Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohle jsme taky řešili, krmíme psy masem takže jednou za měsíc přivezme 15kg masa. U nás nakonec vyhrála externí spíž co je v mezipatře na schodech, ale nám sousedí s kuchyní, takže jsme jen provrtali díru pro kabel na elektřinu. Do obýváku bych mrazák nedala, dělá hluk a generuje hromadu tepla, spíš bych našla vyšší lednici s větším mrazákem, naší měli v obýváku vinotéka i ta dělá hrozný hluk a teplo, takže putovala do pracovny. Jinak pokud máte v bytě kumbál, tak ho nechte strhnout a udělejte vestavěnou skříň s místem pro mrazák, získáte stejně velký úložný prostor s mnohem menším půdorysem.
pokud byla mycka sedesatka, tak existuji vestavne mrazaky do vysky linky (ctyricitku mrazak jsem nikdy nevidela), jen bude treba vyresit ventilaci. ale to by nemel byt problem. dvirka ti sikovny truhlar premontuje, pripadne je muzes vysadit a mrazak jen zasunout pod linku.
pokud bych ho davala do obyvaku, tak vestavny, v dekoru korespondujicim s ostatnim nabytkem.
nicmene souhlasim s holkama, ze mi to pripada jako prilis velka investice kvuli necemu, co de facto nepotrebujes (kvanta jidla).
A nemůžete ty věci nechávat u rodičů, a když budete potřebovat, tak si vezmete?
@stinga přesně tak, a kolik je vás doma, že potřebujete takové zásoby?
@stinga píše:
@Ropuškaa já bych vůbec nový mrazák nekupovala, za jak dlouho sníš tolik přebytků? i v mrazáku postupně kvalita potravin klesá
a hlavně - za cenu nového mrazáku a spotřeby elektřiny se to ani nevyplatí syslit tolik jídla - co to je? maso ze zabijaček nebo ovoce a zelenina?
Hodně maso, kolikrát mi rodiče navalí třeba celou krůtu a hned je ten největší šuplík zabraný. Právě že jsme dva, tak bychom to nesnědli hned a i kdyby, tak jíst něco týden furt dokola
masem krmím i psa a kočky, nechávám to vždy radši přemrazit. Rodiče právě zabíjejí vždycky naráz např. králíky atd. A taky samozřejmě zelenina, ovoce a pečivo když víme že se nedostanem do obchodu.
Mrazák v obýváku může být. Jen na něj nesmí svítit slunce.
Problém s návštěvami chápu. S vegetariány nejspíš nebude. Všežravcům je potřeba tvrdit, že jde o ovoce ze zahrádky.
@Anna85 píše:
Anebo koupit americkou lednici,tam byvaji mrazaky veliky
Už s lednicí byl problém
v lince je na ni přímo díra, potřebovala jsem úzkou a hlavně malou na hloubku, žádnou z (pro mě) známých značek jsem nenašla, tak máme Hisense. Takže tím, jak máme tenkou lednici jsou samozřejmě i ty šuplíky v mrazáku malé a úzké (šířka 60, hloubka 65)
@MeganB píše:
A nemůžete ty věci nechávat u rodičů, a když budete potřebovat, tak si vezmete?
Jako dlouhodobější řešení je to na nic
Vem si např. „Uděláme hovězí? Tak musíme pro balíček masa zajet k rodičům 20km daleko.“ ![]()
Tchyne to ma v obyvaku, oni teda bydli v domku na venkove, ne v byte. Ovsem, tam velky rozdil nevidim.
Ani jsem si nevsimla, ze tam ma mrazak, az jednou, kdyz od tamtad neco brala. Ma pres to prehozenou dekorativni decku a nahore zaramovane fotky vnoucat a nejake jine deko predmety. Proste vcelku nenapadny mrazak.
Podle me se to tu silene hroti. Ja bych bud pres to taky neco prehodila, nebo si nechala vyrobit ze stejneho dekoru jako nabytek v obyvaku takovy kastlik, ktery by ten mrazak zakryl. Nejlepe na koleckach, aby si to pohodlne mohla odtahnout a mrazak otevrit anebo udelat horni plochu vyklapeci.
Na mrazak muzes naskladat nejake fotky a blbustky, aby byla ta plocha vyuzita a vypadala dekorativne.
@warita píše:
Tchyne to ma v obyvaku, oni teda bydli v domku na venkove, ne v byte. Ovsem, tam velky rozdil nevidim.Ani jsem si nevsimla, ze tam ma mrazak, az jednou, kdyz od tamtad neco brala. Ma pres to prehozenou dekorativni decku a nahore zaramovane fotky vnoucat a nejake jine deko predmety. Proste vcelku nenapadny mrazak.
Podle me se to tu silene hroti. Ja bych bud pres to taky neco prehodila, nebo si nechala vyrobit ze stejneho dekoru jako nabytek v obyvaku takovy kastlik, ktery by ten mrazak zakryl. Nejlepe na koleckach, aby si to pohodlne mohla odtahnout a mrazak otevrit anebo udelat horni plochu vyklapeci.
Na mrazak muzes naskladat nejake fotky a blbustky, aby byla ta plocha vyuzita a vypadala dekorativne.
Díky moc
. Právě, někteří jsou tu skvělí a poradí, a někteří řeší proč ho vlastně chci.. ![]()
Nechci žádný mega pulťák šmakotky, psala sem že mi pomůže i tříšuplíkový malý, jejich pořizovací cena je pár korun a konečně nebudu muset v obchodě uvažovat, jestli si něco z mraženého úseku můžu koupit, abych to měla kam dát.
Jak jsem již psala, lednici mám sice vysokou, ale úzkou na hloubku i šířku, jinak se to nedalo, trčela by z linky (není na kraji). Mrazák má u ní objem 89 litrů, nechápu jak tu někdo může mluvit o kvantech jídla
. Jak to zvládáte vy, co máte děti? ![]()
@Ropuškaa mam taky 3 supliky a obcas to tak je s mistem hodne na hrane. Nektere masa kupuju do zasoby (my bohuzel nic nedostavame, kez by…) a taky delavam koncentrovany domaci vyvar do malych krabicek, ktery pak pouzivam misto bujonu v kostce. V lete pak delavam plnene ovocne knedliky nebo plnene papriky, kdyz jsou kvalitni papriky a dobre ovoce. A to pak mrazak praska ve svech. Doslova si hraju na tetris s tim mrazakem, aby se tam vsechno veslo.
@warita Kdyby člověk dělal Tetris jenom s mrazákem,já ho hraju ve všech skříních a hlavně s lednicí když péči a potřebuju chladit korpusy a krémy. Jednou chci velkou kuchyni kde budou dvě lednice, tři mrazáky, dvě trouby a asi 50 myček na nádobí ![]()
@Ropuškaa píše:
Ahoj![]()
Jdu si k vám pro radu. Bydlím v bytě 3+1 a jelikož jsou rodiče farmáři, tak mě zásobují pořád něčím a tak mi tři šuplíky mrazáku, co jsou v kombinované chladničce zoufale nestačí. Ráda bych si koupila mrazáček, aspoň další tři šuplíky, ale nevím, kam ho mám nacpat!
Když jsem byt kupovala, přišel mi velký (75m2), ale fakt zjišťuji, že nic moc.
Do kuchyně se mi nevejde, mám tam kuchyňskou linku (byt jsem brala už s ní, je nová tzn. dloouho předělávat nebudeme), stůl a čtyři židle a je to tak akorát. V menším pokojíku máme počítačový stůl, vestavěné skříně a postel (pokojík je opravdu malinkatý). Do ložnice ho nechci i kdyby byl sebetišší, ložnice je moje chlouba
. Snažila jsem se to nějak vymyslet v šatně (rozměry 120×140), ale fakt se to nedá. Mám v plánu nechat si udělat skříň na míru, vyvýšenou nad zemí, pod ní dva kočičí záchůdky - to bych ráda nechala zachováno, líbí se mi že wc nejdou vidět a stelivo není po celém bytě
. Už fakt zbývá jen ten obývák, je to největší místnost, je tam nějaký prostor pod oknem, kolmo k obývací stěně. Obývák je béžový, světlé linoleum, nábytek tmavý (dekor švestka).
Co si o tom prosím myslíte? Říkám si je fajn využít ten prostor, ale přijde návštěva a jako první uvidí v obýváku mrazák
A kam jste si daly mrazák při nedostatku prostoru vy?. Ten prostor je přímo naproti dveřím.
Ahoj,
přiznám se, že za sebe bych v obýváku mrazák opravdu nevydýchala
Maximálně schovat do nějaké skříně.
Já bych budto vytáhla jednu střínku v kuchyni a dala mrazák do kuchynské linky, nebo bych ho dala do chodby. Jinak bych se na to vyprdla a poprosila rodiče, zda by nemohli mít u sebe jeden mrazák, odkud bych si mohla brát věci vždy až by na ně bylo místo ![]()
my zase máme ledničku, mrazák, troubu a mikrovlnku v koupelně, protože se nevejde do kuchyně
máme teda koupelnu spojenou s kuchyní, takže je to hned vedle sebe, ale je to tak…
takže mrazáku v obýváku bych se nedivila ![]()