Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Emg se dela proc kuli tomu cukani? kdyz jsem tam byla naposled jeste jsem cukani ve svalech nemela. Neurolog si to vse zapsal a vzhledem k negativnim vysetrenim mam prijit na kontrolu kveten, cerven.
@Anonymní píše:
Emg se dela proc kuli tomu cukani? kdyz jsem tam byla naposled jeste jsem cukani ve svalech nemela. Neurolog si to vse zapsal a vzhledem k negativnim vysetrenim mam prijit na kontrolu kveten, cerven.
EMG je elektricka aktivace svalu. Urcite by to meli udelat a uvidi se co dal.
Ahoj anonymní, postoupila jsi nějak dále???mam obdobne potize…
Ne.Ted jsem byla znova u neurologa ten me jen klinicky vysetril nikam me neposlal pry je na me videt labilita a nervozita a mysli si ze moje potize zpusobuje psychika.
Fakt? vubec žádná jiná vyšetření??a potize mas pořad? nebo je lepe?
Porad. pridavaji se i dalsi veci. Mozna fakt ta psychika nevim..A co za potite mas ty?
Teda to je maso! ja se divím, ze te dále nevysetri…na psychiku se toho da hodit hodne. Problem mas jen v jedné noze?
Ja mam obdobně jako ty ťukani do svalu-fascikulace-hlavně DK.,občas simrani v úrovni lytkovych svalu, mrazeni nebo možná stahovani-neumím to popsat mym v lytkovem svalu.
Neurolog mi napsal MR hlavy+mich-bez nálezu, EMG-bez nálezu…ale vsechno si to jede dal už bezmála 10mesicu…
A u tebe? pridalo se navíc co?
Mam to asi tak jako ty necely rok. Paleni, svedeni, pocit odkrveni, to skubani se o dost zlepsilo jeden cas se mi i lehce motala hlava, furt neco ale nic z toho neni takoveho razu ze bych nemohla fungovat.Ja si vyguglila sklerozu a od ty doby se ji bojim a furt se mi nejaky priznaky pridavaji.Na neuru jsem se o mim strachu zminila jen okrajove a doktor ze nesmim googlit a asi proto to sved na psychiku.Byla jsem jen na CT. Myslela jsem ze mi ted na tu MR posle a nic.Tak se budu bat dal. A tobe dekali Mr na zaklade jakeho problemu vsech co si popsala. A to delaji mozek a michu zvlast byla jsi tam dvakrat nebo dohromady?
Jo a mam to vetsinou ve vsech koncetinach i v hornich. A cukani naprosto vsude i v obliceji ale to uz je mirny parkart za den.
Rezonanci delali na 2×, prve hlava, potom mícha-taky jsem se bála RS, tak proto a mam tam drobné nálezy na pateri(bolela mě krční pater)teď je to prave v nohou…ruce myslím, ze jsou vpohode ale v nohach se to vsechno strida+ťukani ve svalech…
Co ti budu povídat, ja už přečetla kde co, diagnostikovala si kde, co…
Ale aspon mě neurolog poslal na ty rezonance a EMG…protože ja bych to z hlavy nedostala!
Presne tak, taky to z hlavy nedostanu. Celou tu dobu se bojim Rs takze furt jsem akorad ve strachu a stresu obtize se porad vraceji, porad se pozoruju no je to nanic. Proto jsem sla zas na neuro a vysledek ze to je z nervu, ze se ten stres pak takle telesne projevuje. Takze misto treba MR mi byl doporucen psycholog. Nevim jestli je to teda spravny postup. A jiny neurolog je moc daleko.
To je těžko…ale ja bych pro svůj klid zabodovala aspon o tu rezonanci…
Myslím, ze mrazeni v nártu nemusí být jen od psychiky…a cukani svalu taky ne, tím, ze teď mama zcela dostupný google a priznaky si tam mužem najít tam je te těžko-má to svoje výhody i nevýhody…
Ale žít v takovém strachu je k ničemu…
Zkus kontaktovat jiného neurologa, zkusit mu popsat stav…
A tebe teda mrazi nart a cukaji svaly+brni všechny končetiny?
Nic me nebrni.Jen ruzne pali kuze na koncetinach, obcas mam zvysene svedeni na nohach, obcas takovy pocit odkreveni v nohach nekdy v ruce, obcas boli krcni pater, jednou se mi casto lehce motala hlava ted mi zacalo piskat v uchu to slysim furt kdyz je ticho.Taky mam problem s okem porad mi jakoby lehce boli nekolikrat na ocnim tam vse ok.Je toho proste mraky to cukani se zlepsilo ted to mam jen parkrat za den.Jsem porad podrazdena,ztekla.Uz jsem byla na ocnim, orl, krev, neuro nikde nic a nikdo nic vic neresi. A uz se mi k tim doktorum fakt nechce. Zacala to tim palenim ja si precetla priznaky Rs a postupe se to zacalo nabalovat a priznaku pribyvat.Tak proto to ten doktor sved na tu psychiku.
Dobry den uz asi pul roku mivam pocit mrazeni v nartu.Je to pocit jako kdybych si na to misto lehce namazala francovku. Citim to od pulky nartu ke kotnikum. Necitim to cely ten pulrok ale kdyz to zacne mivam to nejaky cas(dny tydny)kazdodenne.Ne cely den treba cele dopoledne a pak chvili vecer nebo jen rano atd. Obcas(ale to fakt malo casto)citim i pocit paleni na lytkach, hyzdich, stehnech ale vzdy to rychle prejde.Taky jsem si vsimla obcasne zvysene svedivosti na nohach. Vzdycky se musim podrbat tak silne ze se mi tam udela i modrina.Taky mi po vetsim stresu asi pred mesicem zacali cukat svaly vsude po tele.Je to asi mesic a kdyz na to nemyslim skoro mi necuka nic kdyz se na to zamerim a zacnu premyslet tak casto. Znama na netu sdilela clanek o roztrousene skleroze kde pani popisovala prave, ze ji mrzla jedna moha od prstu nahoru.Od te doby na to porad myslim a verim ze psychicky si clovek muze vsugerovat vse ale ten strach je velky.Jsem stresar za vsim hned vidim to nejhorsi.Jsem na matersky takze casu na premysleni mam dost.Nema nekdo podobne problemi? Jinak komlet krev pred pul rokem ok. Neurolog klinicke vysetreni a CT s kontrastem pred ctvrt rokem ok. Rentgen krcni patere jen nejake pocinaji leze na obratlich.Tu mam teda celkem casto stuhlou i bolavou. Citim i svalovou unavu, magnezium beru.