Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj Holky,
Byla jsem nedávno na Mr mozku kvůli dlouhodobým každodenním bolestem hlavy.
Poslali výsledky lékaři českou poštou, prý to muže trvat i 14 dni co mi říkala sestra.
Kdyby tam bylo něco vážného, nechali by mě takhle čekat?
Mr mozku u bolesti hlavy je to samé jako rtg u zápalu plic - tam se také bojíš nádoru?
Me tedy dali zprávu rovnou do ruky a hned mi řekli ze je vše ok ale myslím ze v případě kdy zprávu zasílají neurologovi tak v případě vážného nálezu by vám hned řekli ať si domluvíte brzký termín a nebo rovnou řekli že něco není v pořádku
@Evkad píše: Více
Můžu poprosit o vysvětlení? Já chodím na mri mozku pravidelně a ted v poslední době mám bolesti, též jsem se bála nádoru, dr mi řekl, že mri na nádory je to nejlepší co může být.
Hele jako u dlouhodobých bolestí hlavy skutečně je jisté podezření na nádor mozku. Nemusí to být, může to být migréna, problémy s krční páteří nebo další věci, ale právě proto jde na magnet, aby se ten nádor vyloučil. Docela chápu že má jisté obavy. Zakladatelko, to má každé pracoviště jinak, asi nezbývá než počkat, ale z mé zkušenosti dávají vědět telefonicky třeba, když je tam fakt něco vážného. Je ale možné, že na tomto konkrétním pracovišti je to jinak. Přeji ať jsou výsledky dobré a ať se brzy bolestí hlavy zbavíš ![]()
Co je to za nesmysl? Když víš, že máš zápal plic, tak víš, že máš zápal plic
Když Te bolí hlava, tak víš, že… máš bolest hlavy? Trochu rozdíl, diagnóza proti příznaku ![]()
Zakladatelko, je to podle pracoviště. Nemyslím si, že by volali. To spíš by volal odesílajicí lékař, ale těžko říct. To je divné v dnešní době odesílat výsledky poštou. U mě je (CT břicha) posílali e-mailem spolu se snímky odesílajícímu lekari, MR břicha taktéž (zde mi dali disk se snímky do ruky), manželovi jsem výsledky z CT hlavy dokonce vyzvedavala osobně a pak je předkládal neurolozce. Na jednom pracovišti mi řekli, že na to mají ze zakona tři dny. (Anonym - informace o zdraví a vyšetřeních )
Mám jít za měsíc na MR mozku a krku kvůli závratím, nejsem schopná uležet na zádech bez podložení hlavy, dávají při vyšetření podložku pod hlavu?
Mám jít za měsíc na MR mozku a krku kvůli závratím, nejsem schopná uležet na zádech bez podložení hlavy, dávají při vyšetření podložku pod hlavu?
@Pavla nick píše: Více
Takovou malou. Nemůžeš se domluvit na narkozu?
@Pavla nick píše: Více
Podložení je možné, ale pouze do té míry, aby šla nasadit cívka.