jak si někdo může zahrávat s životem ještě nenarozeného miminka :roll: ?To by ti nevadilo,že to teplo může mimču poškodit mozek?Hlavně by mě zajímalo,co by na to řekla obsluha,že tam přijdeš těhotná.I když v dnešní době bych se nedivila,že by neřekli nic a prostě chtěli prodat.Mě taky v solárku paní provozovatelka tvrdila,že brýle nepotřebuju,že se klidně můžu i dívat
že ona sama tam v zimě chodí při nedostatku sluníčka a klidně i s otevřenýma očima.Podotýkám že jsem se otočila na patě a odešla.
Chtěla jsem se zeptat zda nevíte jestli může solárko ublížit miminku. Zatím nemám vidět ani bříško, chtěla bych se opálit ale na sluníčku vůbec nevydržím. Tak děkuju za odpověďi