MS a dovolená u moře

37
29.6.18 13:55

MS a dovolená u moře

Ahoj holky, tak je to tady, toho čeho jsem se nejvíce bála.
Za týden mám jet s rodiči k moři, samozřejmě bych měla začít v dalších dnech menstruovat…A nebo taky ne, mám hodně nepravidelný cyklus.
Ještě furt se modlím, abych to nedostala, ale asi dostanu. Proto si jdu pro radu, je mi jasné že budu muset použít tampony, zkusím nejspíše o. b. a tampax. Vůbec nevím, jak je to s výměnou tamponu, nikdy jsem se před tím nepoužívala… Nemáte nějaké triky, jak menstruaci oddálit…?Na gynekologii nechci, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14895
29.6.18 14:04
@Anonymkaa3 píše:
Ahoj holky, tak je to tady, toho čeho jsem se nejvíce bála.
Za týden mám jet s rodiči k moři, samozřejmě bych měla začít v dalších dnech menstruovat…A nebo taky ne, mám hodně nepravidelný cyklus.
Ještě furt se modlím, abych to nedostala, ale asi dostanu. Proto si jdu pro radu, je mi jasné že budu muset použít tampony, zkusím nejspíše o. b. a tampax. Vůbec nevím, jak je to s výměnou tamponu, nikdy jsem se před tím nepoužívala… Nemáte nějaké triky, jak menstruaci oddálit…?Na gynekologii nechci, děkuji

Menstruace se přirozeně oddálit nedá..ale vždy u moře menstruaci mám a není to žádná tragédie. :palec:
Nasadíš tampon ( na internetu je i návod)
A bez problémů můžeš i plavat.Vem si sebou na dovolenou tamponů víc ..jak často měnit je podle menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
29.6.18 14:06

Koukám, že menstruace a tampony jsou pro tebe nejběžnější téma :D Normálně si kup tampony a až je budeš muset použít, umýt ruce, rozbalit tampon, zatahat za šňůrku zda dobře drží, jednu nohu mít ve vyvýšené pozici, třeba si ji dát na WC druhou nohu stát na zemi a snažit se „zasunout“ co nejdál to jde.. U tamponů je návod k použití.. ale já tampony začala používat až kolem 20 roku.. Do té doby jsem to s nimi nějak neuměla :D Takže tak.. Nebo tě pak nemine ta návštěva u gynekologa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
29.6.18 14:08

@Anonymkaa3 bez gynekologie menstruaci neoddálíš. K tampónům,měnit po každém koupání,nejlépe koupit s aplikátorem,tam máš jistotu,že ho zavedeš na správné místo a nebude tlačit. Možná ho ze začátku ucítíš,ale jsou i takove ohebnější,než normální. Neporadím velikost,já normální používala mini a normal,ale u těch s aplikátorem snesu i super,nejsou tak široké. Záleží i na síle menstruace. Nelam si s tím hlavu,užij si dovolenou. A hlavně žádný strach,tampon opravdu nevypadne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
29.6.18 14:13

Na internetu najdes spoustu babskych rad, jak oddalit ms. Treba uzivat zvysenou davku vitaminu c. U nekoho treba zafunguji na den dva, ale vetsinou bych rekla, ze nefunguji vubec. Jedine brat umele hormony, ktere ti ale muze napsat pouze doktor. Takze bud se k jeho navsteve odhodlat a nebo pocitat bohuzel s ms na dovolene. S tamponama se to da zvladnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 14:17

Spíš než o tampónech bych uvažovala o menstruačním kalíšku, s tím se dá koupat naprosto bez problémů a je to o sto procent pohodlnější než tampóny a vložky.
Ale když už tampóny, tak mě na začátku, když jsem poprvé přešla z vložky na tampón, nejvíce vyhovovaly Ria normal. A když to nešlo dovnitř, pomohlo ho lehce potřít kokosovým olejem nebo nějakým lubrikačním gelem.
Vyměňuješ podle síly menstruace. Já třeba první dva dny krvácím hodně a po dvou, max třech hodinách jsem měnila.. Osobně bych se ale s tampónem koupat nešla, vždycky mi „nacucla“ krví i ta šňůrka, takže já potřebovala i intimku. Pokud ale nemáš moc silnou menstruaci bude to zřejmě v pohodě.
Každopádně mě docela překvapilo, že když se doma plánuje dovolená k vodě, že nevyberete termín, kdy je jisté, že MS nebude. :think: Já už jsem nějakou dobu z domu, ale dřív jsme s mamkou vždycky termín vybíraly obě, abychom měly jistotu, že tohle nebudeme muset ani jedna řešit.

• Citovat
  • Upravit
29.6.18 14:18

Jo tak to mám za sebou. Minulý týden jsme byli u moře a já to druhý den po příjezdu dostala. Neplánovaně. Menstruuju normálně těch 7 dní takže mi to skončilo v den odjezdu :zed: . Tampony nesnáším. Nikdy jsem se s nima neskamarádila, a to jsem už docela stará koza. No nezbylo nic jiného, že je tedy použít, abych se mohla vykoupat. Jako šlo to, ale je to hnus a nenávidím je i nadále. Ty s aplikátorem neměli, takže jsem zaváděla sama a prostě mi to nejde. Asi jsem jinak rostlá boco (sluchátka - špunty do uší mi taky nedrží :mrgreen: ), ale pořád se tlačil ven, takže jsem vyměňovala hned po koupání v moři, což na těch veřejných záchodcích na pláži je mňamka. Takže já neporadím, ale soucítím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.6.18 14:25

Mit ms u more je blby, ale neni to zadna traga. Kup si tampony, nejlepe tampax s aplikatorem. V dostatecnem mnozstvi.

Vymenis vzdy po koupani. Na krabicce je hezky obrazkovy navod jsk zavest.

Jedine co poradim je vzdy po vymene nebo prevlekani placek zkontrolovat snurku:):) aby nevisela :):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.6.18 14:37

Projela jsem tve predesle diskuze, posledního pul roku neresis nic jineho. Nekolikrat ti holky poradily aplikator, nebo gyndu a oddálení menstruace a opet stejny dotaz. By me zajímalo, co prevratneho jeste cekas :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2574
29.6.18 15:13

@Anonymkaa3 dá se oddálit o třeba dva dny pitím citronu s vodou.Chce to fakt dost,ale aby jsi se zase neosypala.Já si takhle ms oddálila omylem v zimě,kdy jsme se dopovali citronem.A jinak doporučuji tampony DH senta protect-jsou do vody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.18 15:21

Holky a kde ty tampony u more vymenujete? My vzdycky chodime na cely den na nejakou opustenou plaz, nebo i vetsi, ale nikde tam nejsou po ruce zachody, a jsme tam od rana do vecera… neumim si predstavit menit si to nekde za kerem a co pak s tim pouzitym tamponem…? Ja menses u more jeste nemela,vzdy si to diky HA posunu,tak me to zajima… dekuju:
 P.

• Citovat
  • Upravit
102455
29.6.18 15:31
@Anonymní píše:
Každopádně mě docela překvapilo, že když se doma plánuje dovolená k vodě, že nevyberete termín, kdy je jisté, že MS nebude. :think: Já už jsem nějakou dobu z domu, ale dřív jsme s mamkou vždycky termín vybíraly obě, abychom měly jistotu, že tohle nebudeme muset ani jedna řešit.

Tak to asi máte s mamkou hodně velkou kliku, že máte MS pravidelnou jak hodinky, já opravu půl roku dopředu nedokážu říct termín, kdy bude jisté, že MS nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twixinka
29.6.18 15:48

zakladatelko vzhledem ke všem tvým založeným diskuzím ohledně tampónu je jasné, že si ho neumíš zavést, takže bych Ti asi doporučila buď na dovolenou nejezdit a nebo se prostě nekoupat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4140
29.6.18 16:02
@j.a.n.i1 píše:
Tak to asi máte s mamkou hodně velkou kliku, že máte MS pravidelnou jak hodinky, já opravu půl roku dopředu nedokážu říct termín, kdy bude jisté, že MS nebude.

Haha, presne. Muzu si naplanovat dovolenou jak chci, ale jak to neni s odjezdem za par dni, tak si muzu bejt jista, ze to budu mit. Zakon schvalnosti funguje vzdy a vsude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
2.7.18 14:32

@Deninina
Pouze jsem se chtěla ujistit,nemám bohužel nikoho jiného s kým bych toho mohla řešit a dovolená se už blíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí