Mrkání - tupozrakost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
412
2.4.09 22:29

mrkání - tupozrakost

Vojtíšek asi tak poslední dva měsíce začal mrkat a stupnuje se to.Nejsou to tiky nebo tak neco, spís me to pripada ze jako má suché oko a tak tím víčkem si ho vlhčí. Taky jsem se dočetla že to může být psychické, nejaky emotivní zazitek stres a tak … ale on to dela i u jídla, v aute, pri koukání na TV, pri povidani si. No proste furt
Uz ho nekolik dní objednávám k očnímu ale proste na to vzdycky zapomenu. Nechci nic zanedbat ale nevim jestli mu tam vydrzi sedet aby se na neho mohl podivat, zrovna nejak doktory nemusi…
A nebo je to období a samo to odezni ??? Mate s tím nekdo zkusenosti díííííky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
2.4.09 22:43

S mrkáním zkušenosti nemám, ale zato s očním lékařem jo. S Anežkou jsme tam byli už několikrát, poprvé asi ve třech měsících a naposledy před dvěma měsíci. Taky jsem se bála, jestli vydrží být v klidu, je to takový náš neposeda. A zbytečně, protože oni na to jsou lékaři zvyklí, toho se bát nemusíš. Jestli teda jdete na dětské oční, to rozhodně doporučuju. Nebo nejdřív zavolej pediatrovi a poraď se s ním. Přeju ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
3.4.09 00:47

Ahoj
K očnímu raději zajdi. Třeba ho bolí oči,že je musí namáhat a pak mrká.
Jen jsem chtěla napsat,že jsou tiky a tiky. Mrkání může být způsobeno i Tourettovým syndromem. Neboj,není to nic děsného. Vím o tom své. :wink: A může to odeznít a nemusí.
Jestli chceš,tak mi písni SZ,co by tě zajímalo. :wink: Možná budu umět poradit.
Pa pa J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
3.4.09 08:51

ahoj,
tak já už asi 14 dní na našem Vojtovi taky pozoruji mrkání, několikrát za den, vždycky úplně zavře oči… taky nad tím přemýšlím A pořád si sahá na víčko, resp. neustále si chytá řasy a tahá si víčko nahoru. Napřed jsem to pozorovala u usínání, myslela jsem, že je to jeho „styl“ uspávání se, ale dělá to i přes den..

každopádně držím palce, asi se taky raději zeptám doktorky a doporučuji ti určitě totéž, dej pak vědět, neboj, bude to určitě v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.4.09 10:55

hele dite si tak muze i hrat…
a nebo ma suche oko,nebo ho neco drazdi - ocni je namiste a pak uz se uklidnit…

tourettuv syndrom bych fakt neresila :-))) je to stejne pravdepodobne, jakoze mu spadl do oka malicky meteorit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
3.4.09 11:03

Váša mrkal skoro dva roky, na oční radši zajdi, taky jsme tam byli (bez problémů, jak je psáno výše, jsou zvyklí :wink: ), nakonec to asi byly tiky…Odeznělo to samo, jak postupně dozrála nervová soustava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
3.4.09 14:51

Ahoj,
nedávno jsme řešili něco podobného. Luky taky mrkal - jakoby mžoural a mrkal strašně rychle, to dělal asi měsíc. Někdy během dne na to zapomněl, tak to třeba i chvíli nedělal - takže jsem usoudila, že to asi dělá schválně nebo to jsou nějaké tiky. No a pak ho to samo přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
3.4.09 18:34
Pudloslava píše:
hele dite si tak muze i hrat…
a nebo ma suche oko,nebo ho neco drazdi - ocni je namiste a pak uz se uklidnit…tourettuv syndrom bych fakt neresila :-))) je to stejne pravdepodobne, jakoze mu spadl do oka malicky meteorit

Tak já se sice raději přikláním k variantám v prvním odstavci.
Ale to s tím meteoritem? No není to moc citlivé. Ani humorné. Jak už jsem psala,vím o tom své. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.4.09 00:22

Ahoj
nemáme to úplně stejně jako Ty, ale mrkání občas dcera provozuje poté, co se rozruší a dlouho brečí (jsou jí 4 roky).
Jinak teda k tomu má i dioptrie.
Zajdi na oční, tam Ti řeknou. Přeju pohodové vyšetření, my se „učili“ vyšetřování na očním dva roky (kvůli syndromu bílýho pláště, ten jsme ale naštěstí nezískali na očním) - ale už je to dobrý.

Jo a taky NĚKDY mrká, když dlouho do něčeho kouká (do knížky nebo do televize), jak má ty dioptrijky, tak asi má unavená očička.
Tak přeju ať je to nějaká banalita a brzo pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
6.4.09 20:24

tak jsme objednani na ocni ale az na 23.4. to ma zrovna svatek …
ja pak dam vedet co mi na to rekli
díky a pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
28.9.09 22:17

ozývam se po delsi odmlce … byli sme na jare u té oční lékařky, zjistila mu že tam neco je, namerila mu že spatne vidí 6 - 6,5 ARF ale jelikož nechtel moc spolupracovat s říkáním obrázků na zdi tak nas poslala do Hradce do sanatoria kde jsou na tyhle male deti zvyklí …
tam nám zjistili že malý má vadu po manželovi - tupozrakost a nameřili mu dioptrie 8,75 na pravé oko a 8 na levé oko. Takže okamžitě brejličky a to jeste musí mít každé dopoledne jedno oko zalepené a menit po tydnu na to druhé. Brejličky se snaží nosit, sluší mu a jsou hezke, ale oko mu zalepit proste nedokazu. Proste me rekne NE!!!! a když sem mu to jednou naasilim zalepila tak to zase odlepil.
Za 4 mesíce mame jit na kontrolu jak vidí s brejlema a pak se uvidi co dal. Ale to uz je na cely zivot a neda se to operovat.
Manzelovi tuhle vadu zjistili nekdy v 25 letech .. ale jeto vrozena vada, takze s ni zil aniz by to nekdo vedel… brýle má 3 a 3,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.9.09 15:10

Ahoj tak to chudák teda asi nic neviděl.Moje mamka má 11 dioptrii a vidí jen mlhu když si je sundá.Ničeho jste si krom mrkání nevšimli .Naše Val má 1,5 dioptrie a měla problémy najít věci sledovat pohádky pořád si popocházela dopředu.Tak vám držím palce dnes se ale snad dají dioptrie odstranit laserem až bude velký.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
29.9.09 15:20

právě že skládal puzzle, chtěl neustále číst pohádky a říká normálně co vidí na obrázkách … nezakopával, nenarážel .. .jen to mrkání nás znervoznilo ale to prej stejne není naznak tupozrakosti, to bylo období ted uz nemrká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
15.1.15 09:55

Ahoj nechci zakladat nove tema.jen se chci zeptat.syn nosi bryle a zakryvame jedno oko. posledni dobou si stezuje ze ho oko boli nebo pali to tupozraky.trva to tak 2 minutky a pak zase dobry. nevim jestli tam můze byt nejaky problem nebo se to můze stavat tim jak oko dozrava. objednam se k ocnimu, ale nestalo se vam to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
15.1.15 09:56

@petra79 také mám tupozrakost a jak jsem byla malá, nikdy jsem pálení tupého oka neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí