Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejde třeba umístit do chodbicky? Pokud ne a jediné místo je opravdu jen v tom obýváku, co takhle to vyřešit skříňkou ve které by byl ten mrazák zabudovaný? Nechat prostě udělat nějakou na míru, aby ladila s ostatním nábytkem, nebude to tak bít do očí ![]()
Do obyvaku hruuuza,to radsi neco omeziy v te satne nebo do komory
Taky mě napadla ta skříň ve stejném dekoru obýváku popř.jestli máte špajz nebo sklep ![]()
Holky a nevíte, jestli by nešlo ho nějak nacpat do prostoru co je na myčku?
Bývalí majitelé ji měli zabudovanou, ale vzali si ji tak tam mám díru, zatím je tam odpaďák. Jsou k tomu i dveře, ale teda výklopné. Myčku dalších 5 let neplánuji.
Q co sklep? Taky nám mražák v lednici nestačí a přemýšlím, že koupime pulťák, ale nikam jinam než do sklepa bych ho nedala ![]()
@makousek 83 píše:
Taky mě napadla ta skříň ve stejném dekoru obýváku popř.jestli máte špajz nebo sklep
Špajz bohužel nemáme, ale sklep ano, takový ten hromadný, kde každý má svoji kóji. Musím se podívat, jestli tam máme vůbec zásuvku 🤔 a jestli něco vůbec může být ve sklepě zapojené, jak bych pak platila elektřinu
. Ale vlezl by se, o tom žádná.
@Ropuškaa Tak pokud takový velikosti seženete tak by neměl být problém ho umístit místo myčky a ten sklep by nebyl špatný, chce to prošpekulovat
![]()
@Ropuškaa zásuvka by neměl být problém dodělat a nejlépe si tam dát hodiny, taky je tam máme ![]()
@Ropuškaa píše:
Ahoj![]()
Jdu si k vám pro radu. Bydlím v bytě 3+1 a jelikož jsou rodiče farmáři, tak mě zásobují pořád něčím a tak mi tři šuplíky mrazáku, co jsou v kombinované chladničce zoufale nestačí. Ráda bych si koupila mrazáček, aspoň další tři šuplíky, ale nevím, kam ho mám nacpat!
Když jsem byt kupovala, přišel mi velký (75m2), ale fakt zjišťuji, že nic moc.
Do kuchyně se mi nevejde, mám tam kuchyňskou linku (byt jsem brala už s ní, je nová tzn. dloouho předělávat nebudeme), stůl a čtyři židle a je to tak akorát. V menším pokojíku máme počítačový stůl, vestavěné skříně a postel (pokojík je opravdu malinkatý). Do ložnice ho nechci i kdyby byl sebetišší, ložnice je moje chlouba
. Snažila jsem se to nějak vymyslet v šatně (rozměry 120×140), ale fakt se to nedá. Mám v plánu nechat si udělat skříň na míru, vyvýšenou nad zemí, pod ní dva kočičí záchůdky - to bych ráda nechala zachováno, líbí se mi že wc nejdou vidět a stelivo není po celém bytě
. Už fakt zbývá jen ten obývák, je to největší místnost, je tam nějaký prostor pod oknem, kolmo k obývací stěně. Obývák je béžový, světlé linoleum, nábytek tmavý (dekor švestka).
Co si o tom prosím myslíte? Říkám si je fajn využít ten prostor, ale přijde návštěva a jako první uvidí v obýváku mrazák
A kam jste si daly mrazák při nedostatku prostoru vy?. Ten prostor je přímo naproti dveřím.
Dala bych mrazák k vašim. V obýváku hrůza. Osobně bych radši myčku než syslírnu jídla. Tak nech mrazák pod lednicí pouze na zeleninu a ovoce, něco usuš, zavař.
No zkusila bych něco vymyslet do té díry po myčce nebo ho prostě nějak narvat do kuchyně, v jiné místnosti v bytě bych ho nepřekousla. Ještě tak v předsíni.
narvala bych ho kamkoli, jen ne do obyvaku
predsin, sklep, chodba, jedni znami maji na balkone, znovu vymyslet komoru, to bych radsi obetovala ta kocici wc…
@Ropuškaa píše:
Holky a nevíte, jestli by nešlo ho nějak nacpat do prostoru co je na myčku?Bývalí majitelé ji měli zabudovanou, ale vzali si ji tak tam mám díru, zatím je tam odpaďák. Jsou k tomu i dveře, ale teda výklopné. Myčku dalších 5 let neplánuji.
Jestli najdes vhodny rozmer,tak ji tam muzes dat urcite. My mame v lince diru na mycku, původně jsme chteli zabudovanou, ale nakonec jsme koupili volne stojici a je tam opravdu jen vlozena (mame tu uzkou a byl slaby vyber).
Ja bych ji asi moc nedávala do nejaky skrine uzavreny. Mrazaky zvyknou paradoxne trochu topit. I kdyz mozna ty novy uz ne ![]()
@Ropuškaa já bych vůbec nový mrazák nekupovala, za jak dlouho sníš tolik přebytků? i v mrazáku postupně kvalita potravin klesá
a hlavně - za cenu nového mrazáku a spotřeby elektřiny se to ani nevyplatí syslit tolik jídla - co to je? maso ze zabijaček nebo ovoce a zelenina?
Tohle jsme taky řešili, krmíme psy masem takže jednou za měsíc přivezme 15kg masa. U nás nakonec vyhrála externí spíž co je v mezipatře na schodech, ale nám sousedí s kuchyní, takže jsme jen provrtali díru pro kabel na elektřinu. Do obýváku bych mrazák nedala, dělá hluk a generuje hromadu tepla, spíš bych našla vyšší lednici s větším mrazákem, naší měli v obýváku vinotéka i ta dělá hrozný hluk a teplo, takže putovala do pracovny. Jinak pokud máte v bytě kumbál, tak ho nechte strhnout a udělejte vestavěnou skříň s místem pro mrazák, získáte stejně velký úložný prostor s mnohem menším půdorysem.