Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malej měl nedávno zelenou rýmu,která trvala asi 2,5 měsíce a přešla až v zánět středního ucha.Nešla ničím léčit ani Pamyconem. Vyléčili mui jí až ATB,které dostal na to ucho. CCA po 3 týdnech je tu ta samá rýma. Ničím se mi nedaří mu ulevit,ani na noc. Někdo mi poradil zkusit Vibrocil,který jsem kombinovala s Bioparoxem. Ten Vibrocil je na chronickou a alergickou rýmu. Přišlo mi, že jí neměl pak tak zelenou. Teď už mu ho nedávám,protože píšou, že bez lékaře se může brát taK 3 dny. A rýma je zase zelenějsí. na alergologii jdeme až na konci února,takže nevím,zda to alergie je či ne. Myslíte, že mu můžu zkusit ještě nějaké kapky nebo prášky na alergii co jsou volně prodejné nebo mám radši zajít k doktorce? S alergiemi nemám žádné zkušenosti.Já ani muškej na ně netrpíme.
Radši bych zašla k doktorce a nechala udělat výtěr z nosu a kultivaci na přítomnost bakterií. Ta zelená barva značí bakteriální infekci a dost možná dostane antibiotika. Při alergii spíš bývá rýma vodová a průhledná. ![]()
Na výtěru už byl a měl tam jen něco na co ATB doktorka nedala,že to je v pořádku. ![]()
Rozhodně bych nic nedávala bez lékaře kor na nějakou alergii.. zkus jak psala wamp tu vincentku, nebo nějaké přírodní preparáty, v lékárně ti jistě poradí..