Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dá se Mrsa přenést na člověka po úklidu po mrse vzduchem měla jsem ochrany plast rukavice ale zapomněla jsem roušku není to nebezpečné prosím
Nestane se pravděpodobně nic. Nestresuj se. To omezuje imunitu a ta je v tomto případě důležitá. Kup si lichořeřišnicové kapky a vitamíny a buď v klidu. Kdybys měla příznaky, tak nahlaš, že ses s tím setkala. ![]()
@Jitka402 nic se nestane. Má to spousta lidí a ani o tom neví. Zdravý organismus si s tím poradí. Vzduchem se přenáší hlavně, když ji nakažený má v dýchacích cestách
@bjetuschka meticilin-rezistentní zlatý stafylokok, jedna z nemocí šířících se hlavně ve zdravotnických zařízeních. Vyskytuje se převážně na kůži a sliznicích. Zabraňuje třeba hojení ran, způsobuje v nich infekci
@Jitka402 věř, že jinak by měl problémy každý zdravotník. Stafylokoky přežívají na povrchu i několik měsíců. A o důkladné desinfekci si po patnácti letech ve zdravotnictví fakt iluze nedělám.
@Aduš8 píše: Více
Já jen já uklízím na porodnici tak se bojím abych tam nenekazila miminka
@Jitka402 píše: Více
To je tak krásne, že takhle nad tím správně uvazujes. Je vidět, že svoji práci děláš svědomitě a přemýšlíš. ![]()
Bohužel ve zdravotnictví jsem zažila dost zdravotníků a dost uklízeček, kteří takhle nepřemýšleli.
A svým nezodpovědným jednáním nakazil pacienta.
Vím to, jelikož jsem v nemocnicích dělala.
Za mě bych byla relativně v klidu.
Vzduchem se to přenést dá, jelikož jsme měli pacienty s MRSOU a tam jsme si museli brát kompletní ochranné pomůcky. ![]()
Ale přenos vzduchem je málo pravděpodobný a vedou se o tom diskuze. ![]()
Pro svůj klid k miminkům můžeš použít vždy roušku. V dobe chřipkových epidemií to není na škodu.
Ne jen že teď se rozmáhá chřipka, ale i zápal plic. ![]()
Přeji krásný den. ![]()
@Jitka402 výtěr, stěr.
Ale to je zbytečne. Má to i dost zdravých lidí. ![]()
@Jitka402 museli by ti udělat stěry z celého těla. U spousty pacientů se na ni přijde úplně náhodou, třeba výtěrem z nosu při akutním nástupu do nemocnice po nějakém pádu. Pokud se těch miminek nedotýkáš, nic se nestane. Vždyť musíte mít nějaké vnitřní předpisy ![]()