Mrazit kupovaný příkrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mrazit kupovaný příkrm?
Vím, že je to šílená myšlenka, ale napadla mne. VZhledem k mizivému olíznutí lžíce první mrkvové šlichtičky mě napadá, zda bych nemohla tu skleničkovou mrkev prostě načnout a v kostičkách zmrazit a pak vytahovat. Vniveč by tak přišla možná polovina, nikoliv 99% obsahu skleničky jako dosud…
Ale přijde mi nevhodné mrazit už jednou zakonzervanou potravinu…
Nezkoušely jste to náhodou?
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkoušeli, nevím na kolik je to košér, ale já to normálně napěchovala do tvořítek na ledový „kostky“ a pak rozmrazovala jen potřebné množstí. Dělala jsem to tak i později např: s masem, norm. mrkví, cuketou, pohankou, rýží, květákem, brokolicí a prostě vším možným, pak stačilo jen vyndat potřebný množství srdíček(které jsem si uchovávala v uzavírací dóze na mražáku) a byl oběd hned…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já jsem si první zeleninový příkrmy mrazila běžně. Navařila jsem víc mrkve, brokolice apod., rozmixovala a v tvořítkách na led jsem to zamrazila. Myslím, že zmražením se zelenině neublíží ![]()
Tereza
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to jo, doma vařený - chápu.
Já však myslela už ty kupovaný, konkrétně Hami- první lžička. Načnout, rozkostkovat…používat.
Nemám přístup k bio mrkvi, tak je to pro nás jediná možnost. Ale je mi blbý vyhodit 99% obsahu, tak mě napadlo to mražení, jako se používá u doma vařených příkrmů…
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedělala - sklenička ti v ledničce vydrží dva dny a pak bych to vyhodila. Není to zase tak šíleně drahý, jestli jde o peníze.
- Citovat
- Upravit
Prvni prikrmy jsem zamrazovala,vydrzi v lednicce dva dny a mala to do te doby nesnedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně přijde jednodušší koupit bio mrkev, nastrouhat si v poledne potřebné množství, třeba jen jednu malou mrkvičku, během chvilky podusit na vodě, přidat kapku oleje a je to za čtvrt hoďky i s vychladnutím a budeš to mít pro dítě čerstvé.
Jinak je jasný, že když zmrazíš koupenou zeleninu, dítě se neotráví, ale brala bych to spíš jako nouzovku, tedy ne každý den. Myslím, že čerstvé jídlo je zdravější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já bych nemrazila. Přece jen se mají příkrmy uchovávat od 0-25st. Pokud tu skleničku za těch 48hod po otevření malá nesní, zbytek bych vyhodila. M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bio mrkev většinou jde sehnat docela dobře, ale pokud Tě trápí zrovna bio kvalita, tak jestli se nepletu (a že se fakt nejspíš neplatu), tak Hami první lžička mrkev není bio.
Tak nevím o co Ti jde, mrkev stojí pár korun … je tak levná, že si ji snad nemusíš ani mrazit, i když máš hodně málo peněz.
Jinak si myslím, že ten Tvůj postup dítě přežije, ale výživová hodnota něčeho konzervovaného a zmraženého bude nulová, tedy že je to zbytečná námaha.
- Citovat
- Upravit
Mražené maso
Řeším teď podobný problém, ne se zeleninou, ale s masem. Zeleninu už mi syn (5m) baští krásně, tak začínám přidávat maso. Koupila jsem několik skleniček kuřecího, pro začátek (časem budu i maso vařit doma, ale ze začátku radši kupované, je lépe namixované, než se mi může kdy povést). Jenže sklenička je 150g, což je prostě minimálně na 5 porcí, ze začátku i víc. Zamrazily byste to? Říkám si, že formičky na led jsou ideální porcičky
Nejde mi o peníze, spíš mi přijde zbytečné plýtvání dát dva dny za sebou 20-30g a zbytek vyhodit.
- Citovat
- Upravit
@Lutonka píše: Řeším teď podobný problém, ne se zeleninou, ale s masem. Zeleninu už mi syn (5m) baští krásně, tak začínám přidávat maso. Koupila jsem několik skleniček kuřecího, pro začátek (časem budu i maso vařit doma, ale ze začátku radši kupované, je lépe namixované, než se mi může kdy povést). Jenže sklenička je 150g, což je prostě minimálně na 5 porcí, ze začátku i víc. Zamrazily byste to? Říkám si, že formičky na led jsou ideální porcičkyNejde mi o peníze, spíš mi přijde zbytečné plýtvání dát dva dny za sebou 20-30g a zbytek vyhodit.
zrovna včera jsem mrazila… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda maso jen vařila doma, ale taky jsem ho mrazila do formiček na led. Dvě kostky byly akorát, klidně zamraž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale kupované?
Doma vařené bych se nebála, ale jde mi spíš o to kupované. Jak psala zakladatelka, zmražovat už jednou vlastně „konzervované“?
- Citovat
- Upravit
@Lutonka když si přečteš složení tak ono v nich moc masa není takže bych ji podělila na tři díly jeden den otevřít a 48h v lednici sklenička vydrží..
skleničku bych nemrazila, jedině zaručeně čerstvé si naporcovat a zmrazit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sklenicka ma tak bajecnou nutricni hodnotu, ze mrazenim uz nemas co znicit. Zato stravitelnost varenych a nasledne mrazenych jidel je jeste horsi. Holky fakt je problem si nakrajet syrove maso na 20g kousky, ty zamrazit pak uvarit cerstve a prohnat lisem na cesnek? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit