Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky a prosím o radu, malému je sedum měsíců a já koupila mraženou kukuřici, ale nevím, jestli mu ji můžu dát. Neudělají mu ty slupky nic, myslím, jestli nenanýmají? Děkuji Kitten
Ahojka, nemám osobní zkušenost, kukuřici jsem zatím dávala jen v mixu ze skleniček, ale myslím, že holky to třeba ze začátku pasírovaly přes sítko. A kámošce synek ty šlupičky vždycky spolehlivě vykadí, asi je třeba vyzkoušet. Zkus nejdřív pasírovat a když to bude OK, tak i šlupky:-)
Pa Jazzi a Matýsek skoro 10m.
Ahoj, mám stejně starého syna, kukuřici jsem mu přidala do základní zeleninové směsi a v pohodě, byla slaďoučká a chutnalo mu. Když se hodně dobře rozmixuje, nevidím problém. Žádné nadýmání ani jiné probémy jsem nezpozorovala.
Dobrou chuť! ![]()
Ahojky,
mraženou kukuřici dávám malému do jídla pravidelně jako jednu ze zelenin, které používám. Problém není. Musíš vyzkoušet. Vymixovat jde v pohodě.
Jitka
Vojta taky neměl s kukuřicí žádný problém. Je teda fakt, že i když jsem ji mixovala celkem dlouho, slupičky zůstaly. Ale rozhodně mu nevadily a stejně jako Fandymu od Hajinky mu kukuřice (s bramborem a mrkví) chutnala.
Dadla
Ahojky
Matějovi kukuřice taky moc chutná, protože je sladoučká ![]()
Mixuju jí ponorákem a šlupky v pohodě. Poprvé jsem jí chtěla pasírovat, ale vůbec mi to nešlo a jak blbec jsem každé zrnko zbavoval šlupky
Pak mi kámoška řekla, že jí mixuje a vše OK.